Uporabniški pogovor:Pooysie gui.pig

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Pooysie gui.pig!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! —

Urejanja[uredi kodo]

Za obliko in slog smo seveda na voljo. Članek o Simsih lahko napišeš zgolj vsebinsko, ostalo pa ti bom pomagal urediti. Tvoji prispevki so seveda dobrodošli, pazi pa na dvoumne besedne zveze, kot srnjak je mož srne, ki se lahko razume kot vandaliziranje. Nedvomno pa je članek Striptiz center je popolnoma nevmesen in prosim v bodoče se izogibaj takemu pisanju, še posebej omenjanju oseb kot so Jasmina iz BB. --Janezdrilc 22:23, 12. oktober 2007 (CEST)

Taksonomka[uredi kodo]

Barva v taksonomskih škatlah ni tam samo zato da fajn zgleda, ampak označuje, za katero skupino živih bitij gre. Dogovor je pač, da je roza za živali. Več o tem si lahko prebereš v WikiProjekt_Taksonomija. lp, Yerpo 21:07, 25. oktober 2007 (CEST)