Pogovor:Čini Slovenske vojske

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Članek bi kazalo združiti z že obstoječim člankom Čini v Slovenski vojski. --Peterlin 09:20, 30 avg 2004 (CEST)

  • Se opravičujem za to napako; nisem mislil, da se je kdo že ukvarjal s to temo. Predlagam, da se zbriše članek Čini v Slovenski vojski, saj je drugi članek bolj obsežen in že vključen v sistem povezav in kategorij. LP, --Klemen Kocjancic 10:54, 30 avg 2004 (CEST)
Ravno nasprotno se mi zdi, da je Čini v Slovenski vojski preglednejši od Čini Slovenske vojske. O poimenovanju sicer nimam jasnega mnenja, bi pa predlagal, da se kot osnova zgledujemo po prvem in ga morda še dopolnimo s slikami epolet. --romanm (pogovor) 12:14, 30 avg 2004 (CEST)

Leta 1995 sta bila čina generalmajorja in generalpodpolkovnika združena v enotni čin generalpodpolkovnika. Očitno so vsi generalmajorji ob tem postali generalpodpolkovniki. Leta 2002 se je pa zgodilo prav nasprotno. A so ob tem vsi prejšnji (enotni) generalpodpolkovniki ohranili svoj čin? Je do teh sprememb činov prišlo, ker so hoteli spraviti skozi napredovanje od koga? ;-) Podobno ali celo še hujšo zgodbo se da opaziti tudi tam okrog brigadirjev, praporščakov, zastavnikov in vodnikov. --Ales Casar 20:17, 20 mar. 2005 (CET)