Uporabnik:Lanfra/Borovo gostüvanje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Razširitev članka[uredi | uredi kodo]

Borova gostüvanja v Prekmurju

Tu vidimo kje v Prekmurju so prireditve bile, so pa tudi kraji kjer so prireditve bile pa niso vpisani, pa tudi letnice mogoče niso točne.

Bralke in bralce članka naprošam, da bi naložili čim več slik prireditev, ki so bile v domačih krajih. Na ta način bi slike ohranili, sodelujoči pa bi se predstavili širšemu krogu.

Tako bi pripomogli tudi k večji razpoznavnosti Prekmurja in Slovenije.

Ohranila bi se pa tudi kulturna dediščina take vrste.

Viki projekti - napolniti spodnjo "Galerijo slik"[uredi | uredi kodo]

Za ta članek je izredno veliko zanimanje kar se vidi na . Statistika. Sodelujte pri tem, da bodo zajeti vsi kraji kjer je bilo "Borovo gostüvanje" v Prekmurju s slikami teh prireditev !

Vam pa bi na tak način bil poplačan trud, ki ni mali, za izvedbo takšne prireditve.

Potek dela[uredi | uredi kodo]

Za sam tehnični potek, pa bi se zmenili po e - pošti: lanjscek.franc@gmail.com

Nekaj tehničnih pravil:

Vsaka slika mora imeti obvezno lme avtorja (fotografa), izjeme so starejše slike, kjer res več ne moremo ugotoviti, kdo je bil fotograf. Ker imate prav gotovo interes, da bi bile vaše slike na Wikipediji najboljše kvalitete, izberite najbolj ohranjene slike in jih skenirajte v resoluciji 300 dpi.

Potrudimo se, da bomo ta samo prekmuski običaj imeli tudi na Wikipediji. Dajte pokažite ga tudi drugim in ohranimo ga še zanamcem. Mnogo bi že bilo, če bi od vsakega Borovega gostüvanja imeli vsaj skupinsko sliko ostale bi pa naložili samo, če bi v vasi vladal interes za to.

Torej izberite najbolj ohranjeno skupinsko sliko in na delo. Primer: Skupinska slika iz leta 1956 na Gorici(minilo je 55 let(2011)).

Imensko pa imam sodelujoče tu. Tu je pa prava poslastica Borovo gostüvanje leta 1931 v Šalamencih (minilo je 80 let (2011)) Namreč v Wikipediji lahko sodelujete vsi.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

Borova gostüvanja na Gorici

Franc Lanjšček - Feri