Veliko platno

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Veliko platno
UrednikDenis Malačič
Kategorijefilmi, (pop)kultura
Pogostost izdajanjatedensko
Prva izdaja2008
PodjetjeTelevizija RTS
DržavaSlovenija
Jezikslovenščina

Veliko platno je oddaja o filmu in filmski umetnosti, v kateri so predstavljali aktualne in starejše filmske uspešnice. Oddaja je bila popestrena z različnimi rubrikami, prispevki s terena, mnenjem filmskega kritika in gosti v studiu.

Oddaja je bila sestavljena iz filmskih napovednikov, prispevkov in studijskega dela. V rubriki Zanimivosti so preverjali aktualno zabavno dogajanje. V rubriki 10 najboljših so se sprehodili po lestvici najbolj gledanih filmov preteklega tedna. V rubriki Na filmski krivulji so se spomnili legendarnih filmskih ustvarjalcev. V rubriki RTS-ova premiera pa so se sprehodili po rdeči preprogi filmske premiere v mariborskem Koloseju. Pestro pa je bilo tudi v studiu, saj so se voditelju in uredniku oddaje Denisu Malačiču pridružili filmski kritik in znani Slovenci, ki so zaupali svojo lestvico najboljših filmov.

Pri nastajanju vsebine so sodelovali: Filip Breskvar (1 - 4. sezone), Larisa Majcenovič (1. in 2. sezona), Anja Škerjanec (1. in 2. sezona), Mojca Marš (3. in 4. sezona), Matej Patljak (3. in 4. sezona), Nina Golub (3. in 4. sezona), Katja Rutnik (3. sezona), Jasmin Mešič (3. sezona) in Katja Rigler (3. in 4. sezona). Oddaja se je s svojo 134. oddajo zaključila 31.12.2011.