Pogovor:Citologija

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Živjo! Hvala za dopolnitev povezav, za nekatere pa me zanima, ali so res na mestu (saj je normalno, da sem do svojih člankov malce zaščitniška, ne?). Glede na to, da povezave del teksta povdarijo in mu dajo večji pomen, ne vem, ali so v tem članku primerne povezave na:

  • leto 1665: glede na to, da leto ni povezano s citologijo, ampak samo z enim izmed odkritij, bi bila ta povezava primerna na strani Roberta Hooka, na tej strani pa se mi letnica ne zdi potrebna povdarjanja.
  • nemški: je narodnost botanika res tako pomembna? Hočem reči, ali bo nekdo, ki si želi informacij o citologiji, res kliknil na povezavo "nemški"?

Morda še ne razumem čisto točno pravil v zvezi s povezavami, zato prosim, naj mi kdo to pojasni :) --Missmarple 10:22, 1 nov 2004 (CET)

Miss, vsekakor je razumljivo, da tako čutiš do (svojega) članka. Vendar je koncept Wikipedije tak, da članek lahko dopolnjuje/spreminja vsak! Nenazadnje, ko sama prideš pogledati čez kak teden ali mesec, boš morda presenečena, kaj vse bi še lahko dodala/spremenila.
Kar pa se tiče povezav, bi se v omenjenih primerih sicer strinjal z anonimnim popravljavcem, dodal sem še mikroskop. Povezave so sicer možnosti, da si ogledaš temo šire, globje. Podatek o nemškosti sicer morda ni neposredno pomemben, pomaga pa kadar se postaviš na Nemce in se vprašaš "Kaj je povezano sem", tako pač z eno potezo dobiš vse omembe Nemcev v enciklopediji. Tega, kakor tudi neposredne klikljivosti, si v papirnatih verzijah ne moreš privoščiti, zato je to smiselno in potrebno uporabljati!
Moram priznati še nekaj: odkar mi nekdo (jezikovno) gleda pod prste, sem začel razmišljati o vejicah in podredjih (žal nimam tega v prstih). Upam, da se to tudi pozna. Prijetno urejanje! --AndrejJ 10:47, 1 nov 2004 (CET)
  • Ni bil anonimni uporabnik, ampak jaz, ki sem se pozabil vpisati. Andrej je pa že zgoraj razložil, zakaj. LP, --Klemen Kocjancic 10:53, 1 nov 2004 (CET)

Citologija / celična biologija[uredi kodo]

Angleži imajo dva ločena članka {Cytology in Cell biology}. Ali bi ju morali imeti tudi mi? Res je, da je na strani o citologiji zelo malo napisanega, res pa je tudi, da na celična biologija vodi kar nekaj strani - in to celo matični članek biologija. --xJaM 23:40, 1 nov 2004 (CET)

Angleži ju imajo in sem se jim že pritožil, gl. en:Talk:Cytology in en:Talk:Cell biology. --romanm (pogovor) 00:33, 2 nov 2004 (CET)
Citologija je star izraz za celično biologijo oz. biologijo celice. --Eleassar pogovor 13:01, 17. december 2007 (CET)[odgovori]