Uporabniški pogovor:Missmarple~slwiki

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošlica[uredi kodo]

Dobrodošla na straneh naše Wikipedije! --romanm (pogovor) 22:46, 24 okt 2004 (CEST)

Vikanje in tikanje[uredi kodo]

Meni se zdi primerneje, da me neka "kištaˇ" vika. V naših programih (v firmi pošemo programe za podjetja) programi uporabnika vedno vikajo - je pa vse stvar dogovora in pravil.

Janez Novak 15:44, 24 okt 2004 (CEST)Janeznovak

Do znaka | prideš tako, da pritisneš tipko "Alt Gr" (vsaj na moji tastaturi je tako označena. To je tipka desno od preslednice - SPACE - dolga tipka) in istočasno prtisneš tipko "W" (dvojni v). če imaš ustezno označene tipke na tastaturi prideš do posebnih znakov (so pod in malo desno pod črko ali številko) vedno z tipko "Alt Gr". Glede besede Kolidž ali ???? pa zaupam tvoji presoji.

Janez Novak 21:22, 28 okt 2004 (CEST)

Glej še moj odgovor na pogovorni strani o Rutherfordu. Tam sem opisal še dve (moji) metodi vnašanja znaka | v ekran. Je pa še tretja. Spodaj pod urejevalno škatlo je z svetlo modro nakazana tabela z nekaterimi večkrat uporabljanimi znaki. Znak | je pod šumniki. Le klikneš nanjo in sistem ga sedaj zna vnesti na mesto za kurzorjem. Če ima še kdo kašen predlog za kakšen znak, naj tudi pove. Vidim, da ni znaka npr. za plus/minus. ±. Sicer pa je veliko znankov navedenih na UTF-8 na željo Igorja, tako, da jih ima človek (vsaj) za 100 let dosti. --xJaM 21:37, 28 okt 2004 (CEST)

Celica[uredi kodo]

Zanimiv članek o celici! Si ga sestavila sama? Dobesedno prepisati iz nekje ga namreč ne smemo. Pa začnemo jih z definicijo, kaj celica je, kjer v besedilu govorimo o človeški celici pa moramo to posebej poudariti (govora je tudi o rastlinskih in splošnih živalskih). --romanm (pogovor) 15:26, 1 nov 2004 (CET)

Članek o celici je posledica mojega učenja biologije :) Sestavila sem ga z dopolnjevanjem mojih zapiskov in besedila iz učbenika, tako da z avtorskimi pravicami ne bi smelo biti problemov. Vem, da so nekatere stvari malce zmedeno napisane, ampak sem si mislila - boljše to kot nič, bo že kdo izboljšal (in tudi si, heh). --Missmarple 19:42, 1 nov 2004 (CET)


Hvala, Janez Novak 21:38, 1 nov 2004 (CET)

Ni problema, večinoma sem itak samo poenotila izraze in popravila razne tipkarske napake. Pomensko si včasih stavkov ne upam obračat, če tematike ne poznam dovolj dobro, saj lahko pomotoma kaj narobe obrnem itd., se bo pa že še našel kdo, ki bo zadevo zaključil :) Čestitam za izdelavo tako obširnega članka! --Missmarple 21:52, 1 nov 2004 (CET)

Pangram[uredi kodo]

Zdravo! Kar pogumno prestavi The quick brown fox jumps over a lazy dog na pangram, ali kakršnokoli idejo si že imela. To lahko storiš z izbiro "prestavi" v zgornjem delu zaslona. --romanm (pogovor) 13:53, 4 nov 2004 (CET)


Jochann Strauss mlajši[uredi kodo]

Saj vem da boš pogledala, pa posebno preveri prevode glasbenih del. Hvala. Janez Novak 21:54, 5 nov 2004 (CET)

Že pogledala, za prevode skladb se moram pa še domislit, kje naj jih preverim :) --Missmarple 21:56, 5 nov 2004 (CET)


Članek o slovenščini[uredi kodo]

Tvoj komentar mi je zelo všeč. Nekaj tako "bljuvalnega" po šočslem sistemu i.td. že dolgo nisem prečital, pa tudi slišal ne (tudi tedaj ko so "odstavljali" Gabra). Ne vem kaj naj še rečem, grem raje anzaj gledati zanič fil o Mote Cristu. Janez Novak 22:39, 12 nov 2004 (CET)

Hvala, odstavek sem samo slogovno pregledala in izbrisala izrazito objektivne izraze, preostalo puščam na zorenje - bodo že drugi spremenili, dopolnili itd. :) Drugače pa ravno razmišljam, kako nekaj posebnega je, da lahko popolnoma enakopravno sodelujem s 63-letnikom... Wikipedija je res super! --Missmarple 22:48, 12 nov 2004 (CET)


Sedaj pa bom z "užikom" popravil tvoj slogovni kiks. Mislila si (vem) "izrazito neobjektivne izraze" napisala pa "izrazito objektivne". Janez Novak 22:57, 12 nov 2004 (CET)
Andrejj je že medtem posegel. Naj to delajo Administartorji (zato imajo desekrat večjo plačo za delo na Wikipediji kot midva, to = 10 * 0 = približno nič). Janez Novak 23:01, 12 nov 2004 (CET)

Moji članki s podroćja glasbe[uredi kodo]

Pred časom si vnesla čalneke kot "ton", "zven", ""šum" in podobno. Upoal sem da boš "jurišala" na pevske glasove ali instrumente ali nekaj drugega s tega področja. Začel sem vnašati (po svojem znanju in rezultatih iskanja) članke s tega področja. Nekaj si mi jih že slogovno popravila in najlepša hvala. Kaj pa strokovno lektoriranje? Si z vsebino sporazumna oziroma vsaj nimaš "utemeljenega suma"? Janez Novak 19:56, 22 nov 2004 (CET)

O tem žal nimam obširnejšega znanja, se pa nameravam med prvimi počitnicami boljše poučiti in tvojim člankom še kaj dodati. Drugače pa čestitam za vse članke iz kulturnega področja, ker bo zdaj bistveno lažje stvari dopolnjevat itd. :) Ton, zven in šum so pa bili plod mojega listanja po učbeniku solfeggia, kjer žal nisem našla nobenih drugih primernih definicij. --Missmarple 20:00, 22 nov 2004 (CET)

Ko delaš z nekim člankom odtipkaš (jaz pred prvo vrstico) tekst {{working}} . Pozdrav.Janez Novak 21:04, 22 nov 2004 (CET)
Hvala ze lepe popravke o Idriji. Janez Novak 22:30, 8 dec 2004 (CET)
Prosim, večinoma so bile itak tipkarske napake :) Boš kaj delal na glasbenih člankih? Sama bi z veseljem pomagala, pa nimam časa, da bi sama začenjala članke (že Gauguina delam zaradi seminarske naloge, ne iz čistega veselja)... --Missmarple 22:42, 8 dec 2004 (CET)

Opomba: sedaj imamo lepe smajlčke (ne samo znake) na primer:

 {{s-:-)}} {{S-:-(}} {{S-;-)}} {{S-O:-)}}  {{S-8-)}}

:-) :-( ;-) O:-) 8-)

Seveda bom še delal glasbene članke, sem pa šele pri črki F (flavta). V mitologiji se ukvarjam šele s črko A (Ares). Pozdrav.:-) Janez Novak 23:03, 8 dec 2004 (CET)

Didžeridu[uredi kodo]

Predvsem hvala za dopolnila in popravke. Sliki v članku Didžeridu se meni zdita ustrezno veliki. Sta lepi in izgleda večji ker sta podolžni.

V stavku, ki kliče sliko je vedno definicija nnnpx (nnn = število). Će to število spremeniš se poveča ali zmanjša slika. Lahko malo poskušiš. Janez Novak 15:00, 11 dec 2004 (CET)

Ne vem, kako stran deluje v Internet Explorerju, ampak v Mozilla Firefoxu se zaradi predolgih slik pojavijo še vodoravni drsniki, kar je zelo neestetsko. Poksušala sem sama popraviti, pa mi ni najbolj uspevalo :) Drugače pa nameravam ta vikend še vse preostale članke o glasbilih dopolniti s kakim odstavkom iz (večinoma) angleške Wikipedije. --Missmarple 15:02, 11 dec 2004 (CET)


Tudi jaz uporabljam Mozzilo, pa nimam vodoravnih drsnikov. Če imaš na levi strani (nastavitve!) odprto zgodovino ali zaznamke jih raje zapri, tako da bo celo okno za Wikipedijo. Izgleda lepše. Morda imaš postavljeno povečavo izpisa. Ta se nastavla v Pogled. CTRL + "+" poveča izpis, CTRK + ˇ-" zmanjša, VCTRL + "0" da osnovni pogeld. Poskusi malo!. Janez Novak 15:09, 11 dec 2004 (CET)


Taka stran verjetno ni potrebna. Boginja Leto je samo mati Apolona in Artemide in vsaj po mojem mnenju (in mojem prizadevanju) ne bo dobila strani. Če pa jo bo kdo vnesel, bo že naredil kar je treba. Janez Novak 22:49, 14 dec 2004 (CET)

Tudi prav, mislila sem, da je to potrebno, ker je bila v članku o Artemidi povezava na Leto in se je prikazalo geslo 'leto' kot časovno obdobje. Grem pobrisat povezavo :) --Missmarple 22:56, 14 dec 2004 (CET)

Ali »Leto (mitologija/boginja)« ne bi bilo v redu? Če je samo mati, ali potem res ne potrebuje samostojnega članka? Ali se o njej ne da več kaj napisati? Angleži so se kar razpisali o njej na Leto. Bom poskušal prevesti. --xJaM 11:40, 15 dec 2004 (CET)

Čigave so Amazopnke - od nikogar oziroma od vseh[uredi kodo]

Draga MIISSMARPLE,opazil sem da si mi lepo lektorirala članek o Amazonkah,morda bi lahko pustila letnico zapisa,ko naj bi španski menih videl te Amazonke južne Amerike,ostalo je skrajšano in se mi zdi da je tako tudi prav.Vesel bom če boš moje članke še naprej lektorirala ker se zavedam da delam veliko napak. Prebral sem tudi zgornji pogovor o LETI in pobrskal po svoji literaturi in našel sledeče: LETA je v grški mitologiji REKA POZABE,sam izraz pa uporabljajo v teoriji REINKARNACIJE.NoNoLeTa pa še res je.Sem še začetnik na teh straneh zato se še LOVIM pri vnosih in oblikovanju.Pa nasvidenje! --195.210.255.2 12:31, 15 dec 2004 (CET)štrk

Zdravo od Janeza[uredi kodo]

Zdavo Alja. Že preveč časa se nisva slišala (si tipkala). Hvala za korekture, saj veš kako je z mojo slovenščino. Vedno mi popraviš na bolje ali pa se vsaj lepše čita, nikdar mi še nisi popravljala vsebine. Hvala. Ali morda veš, kdo bi bil ta štrk (štorklink), ki si skuša prisvojiti članek, ki sem ga pisal cel popoldan? Janez Novak 18:19, 24 dec. 2004 (CET)
Oprosti, zmotile sem se! Njegov tekst se nanaša na reko, moj članek je o bojevnicah. Zopet sem prehitro tipkal! Janez Novak 22:09, 24 dec. 2004 (CET)


Alja, pomagaj če je potrebno in lahko[uredi kodo]

Ne vcem kaj v tem letu obdelujete pri zgodovini toda če imaš boljšo definicijo za "Stari Egipt" jo prosim popravi. Definicijo pred mojo lahko vidiš v "Zgodovini strani". Zdi se mi da je moja vsaj malo boljša. Če najdeš kaj v učbenikih prosim pomagaj! Hvala in LP. Janez Novak 22:03, 24 dec. 2004 (CET)

Bom pogledala v nedeljo :) LP, Ajda oz. --Missmarple 22:08, 24 dec. 2004 (CET)


Opravičilo[uredi kodo]

Ajda, oprosti da sem te poimenoval Alja. Danes me je opozoril Klemen. Ne vem kako sem v svoj možganski ROM zapisal napačno ime. Pa lahko me bi sama opozorila. LP

nwAwak
iianz

Janez Novak 16:29, 27 dec. 2004 (CET)

Ni problema. Odkar me je nekdo vprašal, če se moj priimek (Kljun) piše z ipsilonom, me več nič ne preseneti :) --Missmarple 17:52, 27 dec. 2004 (CET)

Ajda, zdravo, srečno in uspešno Novo leto. Janez Novak 23:42, 31 dec. 2004 (CET)


Stil pisanja člankov[uredi kodo]

Zdravo Ajda. Ker si se vklopila v "prosluli" ketchup domnevam, da si pogledala še kaj mojega. Ko sem gledal tvoje korekture sem ugovaljal, da so mi všeč, nisem pa opazil da mi stalno spreminjaš poleg tipikarskih napak tudi osnovni stil pisanja. Upam da sem ga izboljšal. Janez Novak 17:39, 9 jan. 2005 (CET)

Sem mislil da sem se zelo izboljšal, pa sem videl da si bila "v okvari" (računalnik mislim). Janez Novak 22:14, 21 jan. 2005 (CET)

Ali si se izboljšal ali ne, še moram presoditi :) Sem pa vsekakor vesela, da lahko spet malo sodelujem pri Wikipediji, sploh zdaj, ko je novih člankov na pretek :) --Missmarple 22:17, 21 jan. 2005 (CET)

Ne smeš biti tako neprizanesljiva z Janezom. Saj je rekel, da se je poboljšal 8-) Prav gotovo se je, če je to sam potrdil. Njegovi članki so PMSM zelo berljivi. Ko si že pred izbiro za napad na nove članke, lahko svojega 'slog-stil-bota' poženeš npr. prek dodelanega članka o hieroglifih. Opazil sem, da si v članku o Teodoziju I. Velikem popravila naslednji stavek:
  • Teodozij je bil, na hitro rečeno, zadnji vladar združenega Rimskega imperija. Po delitvi njegovih dedičev, imperiju ni več vladal en vladar.
Sam v stavku ne vidim kaj hudo narobe - še celo všeč mi je (predvsem, ker malo odstopa od sivega povprečja: na primer reklo ...na hitro rečeno (to redkokdaj slišiš)). Sedaj se stavek glasi (v sivem povprečju (morda pa slogovno ustreznejši (kaj vem...)))
  • Teodozija lahko štejemo za zadnjega vladarja združenega Rimskega imperija, saj po delitvi njegovih dedičev imperiju ni več vladal en vladar.
Sedaj ni več oznake, da je bila ta misel izrečena bolj na pamet in 'na hitro'. Lepo, da imaš tehniko spet v pogonu.. MMG, zadnjič je nekdo predlagal kako bi te dobili na IRC.. --xJaM 00:51, 22 jan. 2005 (CET)
PMSM fraze, kot 'na hitro rečeno' ne spadajo v enciklopedijo. Nekdo, ki piše članek, naj se ne izgovarja s takimi frazami, ampak naj premisli, kako bo svojo misel kar najboljše izrazil. Kolikor sem lahko razumela iz konteksta, je 'na hitro rečeno' pomenilo, da so po njemu sicer še bili drugi vladarji, a nikoli več niso vladali posamezno. Temu primerno sem spremenila tudi stavek. Skoraj prepričana sem, da bi se ga dalo še boljše oblikovati, fraza 'na hitro rečeno' pra PMSM spada v Wikipedijo ravno toliko kot 'za recepte pa vprašajte tata in mamo'. Trudimo se, da bi napisali dobre in poučne članke, iz katerih bi ljudje lahko črpali informacije, vse skupaj pa lahko s takim amaterskim pristopom čisto pokvarimo. --Missmarple 09:13, 22 jan. 2005 (CET)
Če ta rekla spadajo v enciklopedijo, ne vem. Vem pa, da stavek na angleških straneh pove isto:
  • Theodosius was, briefly, the last ruler of a united Roman Empire - after the division between his heirs it was never again ruled by a single man.
Sam se ne izgovarjam s takšnimi rekli. Prevode pač poskušam čimbolj prilagoditi, brez da bi tudi spreminjal pomen. MMG, če rečeš, da je nekaj na hitro rečeno, se PMSM zdi, da to še ne pomeni, da si rekel nekaj površnega ali, da je izjava popolnoma napačna/zgrešena, ampak, da si omenil, da takšne izjave pač potrebujejo še več pojasnitev. --xJaM 10:28, 24 jan. 2005 (CET)

'briefly' nima povsem iste vloge kot 'na hitro rečeno'. --NN

Kakšno pa ima? Skratka, na hitro rečeno, grobo (jedrnato, strnjeno) rečeno, če povzamemo, - tu nekje. --xJaM 11:35, 24 jan. 2005 (CET)

Jaz zmeraj to prevajam kot "na kratko". LP, --Klemen Kocjancic 12:14, 24 jan. 2005 (CET)

Grazie[uredi kodo]

Ciao, grazie per il benvenuto. Sei più fortunata di me che conosco solo il francese, l'inglese e il tedesco ma vorrei imparare un'altra lingua, chissa', forse proprio lo sloveno ;) --Ilario 21:30, 15 feb. 2005 (CET)

offtopic[uredi kodo]

am ;P mmm kera si ti ? ;) jz sm iz pirana :D a si na ircu/icq/msn or sth ? :P --Seba 00:59, 18 feb. 2005 (CET)

Furlanske zadeve[uredi kodo]

Zdravo! Furlanska beseda za fojbo je 'foibe' v ednini, 'foibis' v množini. Furlanski samostalniki se nikoli ne končajo na -a (vsaj v furlanskem knjižnem jeziku). Lep pozdrav! Boraczek 23:28, 10 mar. 2005 (CET)

Vietnamska vojna[uredi kodo]

Ajda, daj prosim naredi rollback (vrni na prejšnjo različico) pri Vietnamska vojna. Sam sem poskusil odstraniti prispevek Girlstar (glej njeno pogovorno stran zakaj) in vrniti na zadnje (moje) urejanje, a mi ne vrže. HvN in LP, --Klemen Kocjančič 19:27, 12 mar. 2005 (CET)

Noče, bom ročno :) --Missmarple 19:33, 12 mar. 2005 (CET)

Kot kaže sem naredil že preveč teh. Vseeno hvala za pomoč! :-) LP, --Klemen Kocjančič 19:41, 12 mar. 2005 (CET)

Pozdravljena. C# je programski jezik, katerega pod cis ne bo našel nihče. Popravil ga bom nazaj na C Sharp, kot ga uporabljamo v industriji. --spiko-carpediem 17:01, 27 mar. 2005 (CEST)

Se opravičujem, moji glasbeni možgani so C# takoj pretvorili v noto cis (črna tipka nad cejem), ki mu američani tudi rečejo C# :) --Missmarple 17:08, 27 mar. 2005 (CEST)

Ni problema ;) Boš raje ti povrnila na zadnjo shranjeno različico? Wikipedija ima že tako probleme s številom člankov/revizij, da ne naredim še enega nepotrebnega urejanja (nekateri smo PREVEČ predantni) :D

Kategorizacija (BIO)[uredi kodo]

Upam, da ne zameriš, da sem ti tvoje nove članke bolj natančno pokategoriziral - da se bodo ujemale s sistemom. Pa prijetno učenje biologije še v nadalje >:) lp, --matijap | pogovor 10:01, 17 apr. 2005 (CEST)

Ne zamerim sploh. Biologija je skoraj popolnoma neobdelana, škoda, da sama nimam kaj več veselja z njo, potem bi se je mogoče bolj sistematično lotila :) --Missmarple 12:14, 17 apr. 2005 (CEST)

Mogoče bi lahko pri kategorizaranju dodala v članek dve ktgr: višjo sistemsko enoto in osnovno ktgr. (npr. pri članku Zveri bi prišle Category:Sesalci in Category:Zveri)? LP, --Klemen Kocjančič 18:27, 19 apr. 2005 (CEST)

Ni slaba ideja, bom upoštevala :) --Missmarple 19:08, 19 apr. 2005 (CEST)

Živjo, prosim te, če lahko pogledaš na Pogovor:Sistematika#Deblo. Nihče se ni odzval, pa boš morda ti kaj povedala v zvezi z izrazom »deblo«. --xJaM 10:29, 5 maj 2005 (CEST)

Coleners[uredi kodo]

Hvala za popravke! Besednjak 23:18, 17 maj 2005 (CEST)

Meni se sicer zdi dobro, da se link postavi na vse tuje strani (kadar se mi da delat iw, to naredim), lp --Ziga 12:13, 3 jul. 2005 (CEST)

Mislim, da je važno predvsem, da je povezava na en Wikipediji, saj obstajajo roboti, ki dopolnjujejo iw-je na vseh ostalih sprememb (tega ne opaziš, ker se njihovi popravki ne prikažejo na trenutnih spremembah). --Missmarple 12:15, 3 jul. 2005 (CEST)

Slike in AP[uredi kodo]

Prosil bi te, če pregledaš vizualno gradivo, ki si ga naložil(a) in preveriš, če predstavitvena stran ustreza kriterijem in s tem pravnim pogojem (predvsem glede vira in licence). Najlažji način za to je, da greš na "Moji prispevki" in označiš "Imenski prostor" na "Slike". V primeru, če vse predstavitvene strani ustrezajo kriterijem, smatraj to obvestilo za brezpredmetno in se ti zahvaljujem v imenu celotne Wikipedije. LP, --Klemen Kocjančič 14:31, 3 jul. 2005 (CEST)

Welcome back![uredi kodo]

Te ni bilo tu že toliko časa, da sem te mislil proglasiti za MIA na seznamu adminov. ;-) LP, --Klemen Kocjančič 14:28, 9 oktober 2005 (CEST)

Lepo, da me nisi :) Sem bila ves ta čas zelo aktivna na angleški Wikipediji. Zdaj mi je tam zmanjkalo pomanjkljivo kategoriziranih klasičnih pianistov in podobnega, pa sem spet tu :) -Missmarple 14:30, 9 oktober 2005 (CEST)

Pozdrav tudi od mene. Marsikaj se je spremenilo, nekaj na bolje, nekaj na slabše (po moje), pa saj se boš že znašla. ;) lp, --matijap | pogovor 22:15, 9 oktober 2005 (CEST)

Featuring[uredi kodo]

Prevajalo naj bi se kot predstavlja (en pevec predstavlja drugega). Sam ponavadi pustim le kratico ft. LP, --Klemen Kocjančič 11:35, 15 oktober 2005 (CEST)

Oblikoslovje[uredi kodo]

Hvala ti za pomoč v prispevku o nezemeljskem življenju. Gledam, kako bi čimbolj počistil Angleški prevod v Slovenščino. Če utegneš, bi lahko odbelali cel članek. Da se umakne "slog" Lep pozdrav. --Symbolist 18:38, 12 januar 2006 (CET)

Kandidature[uredi kodo]

Prosil bi te, da si ogledaš trenutno prošnje za administratorstvo in podaš svoj glas. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 15:02, 26 januar 2006 (CET)

Prošnja[uredi kodo]

Če ti čas in volja dopuščata, te prosim za slogovno pomoč pri članku Honda Civic.--Bojan PLOJ 19:04, 14 april 2006 (CEST)

Leposlovje je zakon[uredi kodo]

Ker se mi zdi, da si z slovenščino bolj na ti (no, vsaj sodeč po javnomnenjskih podatkih :), bi te prosil če lahko malo pogledaš prevajanje pesmi Lijepa naša domovino. Poglej malo zgodovino urejanj. Kakšno mnenje imaš o prevodih - ali imajo kakšo vrednost? Kateri se ti zdi, da je najustreznejši??? Nekje bi rad dobil neodvisno mnenje. Zelo hvala za uslugo. Seveda pa bi bil tudi kakšen morebiten prevajalski popravek ali zgolj napotek zares dobrodošel. Pa nazdravje, če si slučajno kihnila. --Janezdrilc 22:55, 7 september 2006 (CEST)

Ajda, prosim te, da podaš svoje mnenje o tem kdo ali kaj sodi v slovensko Wikipedijo → tukaj. Upam, da bomo tako temu končno prišli do dna. --Igor 14:19, 7 oktober 2006 (CEST)

Dobrodošla[uredi kodo]

Ajda, dobrodošla zopet med nami.

In čeprav malo pozno: srečno, zdravo in uspešno Novo leto! --Janez Novak 05:38, 5. januar 2008 (CET)[odgovori]

Fundraising 2010_Translation & Localization[uredi kodo]

Greetings Missmarple, my name is Sam and I am working for the Wikimedia Foundation during the 2010 Fundraiser as the liaison between the Slovene community and the Foundation. This year's fundraiser is intended to be a collaborative and global effort; we recognize that banner messages that perform well in the United States don't necessarily translate well, or appeal to international audiences. I'm contacting you as I am currently looking for translators who are willing to contribute to this project, helping to translate and localize messages and suggesting messages that would appeal to Slovenian readers on the Fundraising Meta Page. Please let me know if you'd be interested in helping with this project, and add your feedback to the proposed messages as well! I look forward to working with you during this year's fundraiser. Schapman

Glasovanje o neaktivnih administratorjih[uredi kodo]

Živjo, ne vem, če še kaj spremljaš dogajanje tu naokoli, ampak na naslovu Wikipedija:Glasovanja/Proceduralni odvzem administratorskih pooblastil ravno glasujemo o odvzemu administratorskega statusa uporabnikom, ki že dve ali več let niso aktivni na slovenski Wikipediji. Ker te novost direktno zadeva, te obveščam osebno da se lahko izrečeš. Vabljena torej h komentiranju. Če ne nameravaš več sodelovati, lahko tudi poveš, da statusa ne potrebuješ več in ti bo odvzet mimo formalnega postopka. Ideja je namreč, da naj imajo status tisti wikipedisti, ki dejansko opravljajo to delo in na katere se lahko drugi uporabniki obrnejo. — Yerpo Ha? 21:01, 10. junij 2013 (CEST)[odgovori]

Dodatek h smernici o administratorjih smo zdaj sprejeli, zato te obveščam, da moraš v skladu z njo v roku enega meseca z nekaj urejanji nakazati, da nameravaš še sodelovati v slovenski Wikipediji, če želiš obdržati status. — Yerpo Ha? 20:07, 1. julij 2013 (CEST)[odgovori]
Živjo, stevardi na Meti so ti skladno s smernico odvzeli status administratorja ([1]). Kljub temu upam, da se še kdaj pojaviš s kakšnim prispevkom za Wikipedijo, ki jo še zmeraj lahko prosto urejaš. Lp in srečno, M♦Zaplotnikprispevki 09:16, 2. avgust 2013 (CEST)[odgovori]

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

09:45, 20. marec 2015 (CET)

Renamed[uredi kodo]

13:23, 19. april 2015 (CEST)

Slavonic runes[uredi kodo]

angleško I ask you to create an article "Slavonic runes" in your Wikipedia (Slavonia). I ask you to download pictures from Slovenia in "Category:Slavonic runes" commons.wikimedia.org (That's how I know about it -

  1. rusko воинский доспех из Стичны VII века до н.э.;
  2. rusko шлем из города Вач ;
  3. rusko руны на монете из Народного музея Словении

rusko и другие археологические артефактыhttp://runirusnarod.forum2x2.ru/t15p15-topic ;
http://www.organizmica.org/archive/305/ria.shtml).
Sources:

  • Tomašic Ivan. Razstava: Veneti na Slovenskem. Ptuj, 2001
  • Savli Jozko, Bor Matej, Tomazic Ivan. Veneti. First Builders of European Community. Tracing the History and Language of Early Ancestors of Slovenes, Wien, 1996
  • Wolianski T. Die Briefe über die slavischen Alterthümer. Gniezno, 1845.

and etc. Regards --Krupski Oleg (pogovor) 10:41, 8. avgust 2015 (CEST)[odgovori]