Pojdi na vsebino

Uporabniški pogovor:S56c

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

prispevek v članek AlienS glasbena skupina[uredi kodo]

S56c 13:51, 10. februar 2012 (CET)Pozdravljeni,[odgovori]

Obveščam vas, da sem avtor članka "AlienS glasbena skupina" ter ob enem tudi avtor spletne strani, dostopne na naslovu http://www.facebook.com/pages/AlienS-glasbena-skupina/161602470554354?sk=info ter avtor aplstne strani www.Aliens.si.

omenjeni prispevek je moje avtorsko delo in vvas prosim, da članek "AlienS glasbena skupina"  obnovite.

Lepo pozdravljeni,

Alen Mitrovič, ustanovni član glasbene skupine AlienS S56c 13:51, 10. februar 2012 (CET)[odgovori]


V tem primeru je relevantno naslednje:

obravnava načel[uredi kodo]

Pozdravljeni Admin,

v redu. Ne vem sicer kakšen ton ste zaznali, napisano je bilo, da naj bi kršili avtorske pravice, pa jih ne, ker sem sam avtpr napisanega.To je bilo tudi podano.

Prosim samo za sledeče pojasnilo: kakšna pa je potem primerjava z člankom npr o skupini "Bigfoot mama" (in nekaterih drugih) , ki je v Wikipediji, in sicer v več skupinah/člankih , "Bigfoot mama", "glasbene skupine ustanovljene 1990" itn. Potem so v Wikipediji predstavljeni vsi glasbeni albumi skupine Bigfoot mama? Ali je bilo v danem primeru tudi kršeno katero izmed načel, ki ste jih omenili v odgovoru (promocija ipd)? Če je članek v Wikipedijo vnesla založba, pa je to mogoče še toliko bolj sporno, da se konflikta interesov ne dotikam.

Glasbena skupina Aliens je ustanovljena l. 1989 in je v Wikipedijo bila vnesena kot subjekt za enciklopedijo. Seveda bi bil v nadaljevanju vnesen tudi Album skupine Aliens "Na križišču cest", saj gre za prispevek k slovenski avtorski glasbi in kulturi, oz. za slovensko glasbeno zgodovino.

Kakorkoli že, sprejemam vaše mnenje, saj ste vi admin, me pa seveda zanima odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje glede primerjave podobnih člankov. Enaka obravnava je ključnega pomena za odprtost proste enciklopedije.

Hvala in lep pozdrav

Alen Mitrovič. / S56C

V sporočilu zgoraj piše, da se na pogovornih straneh tikamo, tako da lahko prihraniš raznorazne izraze spoštovanja. Promocijski namen besedila o AlienS izdaja recimo poetika tipa "V dosedanjem avtorskem opusu, ki obsega blizu 40 skladb, se lahko najdemo in prepoznamo v različnih zgodbah...". Kar je razumljivo, glede na to da je bil napisan kot promocijska predstavitev, ampak v enciklopedijo to ne spada ravno.
Piše tudi, da so merilo pravila, ne drugi članki. Zdaj ko gledam članek o BFM, je res zelo pocukran in isti tekst je objavljen še na par drugih straneh. Zaenkrat sem ga označil kot reklamo, vabljen, da ga predelaš. — Yerpo Ha? 15:55, 10. februar 2012 (CET)[odgovori]

pojasnilo[uredi kodo]

Zdravo,

Verjetno ste čisto zgrešili moj namen, vsekakor nemen ni, da bi komurkoli zaradi nečesa nasprotoval. Dejstvo je, da sem samo sledil vsebini nekaterih člankov, ki so se na enak način prikradli v Wiki.Nič drugega.

Hvala za nasvete. Predelani tekst članka bom uredil in uploadal v ponoven pregled. Za Big foot mamo ali katere druge članke, se bodo pa že znašli :-)


Kar se za vikanja tiče, gre za spoštovanje do osebe, ki jo ne poznam. Tako bo tudi prav, mene ne moti.

Lep pozdrav,

Alen Mitrovič / S56C