Windows NT 3.5

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Microsoft Windows NT 3.5
Windows NT 3.5 logo.png
Windows 3.5 logotip
Podjetje / razvijalec Microsoft Corporation
OS družina NT family
Status Nepodprt od 31. decembra 2000
Izvorna koda Closed source
Prva objava 21. september 1994
Zadnja
stabilna
različica
3.50.807 SP3 / 21. junij 1995
Podprte platforme x86
Vrsta jedra Hybrid kernel
Privzeti uporabniški vmesnik Grafični uporabniški vmesnik
Licenca Microsoft EULA
Uradna spletna stran www.microsoft.com

Windows NT 3.5 je drugi izdaja Microsoftovega operacijskega sistema NT linje. Izšel je 21. septembra 1994. Eden izmed glavnih ciljev med razvojem Windows NT 3.5 je bil pospešiti delovanje sistema. Zato je nosil kodno ime Daytona, po avtocesti na Floridi.[1]

Novosti[uredi | uredi kodo]

To je bil prvi Windows iz linije Windows NT, ki je poimenoval različici Windows NT Server in Windows NT Workstation. Prejšnja izdaja je imela samo Windows NT in Windows NT Advanced Server.

V tej izdaji je bil tudi nov zagonski zaslon. Uporabniški vmesnik so posodobili, da se je ujemal z Windows za delovne skupine 3.xx. Posodobljena je bila tudi Object Linking and Embedding (OLE) podpora z različice 1.0 na 2.0, ki je bila bolj uporabna in je zahtevala manj spomina kot prejšnja.

Windows NT 3.5 se ni hotel namestiti na novejši procesor, kot je originalni Pentium (P5 jedro).[2] Windows NT 3.51 je to napako popravil. Bilo je tudi možno spremeniti datoteke na namestivenem CD-ju, kar je omogočilo namestitev na novejših procesorjih.

Različici[uredi | uredi kodo]

  • Windows NT Server
  • Windows NT Workstation

Viri[uredi | uredi kodo]

  1. ^ Russinovich, Mark; David Solomon (2005). Microsoft Windows Internals (4th edition ed.). Microsoft Press. p. xx. ISBN 0-7356-1917-4. "The first release of Windows NT was larger and slower than expected, so the next major push was a project called Daytona, named after the speedway in Florida. The main goals for this release were to reduce the size of the system, increase the speed of the system, and, of course, to make it more reliable."
  2. ^ http://support.microsoft.com/kb/151212/en-us

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]