Uporabniški pogovor:Medijski Partner

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Medijski Partner. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Marketing magazin - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 16:09, 13. julij 2015 (CEST)[odgovori]


Obstaja kak dober razlog za ignoriranje zgoraj navedenih pravil in dogovorov? — Yerpo Ha? 18:51, 13. julij 2015 (CEST)[odgovori]
Odgovoril sem na svoji pogovorni strani, še vedno pa me zanima odgovor na zgornje vprašanje. Navodila za ravnanje v primeru konflikta interesov so jasna, ali pač? — Yerpo Ha? 17:06, 24. avgust 2015 (CEST)[odgovori]

Odgovor Yerpo[uredi kodo]

Pozdravljeni, na začetku navodila niso bila najbolj jasna, a sem nato ugotovil, kaj vse je bilo narobe pri vnosu. Nalogo sem dobil na projektu, kjer delam, naj vnesem nekaj, kar rad berem, na Wikipedijo. Izbral sem Marketing magazin in se potem prijavil kot Medijski Partner, čeprav nisem povezan z njimi. LP Miha

Načeloma v Wikipediji velja predpostavka dobronamernosti in običajno verjamemo takim izjavam, vendar moram v tem primeru na žalost ostati skeptičen. V zadnjih dneh vas je bilo kup novoregistriranih uporabnikov, ki se vsi ukvarjate izključno s temami v povezavi s podjetjem Medijski partner d.o.o. (MM, SEMPL, DIGGIT). Iz vzorca urejanj je precej očitno, da gre za naročene objave. Članki sicer delujejo dobro podprti, ampak po mojem mnenju bi moralo biti tudi naključnim bralcem jasno, da ne gre za nepristranske zapise. — Yerpo Ha? 21:30, 25. avgust 2015 (CEST)[odgovori]