Uporabniški pogovor:Vanjak

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom
Pozdravljen/a v Wikipediji, Vanjak!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji:


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

Knjižnica BF[uredi kodo]

Wikipedija ni imenik, zato prosim nehaj pisat not elektronske naslove in telefonske številke. Si sploh že kdaj videl(a) članek v enciklopediji? Kar vam je dala za pisat profesorica ni važno, ker tukaj ni odlagališče seminarskih nalog, ampak enciklopedija, ki naj bi bila napisana v enotnem slogu. Prosim torej da urediš članek. — Yerpo Ha? 16:07, 18. junij 2011 (CEST)


Spoštovani!

Hvala za vse napotke, vendar me resnično žalosti vaša neprofesionalnost in nesramnost. Mislim, da nam je vsem v interesu, da se Wikipedija širi, vendar s takim odnosom človeka mine, da bi še kdaj kaj objavil. Priznam nisem delala prav, ker objavljam drugič in ne morem takoj vsega vedeti. Sem se pa iz tega veliko naučila in vi naj bi mi pri tem pomagali, ne pa me kritizirali. Prosim tudi, če spremenite naslov (kot sem ga že prej spremenila jaz), ker je uraden naziv Centralna biotehniška knjižnica in Osrednji specializirani informacijski center za biotehniko in ne le Centralna biotehniška knjižnica.

lep pozdrav, Vanja


Za začetek, na pogovornih straneh se brez izjeme tikamo, tako da kar pogumno. Drugo, tukaj ni nobenega profesionalca, samo prostovoljci smo. Ki nam žal ni enostavno celega letnika študentov dan za dnem opozarjat na iste zadeve - lahko bi malo komunicirali tudi med sabo, ker vas je že precej dobilo podobno sporočilo. Članek sem prestavil nazaj. — Yerpo Ha? 20:57, 18. junij 2011 (CEST)


Draga Vanja,

wikipedija je zbirka urejenih podatkov. To pomeni, da imajo gesla enoten slog. Obstajajo tudi kriteriji, kaj sodi v wikipedijo (enciklopedijo) in kaj ne. Za ilustracijo si odpri Enciklopedijo Slovenije - in kaj hitro boš ugotovila, da vanjo ni nametano kar vsevprek, temveč je ob sestavljanju knjig obstajal dogovor, kaj je enciklopedični podatek in kaj ne. Podobno je tudi na wikipediji, imamo kar nekaj pravil in smernic, zato ni treba takoj v jok in na luster, če ti kdo kaj popravi ali komentira. Kolikor vem, stalni uporabniki to počnejo dobronamerno in ne zato, da bi se s teboj hecali. Malo prelistaj slovensko wikipedijo, morda tudi kakšen angleški vnos o poljubni knjižnici - in primerjaj. Tako boš kaj hitro sama dobila vtis, kakšen je bil tvoj prispevek. lp., Ziga 09:24, 19. junij 2011 (CEST)