Kamp Lazlo

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Kamp Lazlo
Čas trajanja22
Avtor(ji)Joe Murray[d]
SkladateljAndy Paley[d], Takanori Arisawa[d], Toshihiko Takahashi[d] in Kōhei Tanaka[d]
DržavaZDA
Jezikameriška angleščina[d]
Število sezon5
Število epizod61
Produkcijska hišaCartoon Network Studios[d], Toei Animation[d] in Fuji Television[d]
Predvajanje
Televizijski kanalCartoon Network[1]
Začetek/konec8. julij 2005 - 27. marec 2008
Povezave
Spletna stranhttps://www.cartoonnetworkme.com/show/camp-lazlo

Kamp Lazlo (v izvirniku angleško Camp Lazlo) je ameriška animirana televizijska serija, ki jo je za Cartoon Network ustvaril Joe Murray.[2]

Zgodba spremlja Lazla, antropomorfno opico brezpalčarko, ki obiskuje tabor Kidney, tabornikom podoben poletni tabor v gorovju Pimpleback. Lazlo živi v koči »Jelly Bean« skupaj s svojima tovarišema, indijskim slonom Rajem in pritlikavim nosorogom Clamom. Lazlo je pogosto v sporu s pesimističnim vodjo tabornikov Lumpusom, drugim poveljnikom Slinkmanom in drugimi taborniki. Tabor Kidney leži na drugi strani jezera, v kraju Acorn Flats, kjer se nahaja ženski tabor veveric (ki delujejo podobno kot taborniki).[3]

To je bila ena prvih serij studia Cartoon Network, ki je nastala v širokokotnem formatu 16:9, čeprav je bila prvotno predvajana v celozaslonskem formatu 4:3.

Liki[uredi | uredi kodo]

V Sloveniji[uredi | uredi kodo]

Serija je bila predvajana na Pop TV leta 2008.

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. 1,0 1,1 Camp Lazlo Debuts On Cartoon Network // Animation World Network — 2005.
  2. Perlmutter, David (2018). The Encyclopedia of American Animated Television Shows. Rowman & Littlefield. str. 106–107. ISBN 978-1538103739.
  3. Spreier, Jeanne (7. julij 2005). »'Camp Lazlo' has a goofy charm kids will love«. South Florida Sun-Sentinel. Fort Lauderdale, Florida. str. 52 – prek Newspapers.com.