Uporabnik:Igor/arhiv 20060828

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Pozdrav[uredi | uredi kodo]

Lep pozdrav na slovenskih straneh wikipedije. --XJam 01:56, 7 jan 2004 (UTC)

Hvala[uredi | uredi kodo]

Hvala za dobrodošlico s slovenskih strani wikipedije, Igor :)

Ni kej. A si stran o Igorju mislil zase. Če si - ni v redu, in to uredi na svoji uporabniški strani - če seveda želiš; če pa nisi - je pa v redu - samo ne vem o katerem Igorju bo govora. Mogoče o mojem sošolcu iz osnovne šole? :) Za podpisovanje in ostale tehniške podrobnosti glej še bazar. LP --XJam 03:36, 7 jan 2004 (UTC)

Đouk itak. Drugač bo boring. (Okej, naj potem tako ostane, nimam pripomb - zaenkrat. Upam, da to tudi ni dejanje vandalizma po izvirnih Wikipedijinih standardih.)

Ja, super je ta wikipedija! Kako, da nas je trenutno tako malo??

Hvala za opažanje. Meni je tudi všeč. Paziti se je potrebno wikipedoholije, kot pravijo temu Angleži, oziroma bolje Američani. Ne bi vedu zakaj tako malo. Smo pa trenutno 14. (Samo ne za dolgo - ko pridejo Avari z Urala in Indove delte, bodo mislili, da je po nas). Mogoče bo kakšen Kitajec pomagal. Jaz jim ne morem. Yet... --XJam 03:50, 7 jan 2004 (UTC)
Tudi glede grobo poslovenjenega vmesnika so dobrodošle vsakršne pripombe. Vidim pa, da je dokaj razumljiv. Upam tudi, da to ni stran vržen čas in trud - ne saj ni, zame ne. Bo že prav prišlo, če prej ne, pa čez 7063 let ali pa mogoče že prej... --XJam 03:54, 7 jan 2004 (UTC)


Aja, še naslednje. Če imaš kakšno željo in možnost povečati število uporabnikov, lahko to storiš. Sam se s promoviranjem nisem ukvarjal. Še. Mogoče kdaj - kajti znabiti, da nastane kar lepa stvarca. Trudimo se spoštovati tudi avtorske pravice. Saj jih menda moramo glede na GNU FDL in to. And as Alan Rickman shouts when he is asked where does he go: I go to find if they have a bar around... --XJam 03:58, 7 jan 2004 (UTC)

Greta Fahrenheit[uredi | uredi kodo]

Ja, zanimiva povezava. Ravno pred nekaj dnevi sem razmišljal o naši preljubi slovenščini v tej smeri. Da bi zgeneriral podoben program. Zanimivo bi bilo slišati, ko bi odgovarjala v slovenščini.

Zanimivi odgovori:

Npr.: Is 42 really the answer to the sense of the Universe?

  1. I think so, but I'm not sure. Ask Artificial Iniaes if it is.
  2. Signs point to yes. Ask Cybelle if it is.

Ali pa: 42

  1. The question is: what is the meaning of life? (samo en odgovor)

Oziroma: Where is Belgrade?

  1. Where it belongs. That's a good question.
  2. Where it is hard to find. I will ask my botmaster for the answer.

Za Ljubljano je pa odgovorila natančneje.


--XJam 01:28, 9 jan 2004 (UTC)


Ja, problem so šumniki in vsa čudna slovenska govorna pravila, Trenutno jo programiram v Srbosanščini, kjer pokrivam še zadnje vprašalnice na katere zna večinoma duhovito odgovoriti RAMSC,

Programerji so najslabši Gretini sogovorniki, najzabavnejši dialogi so z najstniki. Greta je s parimi že prava prijateljica o katerih ve več kot jaz o svojih znancih... Hmm, ta mladina :)

--Igor 04:58, 9 jan 2004 (UTC)

Ali hočeš reči, da si ti avtor te strani? Aja, mogoče pa sodeluješ pri tem opravilu/projektu? 'Srbosanščina' se hecno sliši, a ne. Kaj bi to le bilo :) --XJam 23:28, 10 jan 2004 (UTC)
Ja, pa saj si avtor! Saj lepo piše. Butec in butec sem jaz. Čestitke za zamisel!!! Copyright (alias ©) pa kar pripiši zraven, da se vidi od daleč, :-) --XJam 23:31, 10 jan 2004 (UTC)
Kako so definirane minute cron? --XJam 23:34, 10 jan 2004 (UTC)
Sam sem si v neki kratki zf zgodbi zamislil bio-računalnik (ali nekaj takšnega) po Clarkovem zgledu na HALa z imenom Dahse. Mogoče sta Greta in Dahse kaj v sorodu. :-) God is a DJ. --XJam 23:37, 10 jan 2004 (UTC)
Še vprašanje. Ali stran omogoča, da se vnosi vprašanj beležijo? Verjetno se. Od najbolj norih, do vprašanj v zvezi z osvojitvijo Galaksije XTARzarNaX2. --XJam 23:42, 10 jan 2004 (UTC)

Ja seveda se logirajo.

       <input>What language XTARzarNaX2ians speak?</input>
       <response>Java.</response>

Zanimive stvari se dumpajo v xml in cron minute:)

   <exchange>
       <timestamp>2004-01-11 1:50:41</timestamp>
       <userid>webuser107280570135144402</userid>
       <clientname>Igor</clientname>
       <botid>Greta</botid>
       <input>tell me some gossip</input>
       <response>Steve said I behead the word fox and I have ox and an ox is larger than a fox.</response>
   </exchange>

Lanskomalomanjpolletni log je bil v raznih periodah res zabaven. Moram še urediti. Bomo vidli kakšen bo letos. Zna pa v bistvu svašta, ker lahko ganja shell. No, seveda samo tiste, ki sem jih prednastavil. Recimo fortune za dobrodošlico. --Igor 00:58, 11 jan 2004 (UTC)

Hvala za pozdrave preko Grete:) Kdorkoli je že to bil. Ni se predstavil. Še vedno nisem naredil zamenjav šumnikov tako, da potem ne razume balkanščine, torej se je zaenkrat še treba izogibati šumnikov. Bom popravil, ko najdem kaj več časa. Nekega lepega dne se bom lotil tudi slovenščine. --Igor 10:08, 4 feb 2004 (CET)

Sorry it was me. Saj je bilo le za kratek čas. Si bom našel kaj več časa za daljši pogovor, ker je zanimivo. Pa tudi izbira ženskega spola ni od muh. Človek bi mislil, da se na ta način nič ne more naučiti. Mislim govoriti s strojem. Ali smo mi sami kaj več od tega? --XJam 12:17, 4 feb 2004 (CET)

V planu imam vgraditi menjavo slik glede na osebnost sogovornika. Kakšnih animiranih kroženj semplane osebe. To bo fun :) Hja, to da nimaš občutka, da se boš kaj novega naučil je res odvisno od konteksta ob dialogu. Greta zna danes 41 488 odgovorov, napisanih pa je okoli 90 000 novih. Vendar moj namen ni narediti robota enciklopedijo, kar že itak bo, ampak kaj bolj nesmiselnega in zabavnega. --Igor 07:18, 5 feb 2004 (CET)

Predlog za administratorja[uredi | uredi kodo]

Dragi Igor. V prošnjah za administratorstvo sem te, zaradi tvojega odličnega dela v naši Wikipediji, predlagal za administratorja. Prosim te, če lahko potrdiš ali pač zavrneš svojo kandidaturo na tej strani. Vsaka pomoč za administratorska dela je vsekakor dobrodošla. Dva uporabnika sta že potrdila tvojo kandidaturo (Primož in Roman)! Lep pozdrav. --XJam 21:31, 6 avg 2004 (CEST)

Hvala. Upam, da bom v novi vlogi koristil ljudstvu in sebi :) XJam ali obstajajo že kakšna administratorska pisna navodila? Drugače bi potreboval kakšen namig kako in kaj z novimi pooblastili.--Igor 23:41, 6 avg 2004 (CEST)
Najprej se moraš odlogirati in ponovno logirati, da postanejo aktivne dodatne funkcije. Navodil še ni. Saj zaenkrat tudi ostali ne počnemo nevemkakšnih 'težkih' opravil. V glavnem brišemo osirotele slike, strani, neprave vnose in to. Pa tudi lažje ti bo kot uporabniku, ker lahko kakšno narobe naloženo sliko ali članek enostavno popraviš, dodelaš. V glavnem gre PMSM za to, da je uporabnik dobro seznanjen z načinom dela, pa s slogovnimi vprašanji ipd. Želim ti še naprej tako uspešno delo, kot do sedaj. Saj si tudi prvi, ki si izdelal naš prvi portal za šah! Čestitam. --XJam 23:49, 6 avg 2004 (CEST)

Tudi jaz ti čestitam za nov klobuk! Kakšnih posebnih navodil ni, le gumb briši se pojavi na vrhu in ko v trenutnih spremembah zahtevaš razliko med različicama, se pojavi vrni, ki prekliče vsa urejanja zadnjega uporabnika na zadnje urejanje ostalih. Pa uporabnike lahko blokiraš (ampak jih do zdaj nismo) in strani zaščitiš, če bi bilo res kaj hudega. PMSM bi morali zdaj izoblikovati neka pravila za blokiranje. --romanm 09:34, 7 avg 2004 (CEST)

Šahovski diagrami[uredi | uredi kodo]

Igor, pardon g. admin. Igor! Kaj uporabljaš za izdelavo šahovskih diagramov? Jaz imam EPD2DIAG, ampak ne dela okvirjev!? --andrejj 15:30, 7 avg 2004 (CEST)

:), te bom predlagal za administratorja, da se bova lahko vikala. Uporabljam [Scid], vendar računam, da se bo dalo šahovske diagrame risati z uporabo TeX-a v (upam) bližnji prihodnosti (beri tukaj) ali z uporabo Romanovega programa.

Scid poznam, ampak ne najdem možnosti izvoza slik?? Rad bi namreč poenotil diagrame s tabo. V nekaterih Wikipediah sicer uporabljajajo sistem s posameznimi sličicami, ki mi ni všeč. Idealno bi bilo z UTF-8, samo žal ne dela povsod, kot ugotavljamo.

Moje izkušnje z izvozi slik šahovskih programov so slabe, zato uporabljam, kar 'print screen' in potem 'cropam' v Gimp-u. Zato mislim, da je bolje, da z večjo količino slik počakava, da se stvari z šahovskimi diagrami uredijo. Kje si našel sistem s posameznimi sličicami? To sem tudi sam našel, pa ne najdem več, se mi zdi, da je bilo na neki skandinavski strani. To bo bilo dobro da vidi tudi Roman, morda mu lahko kaj koristi.--Igor 13:47, 31 avg 2004 (CEST)

Recimo tule: http://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Blue_-_Kasparov%2C_1996%2C_Game_1_%28chess%29, je pa še več šahovskih strani na angleški Wiki tako oblikovanih. Zdaj sem ugotovil, da gre iz Chessbase kar lepo. Več možnosti, katera ti je všeč?

Začetna pozicija 1.jpg
Začetna pozicija 2.jpg
Začetna pozicija 3.jpg

Hm, kako jih stlačim eno poleg druge? Tabele?? --AndrejJ 14:29, 31 avg 2004 (CEST)

Aha, to zgleda super! Druga je pravzaprav najbolj klasična in se lahko uporablja celo v sito tisku, vendar sam ne morem proizvesti take. Tako, da uporabljaj tretjo, da bova tako kompatibilna dokler ne bodo na voljo omenjeni on-line diagrami. Ali lahko vklopiš tudi koordinate, ki so uporabne za začetnike, ki še niso vešči branja algebrskih zapisov?--Igor 22:13, 31 avg 2004 (CEST)

Dobrodošlica[uredi | uredi kodo]

Zdravo, Igor! Ko pozdravljaš novince, lahko skušaš v pozdrav dodati še povezavo na Wikipedija:Dobrodošli, novinci. Tam so koristne informacije za začetnike in PMSM je prav, da so na njih opozorjeni takoj. --romanm (pogovor) 19:28, 25 avg 2004 (CEST)

Zopet naloga bolj za tvojega robota, kot zame.--Igor 23:39, 26 avg 2004 (CEST)
To se pa ne strinjam! Mar naj novince pozdravlja avtomatika? Mislim, da je bolje, da vsakomur posebej nekdo piše - na en: obstaja Welcoming committee, ki skrbi za to, da so novinci deležni prijazne človeške besede. Pri nas, ki nas je manj, za formaliziranje ni potrebe, ker smo vsi po malem "welcoming committee". --romanm (pogovor) 13:17, 27 avg 2004 (CEST)
Eh romanm, zakaj ne? Koristne informacije in stvari, ki jih mora zvedeti vsak novinec lahko opravi robot, tako te npr. prijazno pričaka in pozdravi tudi robot na šahovskih serverjih in s teboj odigra celó partijo, če želiš. Nisem še slišal, da bi se kdo pritožil, da je s tako dobrodošlico kaj narobe. S tako bogato bazo, kot jo ima Wikipedija pa bi se sploh dalo storiti marsikaj zanimivega. Lahko bi novincu npr. povedal kaj se je zanimivega zgodilo na današnji dan ali pa kateri je trenutno najbolj bran članek, lahko bi novinca pozdravil v mojem imenu z mojimi besedami, itd. Veš romanm prihodnost so roboti, tudi tvoji.--Igor 21:00, 27 avg 2004 (CEST)
Lahko je tudi tako.. Da boti opozarjajo »welcoming committee« na novince, ki potem seveda napišejo kakšne vzpodbudne besede. Prihodnost je ja v robotih, pa tudi v človeku. Na angleški wikipediji so velikokrat pokazali na dobro zapisan članek, če ga je novinec zapisal in podobne reči. Roman se potrudi, da napiše pozdrave tudi v tistem jeziku, za katerega predvideva, da ga novinec govori. Sam sem si naredil pravzaprav 'identično' 'podlogo' za pozdrav kot Roman. Do sedaj ponavadi še nisem poleg zapisoval, pa je res dobra zamisel. Pri nekaterih sem. Menda pri obeh, pri tebi Roman in pri tebi Igor. Še boljše od robota je robotka, he, he. --xJaM (p) 06:24, 28 avg 2004 (CEST)
Ja, vidiš pa si me, na jezik pa res nisem pomislil. No problem je zato, ker tu ne bi šlo za dialog, drugače bi tudi to lahko popravil, le kako pa naj bi vedel, da novinec ne zna slovensko? Seveda, človek je itak prihodnost, drugače vse skupaj (skoraj) nima smisla. Ne dvomim, da bo Roman s časom 'našraufal' kakšno Francko, ki bo potem žvrgolela tu po Uporabniških pogovorih :)--Igor 09:55, 28 avg 2004 (CEST)
Ne vem, vsaj sam sem tak, da avtomatsko generirana sporočila večinoma ignoriram, če pa se je nekdo (tj. človek) potrudil in si vzel čas, da mi v živo in samo meni nekaj pove, vedno preberem. Prihodnost je PMSM v medčloveški komunikaciji, roboti pa naj opravljajo sebi primerna dela. :-) --romanm (pogovor) 19:30, 28 avg 2004 (CEST)

Obdelava fotografij[uredi | uredi kodo]

Hm Igor, obrezovanje je v redu ampak vidim, da si se potrudil tudi z brisanjem pijače. Načeloma pa tovrstno odstranjevanje po moje ne sodi v osnovno obdelavo fotografije. --193.77.178.187 22:07, 25 avg 2004 (CEST) --AndrejJ 22:10, 25 avg 2004 (CEST)

Vem, samo tiste flaše res štrlijo in kazijo tako kompozicijo, kot izgled. Drugo bi bilo, če bi ji zradiral očala npr... --Igor 23:36, 26 avg 2004 (CEST)

Projekt Š[uredi | uredi kodo]

Trenutno se s Slix mojstri iz Ljudmile ubadam s sestavljanjem slovenskega šahovskega 'live CD'-ja z delovnim imenom Š. Vse želje, komentarji, pritožbe ali pripombe dobrodošle. Torej, projekt Š.--Igor 11:02, 1 dec 2004 (CET)

Igor, imam nekaj povezav in programov (free in GNU), predvsem za reševanje šahovskih problemov. Bi bilo to zanimivo za projekt? Še nekaj predlogov za ime: BLEDi konj (šahovski Bled & konj), Šahirizada, Igorware, Šahver, Šahware,...
Zadnjič se nisem podpisal, ponavljam vprašanje, je kaj od zgoraj omenjenega zanimivo za tvoj projekt? Lahko tudi emajliraš.
MMG, kaj meniš o temle:
* http://www.rebnora.com/discussion/viewtopic.php?t=71
* http://mpickering.homeip.net/phpwiki/index.php/ChessPlugin
--AndrejJ 13:43, 17 jan. 2005 (CET)

AndrejJ se opravičujem, nisem videl sporočila. Ja zanimiva imena, vendar Igorware prav gotovo ne bo, to bi bilo pa res preveč samovšečno :) Bledi konj je hudo! Lahko bi bil Mrtev kmet, vendar se nekako ne uleže dobro v uho, hehe... Praviš, da imaš neke GNU programe za reševanje problemov? Super samo, da so za Linux, lahko jih kar dodaš v spisek. Zgornji linki so uporabni za Wikipedijo, vendar nisem videl, da kje omenjajo kateri paket LaTeXa so uporabili, verjetno skak. Ne vem, če si videl link, ki sem ga zadnjič dodal, tam se ukvarjajo z vgrajevanjem LaTeX paketov v Wikipedijo, vendar je prikaz pozicij s FEN zapisom po moje najboljši. Zbiram tudi šahovske probleme v PGN formatu, nekaj zbranih imam na sajtu, vendar je zbirka dokaj skromna, morda veš za kakšne dodatne? Klasičnih iger imam dovolj (okoli 250Mb zipanih PGN datotek, pomembne igre od leta 1490 do 2004).--Igor 23:47, 17 jan. 2005 (CET)

Vse najboljše ...[uredi | uredi kodo]

Vse najboljše ob uradni prvi obletnici delovanja na slovenski Wikipediji (na podlagi [statistike]). Na mnoge nove in zanimive neškrbinske članke! LP, --Klemen Kocjancic 23:27, 7 jan. 2005 (CET)

Hvala Klemen za voščilo! Je že leto okoli? Huh, kako čas hitro teče! Ja, vendar je včasih škrbina, ki je dobro strukturirana boljša, kot slab članek. Žal ima škrbina slab prizvok in kot je rekel xJaM, pomeni nekaj, kar je pri koncu, morda bi bilo boljše reči zametek. xJaM hvala tudi tebi, sem prejel voščilo na IRCu.--Igor 11:20, 8 jan. 2005 (CET)

Tehnično vprašanje[uredi | uredi kodo]

Oprosti ker smetim po tvoji osebni strani, vendar me zanima, kako lahko program dostopa do wikipedije mimo spletnega vmesnika? LP

Hmm DustWolf, delikatno vprašanje. Zakaj te pa pravzaprav to zanima? :) Obstaja več načinov, ki pa niso preveč zaželjeni, zato je potrebno robote, ki delujejo na ta način registrirati kot administratorje. Naloži si svoj Linux, svojo Mediawiki in vadi, vendar pazi, IP številko se da najti tudi, če dostopaš preko strežnika tetke, ki živi v Senegalu. :) --Igor 21:06, 8 feb. 2005 (CET)

Slike in AP[uredi | uredi kodo]

Prosil bi te, če pregledaš vizualno gradivo, ki si ga naložil(a) in preveriš, če predstavitvena stran ustreza kriterijem in s tem pravnim pogojem (glede vira in licence). Najlažji način za to je, da greš na "Moji prispevki" in označiš "Imenski prostor" na "Slike". V primeru, če vse predstavitvene strani ustrezajo kriterijem, smatraj to obvestilo za brezpredmetno in se ti zahvaljujem v imenu celotne Wikipedije. LP, --Klemen Kocjančič 14:32, 3 jul. 2005 (CEST)

Slike, ki so v šahovskih člankih smo dodajali Andrej, XJam in jaz. To, da ustrezajo pravnim pogojem smo pravzaprav potrdili že, ko smo jih nalagali (potrebno je bilo odkljukati, da slike spadajo pod licenco PD).--Igor 4 julij 2005 08:12 (CEST)

Glede na pravila, mora imeti vsaka stran OVL (opis, vir in licenco). Saj vsak obkljukaj tisto okence in se tako nalagajo tudi copyvio slike. MMG Glede kako pogledaš ne upoštevaj, saj sem naložil sporočilo tik pred spremembo programja, zdaj pa ni te možnosti. LP, --Klemen Kocjančič 4 julij 2005 09:12 (CEST)

Emajl[uredi | uredi kodo]

Igor, prosim če se oglasiš na e-mail. --AndrejJ 22:42, 6 september 2005 (CEST)

Portal:Šah[uredi | uredi kodo]

Igor, predlagam da je sedanji članek postane Portal:Šah, hkrati pa napišemo povzetek v šah (po zgledu en:). --AndrejJ 16:58, 10 september 2005 (CEST)

Ok. --Igor 17:00, 10 september 2005 (CEST)

Nepreverjene slike[uredi | uredi kodo]

Prosil bi te, če si ogledaš slike, ki si jih naložil in so označene z predlogo unverified. Te slike čimprej dopolni s manjkajočimi podatki, drugače jih grozi brisanje. LP, --Klemen Kocjančič 09:26, 11 september 2005 (CEST)

Igor, če že pospravljaš, dodaj slike v kategorijo Category:Slike-šah.--AndrejJ 16:33, 11 september 2005 (CEST)
Igor je tole v redu: Slika:Sah poz 167.png? --AndrejJ 18:46, 28 september 2005 (CEST)

Ma super! Saj bom pospravil :) Težko se spravim opravljat dela, ki jih lahko opravi robot... Sedaj nalagam slike na Commons.

Bruno Parma[uredi | uredi kodo]

(Prenešeno)

Andrej, če te morda zanima: okoli 21. maja bomo igrali simultanko z našim velemojstrom Parmo. Igralo se bo v Ljubljani na 20. tablah. Gre za neuraden dogodek, vendar bo verjetno to njegova zadnja šahovska simultanka. Rad bi omogočil še komu sodelovanje na tem edinstvenem dogodku tukaj, vendar se bojim, da bo že itak preveč zainteresiranih, pa vendar: Zanima sodelovanje še koga? --Igor 09:36, 9 maj 2005 (CEST)

Zanimivo! Kdaj natančno bo to? --AndrejJ 10:28, 9 maj 2005 (CEST)

Najbrž 21. maja, vendar datum še ni potrjen. --Igor 11:14, 9 maj 2005 (CEST)

Včeraj smo končno odigrali simultanko z našo šahovsko legendo Brunom Parmo. Rezultat je bil 15:0 :) Tu si lahko ogledate moj šahovski poraz :( --Igor 22:15, 11 jun. 2005 (CEST)

Lepo Igor, kar dolgo si brcal; je bila še kaka (bolj) znana šahovska persona tam? Če bi vedel da se je 21. maj prestavil, bi prišel! --AndrejJ 08:58, 12 jun. 2005 (CEST)

No potem ti rezerviram mesto za naslednjič, Parma nam je obljubil ponovitev :) Ne ni bilo nobenega znanega šahista. --Igor 09:47, 12 jun. 2005 (CEST)

Kandidature[uredi | uredi kodo]

Prosil bi te, da si ogledaš trenutno prošnje za administratorstvo in podaš svoj glas. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 15:02, 26 januar 2006 (CET)

Burek[uredi | uredi kodo]

Napredovanje? Potrebnih je 80% glasov za. To je najbrž kakšna (neprimerna) šala. Bodo sedaj birokrati sami odločali brez upoštevanja mnenja občestva? Potem pa je najbolje, da glasovanja kar ukinemo. --Eleassar pogovor 12:04, 4 junij 2006 (CEST)

Moja kandidatura[uredi | uredi kodo]

Hvala za izkazano podporo ob glasovanju za moj status administratorja. Potrudil se bom, da izkazanega zaupanja ne bom razočaral. --Burek 12:44, 4 junij 2006 (CEST)

Welkome[uredi | uredi kodo]

Šahovski turnirji, lepo po dolgem času! --Andrejj 15:21, 19 avgust 2006 (CEST)

Thanks! :) Ma, ja, saj veš... + tisoč drugih stvari, ki me zanima... --Igor 15:25, 19 avgust 2006 (CEST)

Krava[uredi | uredi kodo]

Igor midva zgleda prvič kontaktirava.Lanfra - sem moškega spola LANjšček FRAnc.Veš zanima me zakaj si mi menjal sliko - je bila kriva kvaliteta,ali pa ker je domači izdelek.Ker sem na kmetiji odrasel jih imam nekako rad ker je domača - ni recimo iz Anglije in veš meni bi bilo tudi nekako bolj povšeči,če bi v članke lepil slike, kot se pa matral z besedilom.Sicer mi bo pa to šola,da bom sliko vnesel nazadnje,čeravno se tudi takrat lahko menja vendar z grenkim priokusom ali moralnim mačkom - če se bo njegovo ime pojavilo na zgodovinski strani in to samo enkrat in to takrat ko bo vnesel svojo sliko.Zaradi mene naj slika ostane ker to ni bil niti moj nsmen,da bi zdaj menjal sliko vendar bi vseeno rad vedel zakaj je menjana.Pa lep pozdrav,mirno noč in jutri lep dan.--Lanfra 23:53, 20 avgust 2006 (CEST)

Slika precej bolje ilustrira kravo. Franc, poslikaj kravo še enkrat, bolj blizu.--Andrejj 08:45, 21 avgust 2006 (CEST)

Rešitve[uredi | uredi kodo]

Igor, nobene potrebe ni da skrivaš rešitve šahovskih taktik. --Andrejj 08:12, 23 avgust 2006 (CEST)

Primer šahovske partije[uredi | uredi kodo]

Igor, če ti je dolgčas, nekoč sem začel prevajati: Uporabnik:Andrejj/Primer šahovske partije. --Andrejj 16:48, 26 avgust 2006 (CEST)

Boš prevedel? --Andrejj 19:28, 28 avgust 2006 (CEST)

Lahko, če ti ni dolgčas... ;) --Igor 19:33, 28 avgust 2006 (CEST)

Dolgčas se končuje z bližanjem 1. septembra - pomenljiv datum v šolstvu ... :-( --Andrejj 19:42, 28 avgust 2006 (CEST)

Ok, bom, po prvem torej! :) --Igor 20:12, 28 avgust 2006 (CEST)