Pogovor o sliki:Novo mesto-panorama.jpg

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Navdušen sem nad lepimi panoramskimi slikami! Imaš še kakšno? Škoda le, da so robovi zlepljenih slik temnejši, ali je to zaradi vremenskih razmer ali zaradi objektiva? Tudi sam sem ustvaril kar nekaj panoramskih slik, vendar računalniško zgeneriranih. Najbolj mi je všeč format tam okoli 8:2.--Igor 09:52, 25 avg 2004 (CEST)

Nekoč, nekje, ...
Po mojem je kriv objektiv, ki ni idealno skorigiran, tako da je sredina fotografije nekoliko svetlejša od robov. Lahko pa preveriš tako, da napraviš panoramsko sliko enakomerno osvetljenega predmeta :) Drugače pa se občasno v kakšni trgovini z rabljenimi fotoaparati za razmeroma razumno ceno pojavi ruski Horizon(morda Horizont, čisto natančno ne vem), ki napravi takšen posnetek v enem koraku (na standardni film v formatu leica napravi 12 posnetkov). --Peterlin 10:58, 25 avg 2004 (CEST)

Razlike so precej očitne, kadar so posamezni posnetki različno osvetljeni, delno se da rešiti tako, da narediš več prekrivanja, kot je pri tem zlepku. Lahko pa se potrudiš v kakem Photo programu in urediš, ampak to je že nestandardno popravljanje slike. --AndrejJ 11:14, 25 avg 2004 (CEST)