Husk

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Husk
RežijaBrett Simmons
ProdukcijaStephanie Caleb
Limor Diamant
Moshe Diamant
Courtney Solomon
ScenarijBrett Simmons
VlogeDevon Graye
Wes Chatham
CJ Thomason
Tammin Sursok
Ben Easter
Joshua Skipworth
Nick Toussaint
Mike Cornelison
Aaron Harpold
Candice Mara Rose
GlasbaBobby Tahouri
Datum izida
28. januar 2011
Dolžina
83 min.
DržavaZdružene države AmerikeZDA
Jezikangleščina

Husk je ameriška grozljivka iz leta 2011. V njej igrajo Devon GrayeCJ ThomasonTammin Sursok in Ben Easter. Režiser filma je Brett Simmons, izdan pa je bil kot del serije After Dark Films.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Pet prijateljev potuje po podeželju po Nebraski med vikendom, ko njihovo vozilo nenadoma napadejo divje vrane in go potisnejo iz ceste. Ko se zbudijo odkrijejo, da eden od njih, Johnny manjka. Med iskanjem pomoči, Brian in Scott gresta skozi koruzno polje v bližnjo hišo, v upanju, da bosta tam našla Johnnyja, medtem ko Brianovo dekle Natalie z Chrisom ostane v avtu. Ko sta že blizu hiše, naletita na strašilo v središču koruznega polja, preden končno zapustita polje.

Ko vstopita v hišo, se ta zdi navidez zapuščena in razpadajoča. Medtem na cesti Natalie vidi mladega fanta, ki izgine v koruznem polju in takoj zatem naleti na drugo strašilo, ki leži ob cesti. Na njeno grozo odkrije, da ima strašilo zobe, in ker ji Chris ne verjame zbeži v koruzno polje, da bi poiskala Braina. Scott in Brian še naprej raziskujeta hišo in v drugem nadstropju najdeta iznakaženega Johnnya za šivalnem stroju, ki ignorira njune poskuse da bi pridobila njegovo pozornost. Johnny preneha delati, in v tistem trenutku je Natalie napadena in ubita s strani izjemno hitrega napadalec, njeno telo pa je odvlečeno pred očmi prestrašenega Chrisa. Ko je zasliši njene krike, Brian steče na polje kjer, najde Nataliino truplo uporabljeno kot strašilo. V jezo Brian sledi njenemu morilcu in zapusti Chrisa, ki zbeži v strahu, potem ko vidi da čudna sila, vstopa v Nataline oči. Brian se kmalu zatem vrne v hišo.

Potem ko se razidejo odkrijejo, da je Johnny izginil in da so se pretresena trojica se je prisiljena spopasti s smrtjo svojih prijateljev. Nato začnejo iskati izhod z uporabo enega od zapuščenih avtomobilov, ki ga najdejo na dvorišču. Pri iskanju Brian in Scott vstopita v skedenj, kjer Scott halucinira in vidi kmeta in njegova dva sinova po imenu Corey in Alex, katerega oče fizično zlorablja, medtem ko njegov brat pazi ovce. Potem, ko pride k sebi, skuša Scott prepričati Briana kaj je videl. V hiši Chris vidi mladega fanta in ga spremlja v sobo, v kateri je bil Johnny, vendar ga hitro zagrabi panika , ko mrtva Natalie vstopi v sobo in sede za šivalni stroj. Ko začene izdelovati masko za strašilo, se vrata zataknejo in Chris ostane v sobi. Scott in Brian slišijo njegove krike na pomoč vendar ne morejo odpreti vrat. Chris zato pobegne skozi okno, vendar pade. Brian skuša ustaviti Natalie, vendar slednja izgine.

Kasneje ima Scott še eno vizijo, kjer Corey ubije Alexa zaradi ljubosumja.. Nato ga obleče kot strašilo in ga pusti v koruznem polju, s čimer se razkrije, da je Alexov maščevalen duh še vedno živ v strašilih. Ko spet pride k sebi, spozna da se je znašel na polju, kjer ga pred strašilom reši Brian. Strašilo jih preganja, dokler ne dosežeta roba koruznega polja in odkrijeta, da ne more zapustiti polja saj po odhodu le gleda v njih. Potem Chris poskuša prepričati Scotta, da je Brian postal neuravnovešen zaradi iskanja Natalie, zato ga namerava zapustiti s tovornjakom, odkritem v skednju. Scott ga zavrne, odide in najde Briana v hiši.

V kleti je Scott priča Coreyjevemu duhu, in skupaj z Brianom najdeta njegovo truplo ter ugotovita da se je ubil sam s puško. Medtem Chris vžige tovornjak in poskuša pobegniti skozi koruzno polje vendar ga napade Alex. Chris zagrabi masko in stre duhovo posest nad Johnnyevim truplom. Brian ga nato reši, vendar ga ubije Natalie, ker je sam ne more ustreliti. Chris in Scott se nato nehote vrneta v hišo, kjer premislita o svoji usodi. Scott ugotovi, da je edini čas, ko sta varni za vstop na polju, takrat ko je Alex zaseden, saj mora zašiti masko za novo žrtev, medtem ko lahko poseduje le eno truplo naenkrat. Ker je zaposlen z novo umrlim Brianom, sta Chris v Scott pripravila načrt, da zažgeta koruzno polje z bencinom. Vendar Alex ugotovi, da bosta pobegnila, zato konča preden se pripravita. Takoj jih napadejo strašila, se Chri in Scott ločita, saj imata tako več možnosti za preživetje. Chrisa nato ulovi Brianovo truplo, in ko Scott zasliši Chrisove krike, skuša zažgati polje vendar ga pred tem onesposobi Alex.

Ko se Scott zbudi, vidi Alexa, ki se ukvarja z Chrisom. Chris nato zgrabi Alexa in ga drži na mestu, kar da Scottu dovolj časa, da pobegne. Alex nato ubije Chrisa in poskuša slediti Scottu. Scott končno uspe priti do ceste terena in izčrpan pade na tla, ko opazi pa, ki začne iskati potnike. Zaradi svojih poškodb ne more govoriti, kmalu pa opazi strašilo kako leže zraven njega. Par nato opazi Scotta in film se konča.

Igralci[uredi | uredi kodo]

  • CJ Thomason kot Chris
  • Devon Graye kot Scott
  • Wes Chatham kt Brian
  • Tammin Sursok kot Natalie
  • Ben Easter kot Johnny
  • Joshua Skipworth kot Corey Comstock
  • Nick Toussaint kot Alex Comstock
  • Mike Cornelison kot kmet Comstock
  • Aaron Harpold kot lokalni kmet
  • Candice Mara Rose kot žena cestnega kmeta

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]