Uporabniški pogovor:Rodoljub

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Rodoljub!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večji mednarodni družini Wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


You don't speak Slovene? Welcome, visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

--Janez Novak 08:09, 5 marec 2006 (CET)


Zdravo. Slika:300px-Simon ushakov last supper 1685.jpg, ki si jo naložil, se že nahaja v Zbirki, zato ti je ni treba še enkrat nalagati, ampak samo napišeš ime slike in to naredi avtomatično. Glede licenc sicer običajno kar prepišeš angleško. Kar pogumno naprej. LP --Tone 21:42, 8 marec 2006 (CET)

Slika je v javni lasti. Nalepi ustrezno predlogo: {{PD}}. --Eleassar pogovor 21:58, 8 marec 2006 (CET)

Slogovna ustreznost[uredi kodo]

Zdravo. Si spraševal, kako naj bi članek o Cerkvi izgledal. Za začetek samo nekaj kratkih idej:

  • za členitev na poglavja se uporablja sintaksa ==Naslov== za poglavja in ===Podnaslov=== za podpoglavja.
  • fino je, če so besede v zvezi s članki, ki bi lahko zanimali bralca, povezane na ustrezne članke na Wikipediji, to dosežeš z [[beseda]] in se potem v besedilu obarva modro ali rdeče (če ni dotičnega članka.)
  • Nekaj je smernic za oblikovanje slik itd.

Skratka, urejanje ni nič posebnega, ko si pogledaš nekaj člankov. Tega o Cerkvi lahko v naslednjih nekaj dneh uredimo, pa boš videl, kaj mislim. Pa veliko veselja pri urejanju naprej. LP --Tone 23:02, 20 marec 2006 (CET)


Hvala za pripombe. Bom v naslednjih nekaj dneh popravil, da bo tako "kot se šika". S sliko sem imel nekaj težav, pa mi je končno le uspelo "nalimati". Seveda si bom podrobneje pogledal še smernice za oblikovanje slik. Hvala za pomoč - se priporočam za naprej. --Rodoljub 18:14, 21 marec 2006 (CET)

Z veseljem. Kar vprašaj, če te kaj zanima. LP --Tone 18:27, 21 marec 2006 (CET)