Uporabniški pogovor:Poloncam

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Nalaganje slik[uredi kodo]

Živjo, pri nalaganju slik (glej Special:Myuploads) moraš pri vsaki sliki obvezno navesti vir, avtorja in licenco slike. Neprostih zemljevidov prosim ne nalagaj, ker jih bomo morali izbrisati. --Eleassar pogovor 19:16, 6. marec 2014 (CET)

Pozdravljen, z veseljem bom popravila članek oz. uredila vire. Rabim le malce pomoči, saj se še lovim pri urejanju wiki spletnih strani. Kje naj navedem vir? Zemljevide sem našla na spletni strani, ki je javno dostopna vsem. Spletno stran sem navedla pri razdelku Zunanje povezave. Ali to pomeni, da zemljevide vseeno ne smem objaviti?Poloncam (pogovor) 19:27, 6. marec 2014 (CET)

Da, slike in zemljevidi so avtorsko zavarovana dela, tudi če so javno dostopni in to izrecno ne piše. Poskusi svoje slike urediti tako, kot je oz. razloženo na strani WP:SLIKE (za zgled glej npr. tukaj). --Eleassar pogovor 20:03, 6. marec 2014 (CET)

Lahko pa iz openstreetmap.org narediš svoj zemljevid, pa tudi GURS zemljevidi so na voljo, le navesti moraš vir. glej primer https://sl.wikipedia.org/wiki/Slika:Fabiani_bridge_ljubljana.png lp --ModriDirkac (pogovor) 11:10, 7. marec 2014 (CET)
Zmenjeni smo, da pot vrišeš na Geopedijo in pokažeš nanjo z linkom. --Hladnikm (pogovor) 22:51, 5. junij 2014 (CEST)

Slog teksta[uredi kodo]

Še ena malenkost o članku samem: Wikipedija ni turistični vodič, ampak je enciklopedija. Zato ni preveč primerno pisati stavkov, kot "kjer lahko gostje uživajo v prijetnem ambientu s tipično lokalno kulinariko" oz. naslavljati bralcev v drugi osebi množine ("Sprehodite se lahko" itd.). Predlagam, da odpreš kakšno enciklopedijo in si ogledaš ton teksta v njej, ali pa se zgleduješ po boljših člankih v Wikipediji. Iz vašega trenutnega projekta ima primernejši ton recimo Baragova pohodna pot. — Yerpo Ha? 11:16, 7. marec 2014 (CET)