Wikipedija:Sodelovanje z Najdi.si

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Sodelovanje z Najdi.si[uredi | uredi kodo]

(prestavljeno iz strani Pod lipo)

Gospod Luka Kogovšek mi je poslal e pošto, da želijo pogovor z nami o sodelovanju med najdi. si in slovensko Wikipedijo. Name so se obrnili, ker sem jih prosil za dovoljenje za uporabo zemljevidov in so verjetno prišli do mnenja da sem nekak predstavnik. Kdo bi vodil te pogovore in kdo bi sodeloval. Če so oni v slabi uri poslali dovoljenje bodimo tudi mi kolikor toliko ekspeditivni,

Lp --Janez Novak 18:50, 10 avgust 2006 (CEST)

Hja, mislim, da se popolnoma neomejenega sodelovanja sicer ne moremo iti, ker smo, kakorkoli obrneš, še vedno del nepridobitniške Wikimedie, Najdi.si pa je, jasno, tržno usmerjeno spletišče. Predlagam, da pogovori potekajo javno, recimo na Wikipedija:Sodelovanje z Najdi.si. --matijap | pogovor 19:02, 10 avgust 2006 (CEST)

Pomislek, ki ga imam vsakič, ko enciklopedija potrebuje zunanje usluge, je v tem, da seveda druga stran želi dobiti tudi kak piškot. Wp. (na žalost, zanje) pač ni reklamna ali oglasna deska in tega se po defaultu ne moremo iti. Članke, ki jim dodamo logo najdi.si, google-maps ipd., (na angleški wp. se pojavlja logo enc. Brittannica, če izhajajo podatki iz starejših izdaj) - je treba vendarle nekje zlimitirati, sicer bo kar naenkrat wp. polepljena s pisanimi nalepkami in reklamami vseh mogočih outsource (zunanjih) spletnih strani. V tem primeru raje gledam škatle (box-predloge, ki jih Janez sicer sovraži iz dna duše), narejene z našimi močmi in v Wiki urejevalniku, kot pa da na vsaki strani vidim znak za McDonalds.

Torej, tule delamo neprofitno, za svoj hobi; naše spletišče bo sčasoma postalo vedno bolj obiskano in idealno bi bilo, če bi Wikipedija ostala samo enciklopedija, ne še kaj drugega. Najsi bo moje stališče konzervativne narave ali ne, zaenkrat delujemo tako. Ziga 19:21, 10 avgust 2006 (CEST)

Hja, bistveno vprašanje je, kaj pravzaprav želijo. Pogovor je vsekakor smotrn, na njem bo vsaj postalo jasno, kaj želijo in kaj želimo mi. | Tcie 19:30, 10 avgust 2006 (CEST)
Janez, prosim objavi tukaj e-pismo. --Andrejj 19:35, 10 avgust 2006 (CEST)

Tu je njihovo e pismo (prvo), objavljeno je bilo pri zemljevidi na Najdi.si:

Spoštovani,
pri Najdi.si imamo Wikipedijo že nekaj časa v mislih za tesnejše sodelovanje. Zadetki iz 
Wikipedije so namreè pri določenih pojmih daleè najbolj relevantni in naš algoritem bo to nekako  
moral upoštevati. Gotovo se bomo v bližnji prihodnosti še kaj slišali.
Seveda pa vam dovolimo neomejeno dodajanje povezav na točno določene poglede na zemljevidu.

Lep pozdrav,
Rok Zorko
Urednik Najdi.si

Današnje pismo pa je:

Spostovani,
prosim vas, da me kontaktirate, z vami bi se zelel pogovoriti o moznostih 
sodelovanja  med Najdi.si in slovensko Wikipedijo.
 
Lep pozdrav,
-- 
Luka Kogovšek, MBA
Direktor za strateški marketing / Strategic marketing manager

Mislim, da bi g. Kogovška lahko napotili na tole stran, kjer nam bo lahko zaupal, kakšno sodelovanje imajo v mislih. Janez, bi lahko ti, glede na to, da že imaš vzpostavljen stik? Hvala. --matijap | pogovor 22:27, 10 avgust 2006 (CEST)