Uporabnik:Jazmin/arhiv 20080828

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Jazmin/arhiv 20080828!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu!

Povezave na druge članke[uredi | uredi kodo]

Če s povezavo na sklanjano geslo ne prideš do članka, moraš popraviti povezavo, ne kopirati vsebine na sklanjano geslo. Za tvoj primer Otomanskega cesarstva dobiš pravilno obliko z [[Osmansko cesarstvo|Osmanskega cesarstva]]. Glej tudi Wikipedija:Vadnica (Notranje povezave) --Yerpo Ha? 17:50, 7. julij 2008 (CEST)

Slike[uredi | uredi kodo]

Pri nalaganju slik moraš nujno upoštevati pravila, ki zagotavljajo prosto dostopnost naloženega gradiva. Predvsem so pomembni čim natančnejši opis vsebine, navedba avtorja oz. vira in licenca. Slike z začetka prejšnjega stoletja so v javni lasti, ker so jim avtorske pravice že potekle, zato lahko uporabiš predlogo {{JL-staro}}. Sliko Aaronshon-Sarah.JPEG sem uredil jaz, prosim da na enak način urediš ostale, ki si jih ali jih boš naložil(a). --Yerpo Ha? 23:21, 20. julij 2008 (CEST)

Resno mislim. Tako pomanjkljivo opremljene slike kot je recimo Chaim Herzog Prtrait.jpeg, bodo brisane. Če rabiš pomoč glede opisa in licenc, to napiši na moji pogovorni strani. --Yerpo Ha? 23:44, 21. julij 2008 (CEST)

Ponovno te moram opozorit na opremo slik. K vsaki sliki, ki jo naložiš, moraš dodat opis, avtorja in licenco. Ni dovolj da je opis vsebine v članku, ker se lahko slika uporabi v več člankih. Kar se slike tiste pšenice tiče, ni nobene možnosti da jo kar tako skopiraš iz neke avtorsko zaščitene spletne strani (pri portretih že preminulih oseb se lahko sklicuješ na pošteno uporabo), zato sem jo brisal. Resno te prosim da že nehaš dodajati avtorsko zaščiteno vsebino od drugje, ker to niso heci in ima lahko Wikipedija zaradi tega pravne težave. --Yerpo Ha? 21:09, 27. avgust 2008 (CEST)