Slika:Etika in krščanstvo.jpg

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Izvorna datoteka(1.105 × 403 točk, velikost datoteke: 139 KB, MIME-vrsta: image/jpeg)

Povzetek[uredi | uredi kodo]

Tabela prikazuje stopnjo korupcije po posameznih državah v katerih prevladuje krščanska veroizpoved. Razvidno je, da imajo države, v katerih je visok odstotek samo ene veroizpovedi, veliko problemov s korupcijo, te države se uvrščajo v sam vrh koruptivnosti. Res pa je tudi, da visoka stopnja koruptivnosti sovpada z nižjim ekonomskim standardom v določeni državi. Države z manj korupcije imajo bolj enakomerno razporejene deleže različnih veroizpovedi.
Države z večinsko protestantsko etiko imajo najmanj težav z koruptivnostjo, a imajo tudi visok ekonomski standard, le ta pa je obratno sorazmeren z stopnjo korupcije. Omeniti je potrebno tudi, da se je tehnološko industrijski razvoj začel prav v zahodnih državah z hkratnim uvajanjem demokratičnega sistema, lahko bi rekli, da je potem takem tudi način določanja, kaj je koruptivno in kaj ni, prav ocena razvitih držav. Boj proti organiziranem kriminalu ima začetek prav v boju proti korupciji kot npr. v Južni Ameriki, Italiji idr.

Viri[uredi | uredi kodo]

http://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index
http://www.transparency.org/policy_research/surveys_indices/cpi/2010/results

Dovoljenje[uredi | uredi kodo]

Jaz, stvaritelj tega gradiva, ga objavljam pod naslednjima dovoljenjema:

Izberete lahko druga dovoljenja.

Zgodovina datoteke

Kliknite datum in čas za ogled datoteke, ki je bila takrat naložena.

Datum in časSličicaVelikostUporabnikKomentar
trenutno12:23, 4. oktober 2011Sličica za različico z datumom 12:23, 4. oktober 20111.105 × 403 (139 KB)Toward (pogovor | prispevki)Tabela prikazuje stopnjo korupcije po posameznih državah v katerih prevladuje krščanska veroizpoved. Razvidno je, da imajo države, v katerih je visok odstotek samo ene veroizpovedi, veliko problemov s korupcijo, te države se uvrščajo v sam vrh koru

Datoteka ni del nobene strani slovenske Wikipedije.