Gorenjska televizija

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
(Preusmerjeno s strani Gtv)
Jump to navigation Jump to search

Gorenjska televizija, krajše GTV, slovenska televizijska hiša.

Ustanovljena je bila leta 1989. Od takrat ustvarja regionalni televizijski program GTV, viden v lastnem kabelsko komunikacijskem omrežju podjetja TELE-TV in v omrežjih ostalih gorenjskih kabelskih operaterjev. Postaja je spremljana v širšem gorenjskem prostoru, vse od Kranjske Gore na severu in Bohinja na zahodu, do Kamnika na vzhodu in Cerkelj na jugu regije.

Gorenjska televizija je 18. junija 2004 pridobila status lokalnega televizijskega programa posebnega pomena. Prednostna usmeritev programa so informativne, kulturno-umetniške, izobraževalne, kulturno-zabavne, otroške, verske, športne ter druge lokalne in regionalne vsebine. Program GTV se oddaja 24 ur dnevno. Več kot 60 % predvajanega programa je lastne produkcije, od tega pretežni delež sestavljajo lokalne in regionalne vsebine. Pri snovanju oddaj vrsto let sodelujejo s številnimi občinami, kulturnimi organizacijami, izobraževalnimi ustanovami, gospodarskimi subjekti, zdravstvenimi institucijami ter športnimi organizacijami in društvi. Kar nekaj rednih televizijskih oddaj v tednu je namenjenih objavi vprašanj, mnenj in komentarjev gledalcev ter izmenjavi njihovih stališč do določenih, za razvoj Gorenjske pomembnih tem.

Sodelujemo tudi z lokalnimi in regionalnimi televizijami po Sloveniji. Nekatere oddaje so na voljo tudi gledalcem Studia Signal (Osrednjeslovenska), RTS Maribor (Štajerska in Prekmurje), ETV Kisovec (Zasavje z okolico), Sponka TV (Obala), Vaš kanal Novo mesto (Dolenjska in Bela krajina) in TV Primorka (Primorska). Posamezne oddaje redno objavlja tudi Slovenski TV kanal v Berlinu.

Ustvarjalci GTV so na I. festivalu lokalnih in regionalnih TV postaj Slovenije leta 1999 prejeli najvišjo nagrado za dokumentarno reportažo.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]