Pogovor o sliki:Tigr-euph.png

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Če kakšen izkušenejši risar zna najti boljši font in zarotirati imeni... --Heretik 20:23, 30 september 2005 (CEST)

Zanimivo to, da sistem jemlje slike iz krajevnega strežnika in ne iz Zbirke, če je naložena sem. To pride prav in je dobro vedeti. Sicer pa ne vem ali že obstaja kakšen dogovor o risbah, ki imajo napise v krajevnih jezikih. Sam bi to sliko pač shranil doma pod imenom »~_sl.png«, pa zgleda ni treba... Ali si Heretik ti to vedel, da se bo v članku potem pokazala tvoja dopolnjena slika, ali ti je pač uspelo? Meni se zdi trenutna inačica kar v redu. Nekaj mojih je slabših od te. --xJaM 00:18, 2 oktober 2005 (CEST)

Priporočam, da uporabimo drugo ime kot je izvirno, da bo sliko lažje prepoznati kot nepogrešljivo. Zdaj se nam lahko zgodi, da nam kak Kitajec prilepi NowCommons, ker jo najde z iskalnikom slik in da kak hitropotezni skrbnik to pomotoma izbriše. Obnoviti je ne moremo več. --romanm (pogovor) 00:22, 2 oktober 2005 (CEST)
Sliko sem naložil kot Slika:Tigris-Evfrat.png. Tole lahko potem izbrišemo. MMG, Jani, gledal si že »mojo« različico s popravljenimi napisi. :) lp, --matijap | pogovor 00:28, 2 oktober 2005 (CEST)
Aja, Matija. Zato je Heretik prosil, da kdo posloveni besedilo in rotira napise. Nisem 'pogruntal', da si to medtem že ti postoril. Morda bi se še držali, da bi prilepljali pripone »_sl« ali kaj takega. Sicer sem tudi sam preimenoval na začetku slike - saj niti ne vem zakaj. Ko sem bom resno lotil rek, bom še premislil o takšnih zemljevidih. Fino bi bilo, da bi bili nekako poenoteni. Seveda kolikor se pač da. S tem bi bilo verjetno ogromno dela - razen, če kdo pozna kakšen 'hitropotezni' generator porečij in razvodij, in to. --xJaM 00:35, 2 oktober 2005 (CEST)
Vsaj pisavo in imena bi bilo dobro poenotiti, se strinjam. Sam sem dosedaj na zemljevidih uporabljal ležeči Arial v ustrezni (na oko določeni :) velikosti (nimajo vse slike enake ločljivosti) in v enaki barvi kot reke, na morju pa temnejši odtenek. Če je kaj v pomoč. --matijap | pogovor 00:44, 2 oktober 2005 (CEST)
Vsekakor. Če bo čas dopuščal, bom malo pogledal na okoli (ali se piše po novem narazen?) in poskušal še kakšno stran zapisati o tvorjenju 'map'-ov (vsaj za porečja in sorodno). Čeprav, kot sem zgoraj omenil, risanje tega ni preprosto. Tebi, Matija to kar gre. Meni gre trenutno bolje še 'na roko', vendar mi to tukaj ne pomaga dosti. --xJaM 01:06, 2 oktober 2005 (CEST)
He, tudi meni ravno ne gre - popravljanje in delanje zemljevidov iz predlog je čisto drugače, kot jih risati iz nič. Lahko pa združiva moči, ti boš narisal osnovo 'na roko', jaz pa bom vse skupaj predelal v elektronsko obliko. 8-) lp, --matijap | pogovor 01:11, 2 oktober 2005 (CEST)
Bova videla, ja. Samo, da ne bo potem na tisoče zemljevidov, he. Morda pa še prej najdemo kakšen fini generator, ker to danes v dobi satelitov početi, je malo arhaično, mar ne. --xJaM 01:14, 2 oktober 2005 (CEST)
Ja; en tak generator je recimo OMC. --matijap | pogovor 09:14, 2 oktober 2005 (CEST)