Pogovor:Seznam galaksij

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Glede na kaj so galaksije razporejene? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:15, 5 april 2006 (CEST)

Glede na magnitudo, to je kako svetle jih vidimo na nebu. Precej smiselna razporeditev. Sicer ne vem, po kakšnem ključu je objekte urejal Messier. --Tone 17:21, 5 april 2006 (CEST)
Da, trenutno seznam v bistvu tudi ne ustreza poimenovanju - saj bi se verjetno po tem razporedu moral imenovati »seznam galaksij po navideznem siju«, »seznam najsvetlejših galaksij« ali nekaj v tem smislu. Bom pripravil tudi abecedni seznam, ko tega malo uredim. Fino bi bilo, da bi wiki znal sam 'sortirati' takšne tabele. Ko to tabelo vnesem ven iz wikija, jo lahko potem posortiram, vendar dobim le HTML kodo. Verjetno lahko potem nazaj prenesem HTML obliko v wiki - še nisem poskusil. Verjetno bi bilo dobro še dodati skupino galaksij, pa seveda še koordinati nebesnega KS, pa morda še kaj. --xJaM 17:57, 5 april 2006 (CEST)
S temle čudom lahko pretvarjaš wikizapis v HTML in obratno, če ti kaj pomaga. lp, --matijap | pogovor 18:49, 5 april 2006 (CEST)
»class="sortable wikitable"« zgleda rešuje ta problem. Morda ne zna sortirati le alfanumerično? --xJaM 23:53, 14 marec 2007 (CET)