Wikipedija:Wikimedia CEE Pomlad 2020/Seznami člankov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Spremljajte nas na Facebooku
Logo banner-600-t.png
Wikimedia CEE Pomlad 2020
21. marca – 31. maja 2020


Ideja Pravila in udeleženci Seznami člankov Statistika Pogovor


To so neobvezujoči seznami, ki so jih sestavili wikipedisti iz posamezne države oz. regije, ki sodeluje v skupni akciji. Večinoma vsebujejo zanje pomembne, a manj splošno znane teme. Lahko se ravnate po njih, če iščete ideje za pisanje, ni pa nujno - za natečaj bo štel vsak prispevek nad 200 besed o temi, ki je neposredno povezana z eno od sodelujočih držav.

Za seznam člankov določene regije kliknite na gumb:

Seznam člankov uredi

Albanija Armenija Avstrija Azerbajdžan Baškortostan Belorusija Bolgarija Bosna in Hercegovina Češka Črna gora Donska regija Erzja Esperanto Estonija Grčija Gruzija Hrvaška Kazahstan Kosovo Krimski Tatar Latvija Litva Lužiška Srbija Madžarska Malta Poljska Republika srbska Romunija & Moldavija Rusija Severna Makedonija Slovaška Srbija Tatarstan Turčija Ukrajina

Nagrado za pisanje o vsaki državi prejme tisti, ki napiše ali razširi vsaj po en prispevek za vsako od zgornjih 35 (skupnost Republike srbske se je priključila kasneje, zato ne šteje med obvezne).

Slovenija[uredi kodo]

Slovenski seznam je tukaj - o Sloveniji bodo pisali vsi drugi v svojih jezikih, za naš natečaj članki o Sloveniji ne štejejo (razen v sklopu mednarodnih tem). Ideja je, da s pisanjem spoznavamo druge dele regije.