Uporabniški pogovor:Naglicd

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Problemi z avtorskimi pravicami v članku Alen Vogrinec Vesel[uredi kodo]

Prosimo vas, da ne dodajate besedila, ki ga niste napisali sami. Vaš prispevek v članku Alen Vogrinec Vesel smo žal morali izbrisati, saj je del spletne strani, dostopne na naslovu http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:SEJkCVTRyBgJ:www.wix.com/glasba/alenvogrinecvesel%3F_escaped_fragment_%3Dabout+&cd=1&hl=en&ct=clnk&lr=lang_hr%7Clang_sl&client=opera.

Če ste avtor dodanega besedila oz. imate dovoljenje za objavo pod določili licence Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0, vas prosimo, da to napišete na pogovorni strani članka, ki se nahaja na naslovu Pogovor:Alen Vogrinec Vesel, in nam pošljete e-pismo z dovoljenjem za objavo na naslov permissions-sl@wikimedia.org. Za navodila glej Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. Če besedilo ustreza ostalim smernicam Wikipedije, ga bomo z veseljem obnovili.

Hvala za razumevanje in za nadaljnje prispevke k Wikipediji.

Dobrodošel v Wikipediji Naglicd. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi o katerih si pisal v članku Alen Vogrinec Vesel - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami na témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na Wikipedijine članke ali spletne strano tvoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Preberi si še Wikipedija:Pomembnost. Hvala, — MZaplotnik prispevki 09:43, 3. avgust 2012 (CEST)[odgovori]

Konflikt interesov[uredi kodo]

Pozdravljen. Kot vidiš zgoraj, nisi dobil samo obvestila o copy paste, ampak tudi o konfliktu interesov in pomanjkanju pomembnosti obravnavane osebe za enciklopedijo. Pri glasbenikih je pogoj za umestitev v wikipedijo izdan glasbeni album. Glej predlagano smernico o tem. Ko ga bo Vogrinc Vesel izdal, se kar oglasi. Vendar, kot že napisano, mora vsebina ustrezati enciklopedičnim standardom in biti podprta z ustreznimi viri, tvoje besedilo pa je bilo izrazito avtopromocijsko. Glej Wikipedija:Smetenje, Wikipedija:Preverljivost, Wikipedija:Pomembnost, in Wikipedija:Kaj Wikipedija ni.

Zelo bom vesel, če bi za začetek na wikipediji prispeval drugače in urejal vsebine, s katerimi nisi neposredno povezan. Pozdrav, MZaplotnik prispevki 10:16, 3. avgust 2012 (CEST)[odgovori]

Gl. tudi nadaljevanje pogovora na Uporabniški pogovor:IP 213#Izbris strani "Alen Vogrinec Vesel".MZaplotnik prispevki 23:10, 3. avgust 2012 (CEST)[odgovori]