Strelna rana: Razlika med redakcijama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Izbrisana vsebina Dodana vsebina
prevajanje iz angleške wiki
 
np
Vrstica 1: Vrstica 1:
'''Strelna rana''', znana tudi kot strelna poškodba, je oblika telesne [[poškodba|poškodbe]], ki jo je povzročil [[izstrelek]] iz [[Orožje|orožj]]a. Najpogostejše oblike strelnih poškodb izvirajo iz strelnega orožja, ki se uporablja v oboroženih spopadih, športnih, rekreacijskih in kriminalnih dejavnostih. Škoda je odvisna od tipa strelnega orožja, velikosti, hitrosti, vstopne točke in poti [[Izstrelek|izstrelka]]. Zdravljenje lahko obsega opazovanje in lokalno oskrbo rane do nujnega kirurškega posega.
==Strelna rana==

'''Strelna rana''', znana tudi kot strelna poškodba, je oblika telesne poškodbe, ki jo je povzročil izstrelek iz orožja. Najpogostejše oblike strelnih poškodb izvirajo iz strelnega orožja, ki se uporablja v oboroženih spopadih, športnih, rekreacijskih in kriminalnih dejavnostih. Škoda je odvisna od tipa strelnega orožja,velikosti, hitrosti, vstopne točke in poti izstrelka. Zdravljenje lahko obsega opazovanje in lokalno oskrbo rane do nujnega kirurškega posega.

Redakcija: 22:48, 20. januar 2019

Strelna rana, znana tudi kot strelna poškodba, je oblika telesne poškodbe, ki jo je povzročil izstrelek iz orožja. Najpogostejše oblike strelnih poškodb izvirajo iz strelnega orožja, ki se uporablja v oboroženih spopadih, športnih, rekreacijskih in kriminalnih dejavnostih. Škoda je odvisna od tipa strelnega orožja, velikosti, hitrosti, vstopne točke in poti izstrelka. Zdravljenje lahko obsega opazovanje in lokalno oskrbo rane do nujnega kirurškega posega.