EEPROM: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
Napačno črkovanje "Electricaly" popravljeno v "Electrically"
Bglazar (pogovor | prispevki)
Brez povzetka urejanja
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik''' ali z angleško kratico '''EEPROM''' ({{lang-en|Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory}}) je vrsta [[Bralni pomnilnik|pomnilnika]] [[EPROM]], ki ga brišemo in ponovno vpisujemo s programatorjem (pred običajno uporabo oz. branjem). Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati le en del (na primer eno četrtino) EEPROM, ne pa posameznih lokacij.
'''Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik''' ali z angleško kratico '''EEPROM''' ({{lang-en|Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory}}) je vrsta [[Bralni pomnilnik|pomnilnika]] [[EPROM]], ki ga običajno brišemo in ponovno vanj vpisujemo v končni napravi. Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati tudi posamezne lokacije.


[[Kategorija:Pomnilniki]]
[[Kategorija:Pomnilniki]]

Redakcija: 12:52, 17. julij 2019

Električno izbrisljiv programirljiv bralni pomnilnik ali z angleško kratico EEPROM (angleško Electrically Erasable Programmable Read-Only Memory) je vrsta pomnilnika EPROM, ki ga običajno brišemo in ponovno vanj vpisujemo v končni napravi. Brisanje je mnogo hitrejše kot pri EPROM. Možno je izbrisati in vpisati tudi posamezne lokacije.