Iz teme

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Iz teme
RežijaLluís Quílez
ProdukcijaBelén Atienza
Cristian Conti
Enrique López Lavigne
Andrés Calderón
ScenarijAlex Pastor
David Pastor
Javier Gullón
VlogeJulia Stiles
Scott Speedman
DistribucijaVertical Entertainment
Datum izida
27.avgust 2014
Dolžina
92 min.
DržavaKolumbijaKolumbija
ŠpanijaŠpanija
Jezikangleščina
Proračun$10.000.000

Iz teme (izviren španskii naslov: Aguas Rojas) je angleško govoreč nadnaravni triler iz leta 2014, v katerem igrata Julia Stiles in Scott Speedman. Ta neodvisen film je režiral Lluís Quílez, scenarij pa so napisali Alex Pastor, David Pastor in Javier Gullón. Film so snemali v Kolumbiji med aprilom in julijem 2013. Film je bil premierno predvajan na Nemškem fantazijskem filmfestu 27. avgusta 2014.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Leta 1992 se dr. Conteras Sr. pripravlja da zapusti hišo v Santa Clari v Kolumbiji. Ko skuša uničiti vrsto dokumentov, v hiši zasliši čudne glasove. Ugotovi, da ga lovi skupina otrok, katera ga nato potisne v smrt iz balkona.

Dvajset let kasneje se Sara in Paul preselita iz Velike Britanije v Santa Claro, z njuno hčerko Hannah. Sara tam dobi službo v podjetju, ki izdeluje papir in katerega lastnik je njen oče Jordan. Preselijo se v hišo dr. Contaresa Sr., katere lastnik je zdaj podjetje. Družina vzljubi hišo, le Hannah je strah manjšega dvigala v njeni sobi.

Kmalu po prihodu, se Sara in Paul udeležita festivala Los Niños Santos, medtem ko na Hannah pazi varuška Catalina. Okoli hiše se začnejo dogajati čudne reči in Hannah prebudijo odprta vrata dvigala v sobi. Tam vidi svojo najljubšo igračo, a pade v dvigalo in obtiči.

Ko se vrneta domov, Paul in Sara ugotovita, da je Hannah zbolela in da ima nekakšne izpuščaje. Catalina pove, da sumi da so v hiši duhovi vendar jo Paul odpusti. Naslednji dan se Hannahino stanje poslabša in starša se odločita, da jo bosta odpeljala v Veliko Britanijo na zdravljenje.

Tisto noč pride do nevihte in pojavijo se čudni otroci, ki ugrabijo Hannah in jo odvlečejo v džunglo. Ker jima policija ne more pomagat, Paul poišče Catalino, da bi mu pojasnila nekaj stvari.

Catalina odpelje Paula v cerkev, kjer zagleda enega od otrok, ki so ugrabili Hannah. Sledi mu in pride do staršev, katerih sin je skrivnostno izginil pred dvajsetimi leti. Ugotovi, da je fant imel isto bolezen pred izginotjem kot Hannah. Medtem Sara odkrije v dvigalu Hannahino risbo in začne raziskovati. Na dnu dvigala najde dokumente, ki poročajo o smrti otrok z živim srebrom.

Sara in Paul se nato srečata v stari tovarni papirja, medetem ko iščeta Hannah. Jordan, ki je posledično kriv za smrt otrok, se se jim prepusti, saj ti iščejo le maščevanje. Hannah se nato zdrava vrne staršem.

Med odjavno špico vidimo otroke, ki se igrajo v šoli katero obiskuje tudi Hannah in kjer je Catalina učiteljica.

Igralci[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]