Uporabniški pogovor:SlikarDuh

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, SlikarDuh. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 13:31, 17. julij 2014 (CEST)[odgovori]


Wikipedija še vedno ni spletni imenik, zato prosim, da je ne izkoriščaš za objavljanje svojih kontaktnih podatkov. Hvala. — Yerpo Ha? 20:19, 8. avgust 2014 (CEST)[odgovori]


Smem(o) izvedeti, čemu ignoranca do dogovorov te spletne skupnosti? — Yerpo Ha? 21:23, 12. avgust 2014 (CEST)[odgovori]

razumel sem, da Wikipedija ni spletni imenik, hvala in se bom tega držal.Vse kar je bilo do sedaj napisano o BRANKU DUHU je resnično/za vse navedeno imam fotodokumentacijo/,zato vas prosim ,da mi pomagate kako in kaj moram napisati /katere vire?/,da bo moje pisanje ustrezno.Branko je sedaj star 66 let,mislim da nima več tekmecev,v življenju je ogromno naredil in si zasluži malo pozornosti, hvala.. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:SlikarDuh (pogovorprispevki) 22:19, 12. avgust 2014‎.

Wikipedija tudi ni prostor za objavljanje avtobiografij (da je avtobiografija, sem sklepal po uporabniškem imenu). Več o virih piše na strani Wikipedija:Navajanje virov - na kratko, ustrezni viri so časopisni članki, enciklopedije, leksikoni in podobne publikacije (tudi televizijski in radijski prispevki). Če je oseba res tako zaslužna, potem gotovo obstajajo. Fotodokumentacija pa sodi med t.i. primarne vire in ni uporabna. Kriterij za uvrstitev v Wikipedijo je namreč preverljivost, "resničnost" sama po sebi ni dovolj. — Yerpo Ha? 22:38, 12. avgust 2014 (CEST)[odgovori]

Hvala vam za odgovor in razlago; prosim, da me izbrišete. Duh Branko -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:SlikarDuh (pogovorprispevki) 14:28, 13. avgust 2014‎.

Urejeno, hvala za razumevanje. — Yerpo Ha? 21:15, 13. avgust 2014 (CEST)[odgovori]