Uporabniški pogovor:Nadškofija Ljubljana

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Nadškofija Ljubljana. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Nadškofija Ljubljana - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 09:31, 11. april 2017 (CEST)[odgovori]

Slikovno gradivo[uredi kodo]

Novonaloženi sliki Stanislava Zoreta sem zaenkrat umaknil iz članka, saj jima manjkajo skoraj vsi podatki, ki jih zahteva obrazec za nalaganje. Glede na to, da gre za uradne slike, prosim, da predstavnik imetnika avtorskih pravic pošlje dovoljenje po navodilih na Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. Potem jih lahko vrnemo. — Yerpo Ha? 08:52, 13. junij 2017 (CEST)[odgovori]

Pri postopku lahko pomagam tudi jaz, ker bi se rad dogovoril tudi za širše sodelovanje. t: 031 505 401 lp --ModriDirkac (pogovor) 13:15, 13. junij 2017 (CEST)[odgovori]


O tovrstnih tehničnih vprašanjih raje razpravljamo na pogovornih straneh, ne prek e-pošte, da so debate javne. Portretu g. Zoreta še vedno manjkajo skoraj vsi podatki (imetnik avtorskih pravic, licenca), za obe pa bi, kot rečeno zgoraj, prosil za uraden e-mail z izjavo. To je standardna praksa za gradiva, ki so že objavljena v drugih medijih, da se ne zanašamo na uporabniška imena v Wikipediji, ki jih ni mogoče avtorizirati. — Yerpo Ha? 08:21, 14. junij 2017 (CEST)[odgovori]