Pogovor o Wikipediji:WikiProjekt Števila

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glavni in vrstilni števnik[uredi kodo]

Tole stran sem sicer pozno odkril, pa vendar... Angleška izraza Cardinal number in Ordinal number bi v pomenu, kot se uporabljajo tu, prevajal kot glavni števnik in vrstilni števnik, ne pa kot kardinalno število in ordinalno število. Slednja termina sta sicer znana v matematiki, vendar v drugem pomenu. Je, če se dosežemo konsenz glede preimenovanja, to primerna naloga za Romanovega robota, da se sprehodi skozi seznam števil in popravi? --Peterlin 14:26, 8 sep 2004 (CEST)

Ja, v tem smislu sta mišljena glavni in vrstilni števnik, tako da lahko Roman požene bota. Ko bomo zamenjali pomena, bom pojasnil še Antonu, ki največ izdeluje šrkbinske strani za števila. --xJaM 15:35, 14 sep 2004 (CEST)

Prav, sem zamenjal. Lahko se pogovoriš z Antonom. --romanm (pogovor) 23:42, 17 sep 2004 (CEST)

Dokazi[uredi kodo]

Klemen je dodal poglavje z naslovom »Dokazi«. Kar je trenutno sedaj opisano v tem poglavju (npr. pri številih 50 in 56) gre še vedno le za lastnosti in trenutno eksplicitno ne vidim dokazov v pravem matematičnem smislu. Nekatere lastnosti števil so enostavno določljive, nekatere pa potrebujejo pač daljši opis, če že nimajo samostojnega članka. Prosim tudi tiste, ki želijo, na daljši rok urejati strani o številih, da se napišejo na seznam sodelujočih pri projektu, saj le na tak način lahko zagotovimo tisto za kar se ta projekt tudi zavzema. --xJaM 21:29, 10 maj 2005 (CEST)

Res je, razdelek "dokazi" je v tem pomenu neumnost. Klemen, prosim, da jih odstraniš. --romanm (pogovor) 21:51, 10 maj 2005 (CEST)

Resda, da nisem matematik, toda deloval sem po vzoru članka na projektni strani. Bom "pospravil za seboj", v sklopu poenotenja vseh številskih člankov (tako ko končam z generalnim pregledom; sem na polovici). LP, --Klemen Kocjančič 21:56, 10 maj 2005 (CEST)