Uporabniški pogovor:Perun~slwiki

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, Perun~slwiki!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 13:42, 22 september 2005 (CEST)


Zdravo Perun! Pravkar sem si na hitro (moram po nakupih) ogledal Tvojo stran Kam.si. Neverjetno zanimiva!. Takoj sem naslov spravil v Firefox. Večina člankov bi bila zanimiva za Wikipedijo, s tem bi dobil večji krog bralcev. Ker sem opazil, da sta vsaj dva avtoja bi moral dobiti dovoljenje od ostalih za objavo v Wikipediji. V Wikipediji bi dobili s tem vrsto zelo zanimivih člankov. Pa še nekaj, če se boš lotil tega dela. Na pogovorno stran članka dodajaj vsaj v začetku opombo o avtorsdtvu člankov. Namreč če bo nek začetnik dodajal tako kvalitetne in obsežne članke bo nekdo od administratorjev pognal Gugla z neko frazo iz članka, našel enako stran in te obtožil kršenja avtorskih pravic. Pa lep pozdrav, še enkrat dobrodošel in veliko uspehov. --Janez Novak 09:43, 22 julij 2006 (CEST)


Pravil obnašanja na Wikipediji še nisem povsem dojel, predvsem tale precej neroden način medsebojnega komuniciranja mi dela težave.
Ja drugače sem tudi sam opazil, da je na kam.si veliko člankov, ki so precej boljši od trenutnih v Wikipediji. Od vseh avtorjev imam dovoljenje za objavo na kam.si, vprašanja pa, če bi se strinjali tudi z objavo na Wikipediji. Za kompenzacijo sem dvema avtorjema obljubil propagiranje knjig, ki jih pripravljata (na podobno oz. isto tematiko). Poleg tega je objavljanje kompletnih člankov na Wikipediji problematično tudi z drugega stališča - Wikipedija ima višji rank od spletne strani kam.si, in google bi spletno stran kam.si verjetno zelo hitro izločil iz iskalnika zaradi podvojene vsebine. Sam sem imel pravzaprav malce drugačen namen, za katerega pa nisem povsem prepričan, če je sprejmljiv za Wikipedijo - tu bi objavil skrajšane povzetke, ali morebiti najbolj informativne dele člankov (seveda tudi tu ob navedbi originalnih avtorjev), potem pa dodal link na celoten članek med Zunanjimi povezavami ... Perun 10:59, 22 julij 2006 (CEST)

Ja to je zelo dobra ideja (povzetki in povezava)!!!! --Janez Novak 12:08, 22 julij 2006 (CEST)

Perun, na Wikipediji praviloma ničesar ne brišemo. Morda te moti na pogovorni strani dolg pozdrav (ko sem prišel na Wikipedijo smo novince pozdravljali individualno, potem pa so uvedli te "štampiljke"). Lahko to kar ne rabiš več na pogovorni strani spraviš v arhiv, vendar naj ostane na tej strani ali v arhivu. Za dodatna pojasnila se oglasi na moji pogovorni strani. Lep pozdrav! --Janez Novak 12:16, 29 julij 2006 (CEST)

Povezave[uredi kodo]

Tako masivno dodajanje povezav na lastne spletne strani kot ga izvajaš trenutno meji na spamanje in tu naokrog ni ravno zaželjeno. Kaj ko bi raje dodal malo vsebine? --Yerpo Ha? 10:11, 7. januar 2009 (CET)[odgovori]

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

09:59, 20. marec 2015 (CET)

Renamed[uredi kodo]

13:24, 19. april 2015 (CEST)