Pogovor:Šifriranje z mrežo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Odebeljena pisava v matriki se v kombinaciji Firefox/Windows skoraj ne loči od navadne. Mogoče bi morala biti pisava raje v kaki drugi barvi (recimo v temno modri/rdeči/zeleni)? -- Keber 07:41, 20 marec 2006 (CET)

Tudi jaz imam Firefox in Windows, LCD ekran nastavljen na 1024 * 768 in se odebeljena pisava lepo loči. Sicer ne "bode" v oči, a je vidno kaj je označeno. --Janez Novak 08:31, 20 marec 2006 (CET)
Očitno nimaš vklopljenega mehčanja pisav Cleartype (desni klik na Namizje -> Videz/Apearance -> Učinki/Effects -> Standard na Cleartype. Vidi in se čudi :). V glavnem, veliko ljudi ima to vklopljeno, ker zmehča žagane robove pisav, zgleda pa da je pri courier pisavi, ki je na Wikipediji, učinek prej negativen (ne vem pa kako je na sistemih z Linuxom). -- Keber 10:53, 20 marec 2006 (CET)


Ja sedaj ko sem prestavil na Cleartype (in medtem že nazaj) sem opazil v čem je problem. Jaz imam tekst rad izpisan jasno, črno belo. Ko sem se pripravljal na vnos matrike sem jo najprej mislil vnesti po pravilih za vnos tabele, vendar se mi je zazdelo da bo vnos enostavne tabele (z zamikom prvega znaka v vrstici za vsaj en znak) bistveno hitrejše in enostavnejše. Sem pač malo len. Če si zainteresiran in se ti ljubi lahko predelaš tabelo kakor želiš. Se ti bom samo zahvalil. Pri meni pa ni prave volje. Lep pozdrav in hvala za opozorilo in veliko uspehov pri delu.
Pa še nekaj. Pisava Courier je v uporabi samo v teh enostavnih tabelah (ker je neproporcionalna je tako enostavneje urejati tabele) in v urejevalnem oknu. Na normalnih straneh je neka druga pisava, ki je proporcionalna in ne vem točno katera.

--Janez Novak 12:34, 20 marec 2006 (CET)

Dodal sem temno modro barvo krepko opisanim (en dva tri narejeno, samo copy-paste). Mislim da zadeve ne okiči preveč. Dve opombi: pisava courier je proporcionalna (ker je v enakih proporcih), neproporcionalne pisave pa so vse ostale v wikipediji, privzeto je to Arial (ali kaj podobnega, če ta ni na voljo, recimo v Linuxu). -- Keber 12:53, 20 marec 2006 (CET)


Proporcionalne in neproporcionalne pisave. Curier neproporcionalna pisava. Vse črke so enako široke, tudi I in M. Včasih se je teh pisav dobilo še nekaj (Lineprinter, Terminal, ---), se je pa obdržal sam Courier. Proporcionalne pisave pomeni (so praktično vse ostale) da je I ožji od M. Te so bistveno lepše na pogled in vse knjige in časopisi in ostalo je praviloma pisano v proporcionalni pisavi.
Predvsem pa najpepša hvala za pomoč. --Janez Novak 13:32, 20 marec 2006 (CET)