Pogovor:Zveza komunistov Slovenije

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

KPS je še aktivna stranka, resda da je izgubila veliko članov... Glej (KOMUNISTIČNA PARTIJA SLOVENIJE) - KOMUNISTIČNA MLADINSKA INICIATIVA - ODBOR SEVER. LP, --Klemen Kocjančič 09:18, 12 oktober 2005 (CEST)

Res je, da v Sloveniji obstaja stranka z imenom »Komunistična partija Slovenije«. Res je tudi, da je bila stranka z imenom »Komunistična partija Slovenije« ustanovljena leta 1937. S tem pa je podobnosti konec. KPS, ustanovljena leta 1937, se je enkrat v šestdesetih ali sedemdesetih letih preimenovala v Zvezo komunistov Slovenije, v začetku devetdesetih v Stranko demokratične prenove, po združitvi s Sivimi panterji in še neko drugo manjšo stranko, katere ime mi je ušlo, v Združeno listo socialnih demokratov, leta 2005 pa v Socialne demokrate. Drugo Komunistično partijo Slovenije je enkrat sredi osemdesetih let ustanovil, v devetdesetih pa registriral dr. Marek Lenardič. --Peterlin 11:46, 12 oktober 2005 (CEST)
Strinjam se s Peterlinom. V bistvu je dosedanje besedilo zavajanje. Nekaj sem popravil. Besednjak 18:39, 7 maj 2006 (CEST)

Članek je že tako slab, zakaj bi bil še slabši. Zato sem razveljavil urejanje Mirana77. Potrebno je razdelati poglavja. Hinko Gnito 14:36, 8. marec 2009 (CET)[odgovori]