EEPROM: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Bglazar (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
Programatorji za EEPROM so vgrajeni v čip
 
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik''' ali z angleško kratico '''EEPROM''' ({{lang-en|Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory}}) je vrsta [[Bralni pomnilnik|pomnilnika]] [[EPROM]], ki ga običajno brišemo in ponovno vanj vpisujemo v končni napravi. Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati tudi posamezne lokacije.
'''Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik''' ali z angleško kratico '''EEPROM''' ({{lang-en|Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory}}) je vrsta [[Bralni pomnilnik|pomnilnika]] [[EPROM]], ki ga običajno brišemo in ponovno vanj vpisujemo v končni napravi. Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati tudi posamezne lokacije. Programatorji za EEPROM so vgrajeni v čip.


[[Kategorija:Pomnilniki]]
[[Kategorija:Pomnilniki]]

Trenutna redakcija s časom 00:20, 7. december 2020

Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik ali z angleško kratico EEPROM (angleško Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) je vrsta pomnilnika EPROM, ki ga običajno brišemo in ponovno vanj vpisujemo v končni napravi. Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati tudi posamezne lokacije. Programatorji za EEPROM so vgrajeni v čip.