XING

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Xing logo

XING (imenovan ang. Open Buisiness Club do 17. Novembra 2006) je socialna spletna programska oprema, ki omogoča, svetovno mreženje podjetij. Uporabljajo ga ljudje iz več kot 200 držav. Jeziki katere podpira orodje Xing so angleški, nemški, španski, portugalski, italijanski, francoski, nizozemski, poenostavljeni kitajski, finski, švedski, korejski, japonski, ruski,poljski, turški in madžarski in drugi. Xing nudi osebni profil, skupine, forume, usklajevanje dogodkov in druge značilnosti socialnih omrežij. Osnovno članstvo je brezplačno. Toda mnogo temeljnih funkcij, kot so iskanje prijateljev s posebnimi kvalifikacijami, ali komuniciranje s članom, s katerim še nismo povezani, je dostopno samo plačniškim računom. Premium članstvo prihaja z mesečno naročnino, ki je približno 5€. Platforma uporablja http protokol. Premium članom je zagotovljena zasebnost in sodelovanje brez neželen pošte. Za razliko od ostalih socialnih omrežij, Xing svojim premium članom omogoča zelo enostaven dostop do vseh članov. Xing ima poseben predstavniški program za različne skupnosti. Predstavniki organizirajo dogodke, ki spodbujajo uporabo socialne mreže kot poslovno orodje, ter spoznavanje na osebni ravni. Glavna konkurenca Xingu so Ameriško orodje LinkedIn, ter Evropski Viadeo. Xing ponuja tudi sistem zaprtih skupnosti, kot so IBM, McKinsey in drugi. Orodje omogoča povezovanje tudi z drugimi socialnimi omrežji.

Primerjava Xing, LinkedIn, Fast Pitch[uredi | uredi kodo]

Analiza primarnih razlik za največja socialna (poslovna) omrežja. 1)Fast Pitch, ponuja največ funkcij, bogato platformo, ki se povezuje z aktivno bazo prav zato je tako bogat z informacijami vključeno z sporočili in blogi. Orodje skrbi za male in srednje podjetnike, ki iščejo nove možnosti v poslovanju. 2) LinkedIn, s sedežem v Združenih državah Amerike je zmagovalec z vidika uporabnikov. Platforma je odlična rešitev za strokovnjake, da upravljajo svoje podjetje, hkrati se pa povezuje z drugimi ljudmi. 3)Xing, deluje najbolje sicer ima razvito programsko opremo in je kot tak nepremagljiv na tem področju. Programi ki analizirajo profil od vsakega uporabnika in spreminjanje podatkov so glavna prednost. Xing se lahko pohvali tudi s tem da je edini ki koristi SSL šifriranje, katera zagotavlja varnost in privatnost, saj je prav to tisto kar si uporabnik želi. V bitki za profesionalno socialno omrežje na evropskih tleh sta glavna konkurenta Xing in LinkedIn. Xing v Nemčiji počasi postaja dostojen konkurent socialnem omrežju LinkedIn. V Xing so napovedali, da za prvo polovico leta 2010 so se celotni prihodki povečali za 20% z 21.540.000 na 25.860.000 v odnosu na leto 2009. Večina prihodkov izhaja iz plačilnih poslancev Xing Premium, vendar dober del so pridobili z oglaševanjem . LinkedIn je konkurent z 70 milijonov uporabnikov.

Literatura[uredi | uredi kodo]

XING AG. Available at: http://corporate.xing.com/no_cache/english/press/press-releases/details/article/press-releasebxing-ag-increases-ebitda-by-52-pe/.

Global Business Women | XING. Available at: http://www.xing.com/net/globalbusinesswomen.

Hugo E. Martin on Media, Marketing & Internet: 03/01/2008 - 04/01/2008. Available at: http://resources.emartin.net/blog/archive/HEM_on_Media_March_2008.htm .

LinkedIn Competitor XING Reports Record Growth and Revenues for 2010.

XING – Wikipedia. Available at: http://de.wikipedia.org/wiki/XING.

XING | CrunchBase Profile. Available at: http://www.crunchbase.com/company/xing.

XING Q3 Report: 10 Million Members and Rising | XING Blog. Available at: http://blog.xing.com/2010/11/xing-q3-report-10-million-members-and-rising/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+openblog+%28XING+Corporate+Blog%29&utm_content=Google+Reader [Accessed December 5, 2010].

Xing Review - Business Networking - AppAppeal.