Uporabniški pogovor:Lynxmb

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

n'importe quoi[uredi kodo]

Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Lynxmb!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 --Tone 12:06, 11 januar 2007 (CET)

Are you a person?

Jaz? Seveda. Mimogrede, na pogovornih straneh se podpišeš z nizom --~~~~, ki ga da eden od gumbov v zgornji vrsti. LP --Tone 16:04, 11 januar 2007 (CET)

No, pol pa hvala, Tone.  ; ) Celo našel sem pravi gumb. Jeeeeeeej!

--Lynxmb 16:08, 11 januar 2007 (CET)

Hermetizem & Hermenevtika[uredi kodo]

Sem prestavil po tvojem predlogu --Slodave 16:57, 17 januar 2007 (CET)

Lahko pa tudi sam prestaviš.--Andrejj 17:12, 17 januar 2007 (CET)

Hči (sklanjatveni vzorec)[uredi kodo]

Hči (sklanjatveni vzorec), kaj je hotel pesnik s tem povedati? Morda napišeš članek sklanjatev? --Andrejj 21:36, 29 januar 2007 (CET)

I need help, ppl!

ednina dvojina množina
im. hči hčeri hčeri
rod. hčeri hčera hčera
daj. hčeri hčerama hčerem
tož. hčer hčeri hčere
mest. o hčeri o hčerah o hčerah
or. s hčerjo s hčerama s hčerami
Y ahora!?

--Lynxmb 21:46, 29 januar 2007 (CET)

No comprende...--Andrejj 22:13, 29 januar 2007 (CET)

Ja upal sem, da mi boš vrnil hčer...  :((((((

--Lynxmb 22:31, 29 januar 2007 (CET)

Evo ti: --Andrejj 22:39, 29 januar 2007 (CET)

Hvala. Prijazno od tebe. Ampak ideja je bila, da bi to bilo dostopno tudi drugim ubogim dušam, ki bodo podobno zmedene, kot sem bil sam. Kaj boš pa njim ponudil? Pardon, kaj jim bo nudila Wikipedija?

--Lynxmb 00:08, 30 januar 2007 (CET)

Za to imamo wikislovar. --Miha 17:46, 29 maj 2007 (CEST)

Uporabniška stran[uredi kodo]

Lynxmb, ker že nekaj časa sodeluješ pri wp., lahko na kratko nekaj napišeš na uporabniško stran, t.j. tule: Uporabnik:Lynxmb. Nekateri napišejo več, nekateri manj. Tudi jaz nisem ne vem kako gostobeseden. Uporabniška stran je pač tvoja predstavitev. lp., Ziga 21:05, 16 marec 2007 (CET)

Thanks, man! But no, thanks.  ; ) --Lynxmb 21:31, 16 marec 2007 (CET)

It's your choice. Ziga 23:21, 16 marec 2007 (CET)


predloga:prevedi[uredi kodo]

Predloga se daje pred besedilo, ki ga je treba prevesti. Če besedila ni, ne moremo vohati, od kje misliš članek prevajati. Kar se tiče predloge (ki si jo dodal sam): na njej piše: Če v nekaj tednih ne bo preveden v slovenščino, ga bomo delno ali v celoti predlagali za izbris. V konkretnem primeru bo odbrisan angleški del, če ga ne bo kdo prevedel... Žal se tod okrog ne tare prav veliko ljudi s filozofsko izobrazbo, ki bi kar takoj zagrabili za delo in večinoma te predloge namenjamo samim sebi - v smislu - pusti članek pri miru, da ga enkrat dokončam.

Resnično se kaže potreba po tem, da angažiramo študente slovenskih fakultet (boljše: mentorje) v smislu oddajanja seminarskih nalog na wp. To so lepo začeli na Filofaksu (literarni zgodovinarji). lp., Ziga 10:49, 19 marec 2007 (CET)

I feel your pain, Žiga. Your pain is my pain! :DDD --Lynxmb 12:34, 19 marec 2007 (CET)

Pomisleki[uredi kodo]

Samo nekaj pomislekov: ko ravno porpavljate vnose, se prosim držite smiselnosti. Več popravkov sem zasledil, kjer gre za "estetsko sodbo" in "lepotni" popravek brez smisla (glej ideologija). Prosim, ko že popravljate (pa ne samo moje vnose), se pač držite nekih osnovnih načel smiselnosti. Besede lahko vrtimo na tisoč in en način, pri čemer je lahko vrstni red ali izbor preferenca vsakega posameznika. Čista izguba energije, da bi besede vrteli samo po posameznih preferencah. Prav tako opažam brisanje dejstev, zopet, več kot očitno, iz nekih osebnih vzgibov. Predvidevam, da večina vnosov v Wikipediji temelji na takem ali drugačnem viru (tako tudi pri vnosih, ki sem jih zapisal sam), če nekomu stavek ni všeč, je bolje opozoriti, zakaj je sporen, kot pa ga kratkomalo brisati. Žal ugotavljam, da je bolj relevanten vir strokovni slovar družboslovnih pojmov kot pa goli uporabnik Wikipedije. In tetjič. Igre o dodajanju virov niso smiselne. Je sicer lahko zanimiva, toda hkrati je preveč časovno potratna. Četrtič. Izogibajte se egotripom. Kot filizof, če se prav spominjam, bi morali biti dovolj izobraženi, da take tendce prepoznate in se jih izogibate. --Odisej 10:59, 11 april 2007 (CEST)

Pripombe[uredi kodo]

Kar nekaj klišejskih rekov mi pade na pamet ob pisanju tega sporočila. Denimo, zarečenega kruha se največ poje in kdor drugemu luknjo koplje... Imam namreč eno prošnjo. Te dni sem dodal opredelitev leninizma. Zadnje podpoglavje govori o Leninu in filozofiji. Vir, iz katerega sem črpal, je nekoliko nezanesljiv v tem pogledu, zato bi prosil za pregled navedenega. Thx. --Odisej 21:45, 12 april 2007 (CEST)

Sciences humaines[uredi kodo]

Oui j'avais remarqué ton changement. Les sciences humaines en français ne correspondent vraiment pas aux Humanities des anglophones. Si je ne suis pas encore intervenu, c'est que je projette très bientôt créer la Catégorie:Lettres pour enfin mettre un terme à cette incompatibilité. En fait, quand j'ai constaté l'apparition de l'article Lettres, ça m'a inspiré! C'est très étrange que personne n'avait jamais osé créer cette catégorie. Mais puisqu'il s'agit d'une branche fondamentale de l'encyclopédie, je dois d'abord en discuter avec les autres utilisateurs. J'ai d'ailleurs amorcé (hier! tu est donc l'un des premiers à l'apprendre can je ne vais l'annoncer que demain!), j'ai amorcé, dis-je, une relance du projet des catégories. C'est d'ailleurs là que sera décidé du sort des Lettres. Et qu'on pourra enfin se décider à trouver un logis stable à la Catégorie:Philosophie qui a tant voyagé!

Salutations. - Robin des Bois ♘ 10:57, 19 april 2007 (CEST)

P.S. J'ai donc fait correspondre les articles Sciences humaines et Human Science, pour faire suite à ton initiative.

Moi ? Philosophe ? À peine ! Je ne sais pas si ta question sur mon occupation ne concerne que WP, mais si c'est le cas, je m'occupe un peu de tout. Je fais beaucoup de maintenance dans les interwikis et les catégories dans les WP de plusieurs langues. Et je fais un peu de rédaction et de traduction. Pas que ça m'embête, au contraire, mais pourquoi cette question ?
Salutations. - Robin des Bois ♘ 03:40, 20 april 2007 (CEST)


Zaporedje[uredi kodo]

Kopitar, morda boš znal v pravilnem vrstnem redu razvrstiti sklone. Jaz, nevrednež, sem storil takole, in ker tedaj še ni svetila luč tvojega znanja, sem za nasvet vprašal Andreja, ki pa tudi ni iz teh voda. Pogovor: Uporabniški pogovor:Ziga#Ablativ

  1. imenovalnik (nominativ)
  2. rodilnik (genitiv)
  3. dajalnik (dativ)
  4. tožilnik (akuzativ)
  5. mestnik (lokativ)
  6. orodnik (instrumental)
  7. zvalnik (vokativ)
  8. ločilnik (ablativ)

lp., Ziga 21:58, 12 maj 2007 (CEST)


Ja... Jaz nisem lingvist, btw. Mam pa določene izkušnje, ker sem zasledil, da slovnice v različnih jezikih različno razvrščajo sklone. Ablativ (ne vem, če veš) v latinščini stoji na tistem mestu, kjer pri nas stojita mestnik in orodnik. (To samo mimogrede.)

Moje skromno (in amatersko) mnenje: nima se smisla obremenjevati z zaporedjem, ker ni trdnega kanona. Je pa najbrž smiselno, da slediš razvrstitvi v našem kulturnem prostoru. To si itak že naredil.

Bolj me skrbi neka druga razsežnost: čemu to? Ali ne bi bilo smiselno napisati seznam slovenskih sklonov (v našem zaporedju) ter dodati opombe o drugih sklonih?

Pa stakni kako slovnico, če že moraš biti pameten, hehe!  ;)

Srčni pozdravi! --Lynxmb 08:40, 14 maj 2007 (CEST)

8-) Če bi na wikipediji čakali na pametne, ne bi bilo skoraj nič napisanega. Zato, kot vidiš, pišemo vsi o vsem, dokler se ne pojavi kdo, ki obvlada neko področje in ga zlošči. Razumem tvojo bolečino, ki je povezana z intelektualnim potencialom, še vedno čakamo nate. Ziga 09:43, 14 maj 2007 (CEST)

Kategorizacija[uredi kodo]

Odgovoril sem ti na svoji pogovorni strani. --Eleassar pogovor 09:44, 14 maj 2007 (CEST)

Problem not solved. V svojem intelektualnem poletu si iz Kategorija:Socialna filozofija odbrisal še interwikije, ki so trenutno edina najhitrejša referenca, kaj mora biti v tej kt. (če se npr. zgledujemo po en.) Torej, ko brišeš, glej kaj brišeš! Ziga 10:04, 14 maj 2007 (CEST)

Vem, zmotil sem se. Mea culpa. Bom šel popravit. --Lynxmb 18:45, 15 maj 2007 (CEST)


Biografski članki[uredi kodo]

Kaj je manjkalo: http://sl.wikipedia.org/w/index.php?title=Albertino_Mussato&diff=919577&oldid=919576

Naslovna vrstica biografij ima pri nas dugačen vzorec kot na en. Kategorije na koncu članka. Ziga 00:02, 14 junij 2007 (CEST)


you what? --Lynxmb 00:03, 14 junij 2007 (CEST)

Humanizem[uredi kodo]

Živijo. Ne, hvala, verjetno ne bom rabil; povzel bom le začetno razdelitev pojma (na kaj vse se nanaša beseda "humanizem"). Od tam naprej bom že nekako sam; prej kot v enem tednu se sicer verjetno ne bom lotil.
Btw, čestitam za geslo o Foucaultevem Kaj je razsvetljenstvo?. Če se navdušuješ nad Foucaultem, domnevam, ti je mogoče blizu Nietzsche. Kaj praviš, da bi enkrat v bližnji (ali malo manj bližnji) prihodnosti kaj naredili z geslom Friedrich Nietzsche? Poleg tega se mi zdi že malo sramotno, da slovenska wp. še nima gesla o Heglu. Premisli. lp. Lisjak 16:55, 24 junij 2007 (CEST)

Škoda. Za Nietzscheja mislim. Glede biografskih gesel: hja, saj večinoma niso (ali pa naj ne bi bila) čisto biografska. Če bi napisali recimo o Heglu, bi bil poudarek predvsem na njegovi filozofiji, ne pa na šolah, ki jih je obiskoval, ali cimri, s katerimi se je družil. Iz tega vidika se boš mogoče strinjal, da dogodek "Hegel" v zgodovini evropske misli ni manj pomemben od dogodka "humanizem". (Glede gesla o humanizmu vidim, da se mi ne ravno mudi: ne kaže, da bi kdo kaj dodajal, preden ga predelam.) lp. --Lisjak

Vabilo[uredi kodo]

Če še nisi zasledil (sicer pa piše nad vsakim člankom na sredini zgoraj) te posebej vabim na srečanje wikipedistov, 30. avgusta na Ljubljanskem gradu. Lahko se mi oglasiš na pogovorni strani in potrdiš ali ovržeš udeležbo, ali pa klikni tu.--Amazone7 12:03, 1. avgust 2007 (CEST)[odgovori]

Kategorije[uredi kodo]

Dogovor je, da dodajamo članke v najbolj specifične možne kategorije. Torej politične filozofe v Kategorija:Politični filozofi, ne Kategorija:Politična filozofija. --Yerpo Ha? 18:30, 27. januar 2009 (CET)[odgovori]

Ne ustvarjaj preusmeritev ktgr, ker se le-te pokažejo kot podktgr v prevezani ktrg. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 00:13, 7. avgust 2010 (CEST)[odgovori]
ok, will do  ; ) --Lynxmb 00:38, 7. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

Odstranil sem ktgr, ker se izogibamo temu, da je članek istočasno v dveh zaporednih ktgr. Ali daj Zgod. Škotske namesto Zgod. ZK, ali pa le Zgod. ZK... LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 17:24, 8. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

evo, zrihtano! --Lynxmb 19:56, 8. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

Oprema slik[uredi kodo]

Takole gre to. Avtorsko zaščitene slike že preminulih ljudi (torej take, kjer ni možno ustvariti proste alternative), lahko nalagamo po načelu poštene uporabe. — Yerpo Ha? 15:34, 14. december 2009 (CET)[odgovori]

Prosil bi te, če lahko pogledaš predloge za Izbrani članek in podaš svoje mnenje oz. glas. Rabim(o) čim več glasov, da se lahko zaključi predlog. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 17:30, 16. avgust 2010 (CEST)[odgovori]

Prosil bi te, da glasuješ za predloge za IČ. Nekaterim predlogom manjka le še po en glas. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 07:57, 1. september 2010 (CEST)[odgovori]

Prosil bi te, da glasuješ za predloge za IČ. Nekaterim predlogom manjka le še po en glas. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 07:57, 1. september 2010 (CEST)[odgovori]

Sorry, mate, but school's in again. Maybe some other day ... --Lynxmb 21:36, 1. september 2010 (CEST)[odgovori]

Hvala[uredi kodo]

Hvala ti, da si opazil mojo napako. Sem kot kaže spet prehitro klikal in falil to. LP, --Klemen »Kocjo« Kocjančič (Pog. - Talk) 02:15, 26. februar 2011 (CET)[odgovori]