Wikipedija:Predlogi za brisanje/Slika:Mura.jpg

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Slika:Mura.jpg[uredi | uredi kodo]

Rezultat: slika ima novo dovoljenje. --Domen 10:33, 21. januar 2008 (CET)[odgovori]


Slika Mura.jpg je bila v Wikipedijo naložena kot prosta slika pod licencama {{GFDL}} in {{AP-prosta uporaba}}. Na izvornem spletišču [1] nikjer ne piše, da je slika licencirana z GFDL, niti da jo je dovoljeno prosto »uporabljati za kakršen koli namen«, kot trdita obe predlogi, temveč kvečjemu, da se jo sme prosto uporabljati kot promocijsko sliko.[2]

Take slike so v nasprotju s pravili fundacije Wikimedia [3], konkretno s postavko 'Free Content License' [4], ki določa, da morajo biti slike (in drugo gradivo) prosto na razpolago za uporabo v kakršen koli namen.

V poštev ne pride niti poštena uporaba, saj gre za gradivo, ki ga je mogoče zlahka nadomestiti s sliko podobne informativne vrednosti: »An EDP may not allow material where we can reasonably expect someone to upload a freely licensed file for the same purpose«.[5]. Za balonski ali letalski posnetek niso potrebna neka nemogoča finančna sredstva, pa tudi brez njega je lahko članek zadosti informativen.

Sliko sem uspešno predlagal za brisanje že v Zbirki, predlagam da jo izbrišemo tudi tukaj. Z njo namreč kršimo avtorske pravice in tudi načela fundacije Wikimedia. Namen Wikipedije ni ponujati vsebino za vsako ceno, temveč omogočati kar se da prost dostop do znanja, ta slika pa temu ni v prid. --Eleassar pogovor 11:34, 29 maj 2007 (CEST)

Počakam na Andrejev komentar (mogoče ima dovoljenje). lp, --Miha 16:49, 29 maj 2007 (CEST)
Uporabniški pogovor:Andrejj#Slika:Mura.jpg. --Domen 22:05, 21 junij 2007 (CEST)

Torej, nima. Sicer naj to jasno pove in dokaže (s sliko dovoljenja). --Eleassar pogovor 22:35, 21 junij 2007 (CEST)