Uporabniški pogovor:Martin 7

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Martin 7!


WikiLettreMini.png Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.
Crystal Clear app ktip.png
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Crystal Clear app amor.png
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

 • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
 • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu!

Piran[uredi kodo]

Ne dodajaj vsebine iz članka o Tartiniju v članek o Piranu, ker ni nobene potrebe da se vsebina ponavlja. Dovolj je da je v članku enkrat ali dvakrat omenjen in narejena povezava na članek o njem. --Yerpo Ha? 18:46, 24. april 2008 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Ob vsaki sliki, ki jo naložiš, moraš podati opis vsebine in ustrezno licenco. Če si sliko pobral drugje z interneta, je zelo verjetno avtorsko zaščitena in ni namenjena prostemu razširjanju. Zato takšnih ne nalagaj v Wikipedijo. --Yerpo Ha? 15:00, 25. april 2008 (CEST)

Slika je iz [http://www.burger.si/Obala/PiranSlikaNocTartinijevTrg.JPG Utrinki iz Slovenije. Ce je potrebna jo nalozim v ustrezni kvaliteti, ce ne, je jaz nisem nalozil... ; ) Lander 23:50, 295. april 2008 (CEST)
Oprosti za pozen odgovor... skratka, kar se članka tiče bo seveda ostal, ker pravite da imate dovoljenje za objavo besedil iz www.piran.si in drugih virov (če lahko verjamemo uporabniku Markojurisevic). Slike pa... predvsem moraš opise in vire iz poglavja Slike v članku prestaviti na strani posameznih slik in jih opremiti z ustreznimi licencami. To narediš tako, da klikneš "Uredi" na strani od slike in not vpišeš ustrezno (namesto "mhm" in ostalega kar si pisal not). Za stare slike lahko uporabiš {{PD}} (glej slika:Piran zgodovina.jpg ki sem jo uredil jaz), pri ostalih pa recimo navedeš, da je avtor dovolil objavo pod pogoji {{GFDL}} (pod predpostavko da se avtorji strinjajo). Zelo fajn bi bilo tudi, če bi naložil slike v originalni velikosti namesto thumbnailov. V članku so bile poleg tega malo nametane, zato sem jih malo uredil.
Mimogrede, navada je, da se pogovorov na pogovornih straneh ne briše, zato sem obnovil starejše komentarje tukaj. --Yerpo Ha? 12:55, 10. maj 2008 (CEST)

Gumb predogled[uredi kodo]

Tudi obstaja. Priporočam, da ga kdaj in kdaj pritisneš. Ni slaba zadeva. lp --''Jean Caffou'' 11:19, 5. avgust 2008 (CEST)

SC BONIFIKA NE OBSTAJA VEČ! več na NK Bonifika Izola, lp , mf pri članku Sport Club Bonifika ??? --Jean Caffou 15:07, 5. avgust 2008 (CEST)


ČE BI VEDEL KAJ HOČEŠ TREBA JE SPREMENIT NASLOV

Za spremenit naslov lahko stran premakneš - pri zavihku uredi stran imaš zavihek "prestavi". --Jean Caffou 15:10, 5. avgust 2008 (CEST)

hVALA, SEM ŽE NAREDIL NA SVOJ NAČIN

DRUGAČE KAJ POMENI PRI MENI (-95)..nekaj takega??

Številke v oklepajih pomenijo koliko znakov je bilo dodanih/izbrisanih med urejanji. P.S. Če bi rad naredil preusmeritev pa ne prestavljaj strani, ampak napiši not recimo #REDIRECT [[NK Bonifika Izola]]. lp --Jean Caffou 15:12, 5. avgust 2008 (CEST)

ma ne, to boš kar ti naredu prosim sej je na nk bonifika izola že tista vsebina, če pa ni prav, popravi bi te prosil, če mi lahko izbrišeš lepo prosim tiso obvestilo, da je treba urediti članek. tisti, kjer je neka metla narisana, ker me moti. Članek je v obdelavi. TOREJ!?!

Tukaj klikni, imaš za zgled. --Jean Caffou 15:17, 5. avgust 2008 (CEST)

Pazi, da ne boš še kakšne blokade dobil s takim ravnanjem. --Jean Caffou 15:36, 5. avgust 2008 (CEST)

s kakšnim ravnanjem?? sem te prav lepo prosil, če lahko tisto odstraniš! kaj je tu narobe??

Žaljenje (NO VIDIŠ DA UBOGAŠ, ČE ŽELIŠ), urejanje podobno vandalizmu [1], etcetera. Če želiš da se oznaka slog članka odstrani, slogovno uredi članek.

c c c .. bodi vesel, kaj... sem te vsaj pohvalil, stavim, da dobiš bolj malo pohval s strani uporabnikov;D v glavnem mi pomagaš slogovno pravilno izvesti članek?=? čeprav ne vidim, kje so napake, ker se mi zdi v skladu s pravili, ki jih zahteva Wiki hvala

Ja. Če pa misliš da je vse po pravilih, potem pa najdi kje ti piše {{uredi}} ali {{slog}} in izbriši, ane? To bi vedel, če bi malo navodila za urejanje preklikal. --Jean Caffou 15:52, 5. avgust 2008 (CEST)


mi lahko pomagaš lepo prosim?? ker če ne bom kar izbrisal cel članek, ker se mi zdi nesmiselno delat, ustvarjat, če imam tisto veliko packo od navodil gor!


NO HVALA LEPA.. SI MI TI POPRAVIL TISTO NE??? LEPO! KAJ ZDAJ JE MOŽNO, DA SE ODMAKNE TISTO OPOZOTILO??

Martin, članek sem slogovno popravil jaz. Metla bo šla stran, ko bo stvar prečekiral še kateri od izkušenejših wikipedistov. Pa ne oziraj se toliko na opozorilo z metlo. To je bolj za evidenco in znak, kaj je v članku treba še postoriti. Ni njen namen, da bi z njo razvrednotili trud glavnega urejevalca članka ali razvrednotili vsebino članka. Naj te torej ne ovira pri nadaljnjem delu.
PS: Na pogovornih straneh se podpisuj, in to tako, da na koncu sporočila narediš štiri tilde ~ ali s klikom na ikono s podpisom na vrhu urejevalskega okna. Lp, --MZaplotnik (prispevki) 17:53, 5. avgust 2008 (CEST)

No hvala, ker ste mi izbrisali tisto "packo" glede urejanja strani. sedaj bom tudi sam lažje oblikoval stran! HVALA --(mf) 10:48, 6. avgust 2008 (CEST)Martin


DOBRA DAN! KAJ MI LAHKO PREMAKNEŠ TISTO OSNOVNO TABELO, KI JE NA DESNI STRANI BOLJ GOR?? AL SE NE DA? --(mf) 15:09, 6. avgust 2008 (CEST)

NK Bonifika Izola[uredi kodo]

Podatki pri naloženih slikah

Vsaka slikovna datoteka mora biti opremljena z:

 1. opisom slike (kaj predstavlja)
 2. avtorjem (ali virom, npr. http. od koder je vzeta)
 3. dovoljenjem (zaradi avtorskih pravic)

Če teh podatkov ni, bo izbrisana.

Ziga 15:58, 6. avgust 2008 (CEST)


NO, PA JO IZBRIŠI POTEM.. KER JE ITAK BREZVEZE... LAHKO IMAM KAR HOČEŠ... DRUGAČE SEM SLIKE SAM NAREDIL OZ. SLIKAL... TAKO DA NE VEM KAJ MORAM POD VID NAPISAT???!?!?! BREZVEZE, KER SPRAŠUJEM ENO, ODGOVARJATE DRUGO

AJA IN BI PROSIL, DA DRUGIČ POGLEDAŠ BOLJŠE, KER JE NAPISANO POD SLIKO KAJ PREDSTAVLJA. SEM LEPO NAPISAL:

MESTNI STADION IZOLA (Tribuna zahod) in MESTNI STADION IZOLA (Tribuna vzhod) --(mf) 16:03, 6. avgust 2008 (CEST)

Nisi napisal, da si slikal sam in da daješ sliko npr. v javno last. Če jo daješ v javno last, potem skopiraj zraven sledeče besedilo:

Avtor: Marko7, {{pd}}

lp., Ziga 16:08, 6. avgust 2008 (CEST)

Prosim, da ne žališ! nisem Marko7 ampak Martin 7! Drugače pa te prosim za uslugo, lahko mi popraviš tisto okno, ki je na desni?? ker se nahaja na polovici uvoda teme in teme Mestni stadion. Lepo bi te prosil, lahko!? hvala--(mf) 16:10, 6. avgust 2008 (CEST)

 • Poleg tega, piši z malimi črkami, ker VELIKE ČRKE V INTERNETNEM ŽARGONU POMENIJO KRIČANJE.
 • Drugič preberi, kaj ti kdo napiše. Kot vidim, nisi prebral zadnjih dveh vrstic, ki sem ti jih napisal v box.
Podatki pri naloženih slikah

Vsaka slikovna datoteka mora biti opremljena z:

 1. opisom slike (kaj predstavlja)
 2. avtorjem (ali virom, npr. http. od koder je vzeta)
 3. dovoljenjem (zaradi avtorskih pravic)

Če teh podatkov ni, bo izbrisana.

Ziga 16:13, 6. avgust 2008 (CEST)

dobro hvala itd.. ampak mi lahko prosim pomagaš rešit tisto težavo?? nisem še toliko izkušen z wikipedio očitno, kljub temu, da delam ta članek, pa sem skoraj v celoti napisal članek PIRAN in dodal vse potrebno (kar poglej si).. mi lahko pomagaš al ne?? zdaj te že 3. sprašujem! tista tvoja navodila pa bom še danes rešil, ampak bolj proti večeru, ker me kmalu ne bo več za računalnikom

prosim za odgovor hvala --(mf) 16:16, 6. avgust 2008 (CEST)

Slike imamo v 95% poravnane na desni rob, 4% na levega in 1% ali manj na sredini. Tako nekako je dogovorjeno za generalni wikipedijski slog. Zato sem jih poravnal desno. Ziga 16:17, 6. avgust 2008 (CEST)

Ona zadnja tabela je "nekaj posebnega". Poskusi jo narediti tako, kot so urejene ostale (brez dvojnih robov). One ostale tabele ti lahko služijo kot zgled. lp., Ziga 16:19, 6. avgust 2008 (CEST)

Ja bom..se strinjam, ker tista zadnja je "krneki".. klošarsko narejena, pa še nepregledna..

kaj zdaj si pripravljen pomagat al ne? ker vidim, da ne dojemaš stvari najboljše... lahko mi daš vse eno pod drugo... tam od kluba naprej..ker je vse pomešano..kot bi tornado pred minuto obiskal moj članek

hvala--(mf) 16:22, 6. avgust 2008 (CEST)

Brisanje strani z up. pogovorom[uredi kodo]

Martin 7,

 • pogovornih strani se ne briše (to je vandalizem), kot te je opozoril že Yerpo;
 • prosim, navadi se na uporabo gumba Prikaži predogled strani, preden shraniš stran; to ti je svetoval že JC, čigar nasvete si pravkar neusmiljeno izbrisal.

lp, --MZaplotnik (prispevki) 20:13, 17. avgust 2008 (CEST)


zakaj pa vandalizem?? a veš kaj je vandalizem?? gre za fizično uničevanje tuje lastnine

drugače pa bi te nekaj prosil.-..že ki tista dva nista pomagala a se da na kakšen način popravit položaj slik?? problem je, ker slika sega v naslednji stavek... če pogledaš boljše.. se da popravit???

zakaj predogled strani?? saj če sem zadovoljen z nečim, ne bom kliknil Prikaži predogled ampak kar shrani. A NI LOGIČNO?!?!?! --(mf) 14:19, 19. avgust 2008 (CEST)

MZaplotnik je hotel povedat, da najprej naredi vse kar misliš naredit s člankom, potem šele shrani, ne pa shranjevat vsake malenkostne spremembe posebej, ker postane zaradi tvojih shranjevanj seznam zadnjih sprememb nepregleden. Do takrat lahko spremljaš kaj delaš z gumbom "prikaži predogled". Drugo, beseda vandalizem ima v Wikipediji nekoliko drugačen kot v vsakdanjem življenju. Pod pojem vandalizem tukaj štejemo tudi neutemeljeno brisanje vsebine (vključno z vsebino pogovornih strani).
Kar se slike tiče pa... lahko bi malo bolj natančno povedal kaj te moti preden obtožuješ druge da ti nočejo pomagati. Če misliš sliko stadiona v članku NK Bonifika Izola, jaz tam ne vidim nobenega stavka kamor bi ta slika segala. Če hočeš da slika ne bo segala dlje od poglavja "Stadion", potem napiši kaj o tem stadionu, da bo lepo na desni strani teksta. Če ni teksta potem tudi nima smisla da je tam naslov "Stadion", slika pa je lahko kar tako v članku. Saj lepo piše pod njo da gre za stadion. --Yerpo Ha? 16:44, 19. avgust 2008 (CEST)

a tako praviš torej sam problem je, ker potem moram napisat toliko vrstic, kolikor sega slike pod temo stadion ne?? lepo lepo

Ni treba bit sarkastičen. Lepo sem ti napisal da lahko tudi odstraniš naslov poglavja in je pač slika sama ob desnem robu članka. Ni ravno tako dolg da bi jo bilo zaradi tega težko najt. --Yerpo Ha? 17:23, 19. avgust 2008 (CEST)


zanimivo! bom že kaj spacal skupaj,...upam samo, da mi ne boste vi potem kakšne metle pa škovace lepili, kao da članek ni urejen itd... hvala--(mf) 17:51, 19. avgust 2008 (CEST)

Izola[uredi kodo]

Pozdravljen, boš ta članek kmalu članek vrnil v neoporečno obliko? Pa še to: občinskega grba in zemljevida Izole ti ni treba nalagati, oboje imamo že naloženo in nalimano v članku Občina Izola. lp, -- MZaplotnik (prispevki) 01:48, 20. avgust 2008 (CEST)

no dajmo malo miru lepo prosim ali pa pejdi spat!

tista slika je iz leta 2005, je stara... mislim, da tam ni še enega pomola, ki so ga zgradili pa še marsikaj in bom tudi ostalo naredil za prav

poglej si primer Pirana torej??

--(mf) 01:51, 20. avgust 2008 (CEST)

no tako bomo napravil.. bom kar na Občina Izola nadaljeval z delom. Mislim pa, da temo Izola lahko izbrišete, ker menim, da ni potrebno imeti 2 člankov o eni občini je tako??

Pa kdo govori o sliki. Primerjaj tole redakcijo članka o Izoli s svojo. Primerjaj podatke v okvirju na desni strani... Kategorije na dnu članka... Interwiki povezave (na wikipedije v drugih jezikih) na levi strani člankov ipd. ipd. Tvoja urejanja bodo prej ali slej razveljavljena, če boš kvaril wikizacijo gesel. Tega nisi storil prvič. Napisanih gesel se ne briše in oblikuje na novo, ampak je treba izhajat in dopolnjevat iz že napisanega.
Mislim, da je en konsenz, da so gesla o mestih in občinah ločena, čeprav gre za navidezno podvajanje. -- MZaplotnik (prispevki) 02:04, 20. avgust 2008 (CEST)

ja očitno ne dojemaš, kar ti želim sporočiti. No kakorkoli že, bom kar sam naredi tako, da bo prav. Pa vidim tudi, da se ne spoznaš kaj dosti na Izolo oz. ne vem, če si jo sploh kdaj videl. Čakaj si bil splh kdaj na slovenskem morju?? ;)--(mf) 02:07, 20. avgust 2008 (CEST)

Če si se namenil urejat članek o izolski občini, ok. Ne vem pa, kaj je narobe, če omenim, da mesto in občina nista eno in isto, kot pišeš ti. Mimogrede: ne žali in ne menjavaj teme. Ostaniva pri primerjavi obeh redakcij, tiste od prej in tvoje. Očitno ne znaš razbrat razlik, ki si jih naredil v članku o mestu Izola. Mesto Izola št. prebivalcev 37.834?? Kaj ti si domačin?!?! To je število prebivalcev Kranja, ne pa Izole. -- MZaplotnik (prispevki) 02:17, 20. avgust 2008 (CEST)
Ha, ha, MZaplotnik. Trenutno infopolje v članku o (mestu) Izoli je očitno prekopirano iz članka o Celju, saj ta števka velja za št. prebivalcev tega mesta. Tudi slika in podatki o ustanovitvi so od Celja. (Sem popravil). Martin 7, občestvo wikipedije se je pač odločilo, da bosta dva (ločena) članka o mestih in občinah. --xJaM 07:01, 20. avgust 2008 (CEST)
xJam, saj vem. Želel sem, da da bi Marin 7 sam prišel do tega, da ga je pobiksal. Tenks in cheers :-), --MZaplotnik (prispevki) 11:11, 20. avgust 2008 (CEST)


g. Zaplotnik, ti si zablodnik bolj kot drugo št. prebivalcev in ne vem kaj..sploh nisem dokončal veš ...ampak delno sem uredil star in pustil na pol... tisto o prebivalcih nisem še urejal nič

tako da brez ošabnega smeha prosim--(mf) 11:22, 20. avgust 2008 (CEST)

Lahko prosim pregledaš in popraviš podatke še za Občino Izola? Ker v članek o mestu Izola si vnesel podatek št. prebivalcev 14.783, za Občino Izola pa je naveden podatek 14.549 (iz leta 2002), kar seveda ne gre skupaj.
PS v izogib nesporazumom: Ko boš naslednjič pustil nedokončano delo, vnesi na vrh strani ukaz {{v delu}}. S tem boš drugim povedal, da si si stran rezerviral za potrebe preurejanja. Dogovor je, da ta oznaka naj v članku ne bi ostala več kot par ur. Upoštevaj, da lahko v članku brez te oznake tvoja urejanja kdorkoli kadarkoli razveljavi. Pa ni treba takoj skočiti v luft, če te kdo opozori na napake. Eno od wikipedičnih načel je, da se vselej predpostavi dobronamernost, še posebej, ko ti nekdo hoče pomagat. — -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:MZaplotnik (pogovorprispevki) 20. 8. 2008.

Slike, drugič[uredi kodo]

Ponovno nalagaš povsem neopremljene slike od bog ve kje. Vsakič ko klikneš na "Naloži datoteko" je tam na vrhu jasno napisano kakšne podatke mora imeti slika. Preberi enkrat kaj piše, potem pa dodaj zahtevano, sicer bodo brisane. --Yerpo Ha? 13:41, 20. avgust 2008 (CEST)

bog te mazal, tisto sem jaz slikal predprešnje poletje zato ne vem kaj napisat pod vir... napišem Martin7???

Mi narediš uslugo lepo prosim.. bom popravil vir sedaj mi lahko zamenjaš red kot je pravilno?? najprej grb in potem spodaj sliko , ne pa obratno

PROSIM ZA USLUGO HVALA--(mf) 13:43, 20. avgust 2008 (CEST)

Opis boš znal sam, za vir napišeš Avtor: Uporabnik:Martin7, lastno delo (pa datum kdaj je bilo slikano če imaš ta podatek), nazadnje pa še licenco - najbolje je, da uporabiš {{GFDL-lastno}}. --Yerpo Ha? 13:47, 20. avgust 2008 (CEST)
PS: Kar se grba tiče, žal je predloga tako narejena da je najprej slika. Po moje je to kar v redu no.

ja ampak naredi tako da bo prav ;) probaj nekako, tisto sem zdaj popravil

Am... kaj naj naredim? Se ne bi raje naučil sam? Jaz ne morem na vsakem koraku za tabo popravljat tistega kar se tebi ne da. Klikni lepo na povezavo do slike, pa potem na vrhu strani zavihek "uredi" in dodaj v stran kar sem ti že skoraj vse napisal zgoraj. --Yerpo Ha? 13:56, 20. avgust 2008 (CEST)


Ne , samo to mi še popravi in to bo vse potem! od sedaj dalje bom delal kot je treba veš. hvala--(mf) 13:57, 20. avgust 2008 (CEST)

Martin 7, še dve stvari:
 • Pri urejanju morda ni treba kar vsega brisati, kar je že obstajalo. Na primer zunanja povezava na satelitsko sliko Izole. Nekdo se je potrudil in jo pač dodal. Sedaj imamo tudi povezave na Geopedio, kjer so tudi lepe satelitske in sorodne slike - tako da je morda odvečna - pa vendar. Verjamem, da lahko krajan/meščan rojstnega kraja ali kraja v katerem živi, napiše veliko več od 'tujcev' - seveda, ni pa nujno. Poskusi kaj še poleg Izole, dodati v članek o Celju ali Ljubljani - boš videl, kaj bo ostalo od tvojih prispevkov/urejevanj. Če bo vse v redu glede na wikipedijo, bo jasno tudi ostalo, drugače ne. Tudi sam bi seveda z veseljem napisal kaj o Izoli, vendar sem bil v tem lepem mestu žal samo enkrat.
 • Sporno sliko (ki ji pač manjka še majhen korak, da ne bo sporna, ker si njen avtor ti, in si se jo odločil deliti z drugimi) poskusi opremiti s tistim kar ti je predlagal Yerpo. Za zgled lahko pogledaš sliko v Zbirki Izola view.jpg. Najboljše je, če slike ustrezajo pravilom Zbirke, naložiti tja, ker so potem dostopne drugim wikipedijam. Lahko pa se tudi tam npr. popravlja, če je kaj sporno. K tej omenjeni, bi se lahko npr. dodala opisa v angleščini in slovenščini. Digitalni podatki o fotografijah se, MMG, sami izpišejo.
Sam v smehu/dobronamernosti MZaplotnik-a ne vidim nič ošabnega - poskuša ti (in celotnemu projektu Wikipedije) pomagati. --xJaM 14:38, 20. avgust 2008 (CEST)


PROSIM ČE MI NEKDO NAPIŠE, KAJ DELAM NAROBE da mi brišete slike in besedilo, za kar se trudim

hvala--(mf) 15:14, 20. avgust 2008 (CEST)

No, takole izgleda čisti minimum kar mora slika imet da ustreza pravilom. Kar se pa brisanja tiče... urejanja se nasplošno lotevaš precej polovičarsko in pričakuješ, da bomo drugi popravljali za tabo. Žal ti moram povedat, da imamo veliko drugega dela in imamo raje da ni podatkov kot da so tako napačni kot recimo v tvojem napol urejenem članku o Izoli danes ponoči. Namesto da ostale pošiljaš spat, daj vsaj na vrh predlogo {{v delu}}, da bodo ostali vedeli da članek še ni končan. --Yerpo Ha? 16:16, 20. avgust 2008 (CEST)


gospod kosobrin, ta članek namerava urejat kar nekaj dni in ga želim urediti v slogu Piran , kar poglej.

Potem daj na vrh {{v delu}}. Lahko poleg tega izvoliš povedat koliko časa še nameravaš nalagat pomanjkljivo opremljene slike? Lepo sem ti napisal kaj vse mora imet slika in ti spet naložiš eno tako brez licence. Ne sprašuj se potem zakaj ti brišemo zadeve če še po par mesecih tukaj nisi dojel pravil. Sicer pa jaz nisem noben kosobrin, temveč Yerpo. --Yerpo Ha? 16:28, 20. avgust 2008 (CEST)
Na pogovornih straneh imamo tudi navado da pišemo kolikortoliko knjižno in ne internetsko (male začetnice, ločila, ...) . Na zadnjo omenjeno sliko dodaj še licenco (ta je odvisna predvsem od avtorja), ker jih drugi uporabniki ne moremo/jo lepiti. Lahko pa takšne slike, kot je že Yerpo lepo povedal, brišemo, saj gre za prosti (ne zastonjski) projekt, in takšna dejanja mu lahko škodijo. --xJaM 16:39, 20. avgust 2008 (CEST)


no gospodič, bom uredil. smao ne mi izbrisat prosim, ker se mi ne da na novo nalagat. bom uredil, malo potrpljenja. kaj manjka takšni obliki in vsebini kot je sedaj na začetku??? kaj ni vredu??? po moje bo narejeno super. Kaj misliš?

Če misliš slike, potem jim manjka vsaj še licenca. Če misliš članek Izola, potem je začetek ok, samo preostanek je za mesto Izola malo neustrezen, ker pišeš o značilnostih okoliške pokrajine (čemur so namenjeni recimo članki občina Izola, pa slovenska obala idr.) namesto o sami Izoli. --Yerpo Ha? 17:14, 20. avgust 2008 (CEST)

no zdaj ti pa bom nekaj povedal, ker se ne spoznaš. res je...ampak, če je burja v Kopru, je potem tudi v Izoli in Piranu. Hočem reči, da med temi mesti ni niti najmanjše razlike v podnebju in rastju. So si tako zelo skupaj.

Drugače pa glede slik, obvesti tvoje kolege, da ne bodo brisali bom kar na koncu (ko končam s člankom) napisal vire, kot pri Piranu, kot sem storil in je bilo vse ok. Je tako? Super!--(mf) 17:19, 20. avgust 2008 (CEST)

Ni tako in ni bilo ok, kot sem ti že povedal dolgo nazaj. Viri in vse drugo spadajo na stran od slike in ne v članek kjer so vključene. --Yerpo Ha? 17:23, 20. avgust 2008 (CEST)


daj ne skrbi, bom delal tako kot bom hotel in tako bo prav lp dan! --(mf) 17:41, 20. avgust 2008 (CEST)

Če bi vsak delal kot bi hotel tukaj, potem bi že zdavnaj morali zapret slovensko Wikipedijo. Ti se samo pravil drži in bo vse v redu. --Yerpo Ha? 17:55, 20. avgust 2008 (CEST)

Burja, drevje in drugo[uredi kodo]

... ampak, če je burja v Kopru, je potem tudi v Izoli in Piranu. Hočem reči, da med temi mesti ni niti najmanjše razlike v podnebju in rastju.

Ja, in tudi v Poreču, Splitu in še kje je podobna burja. Zato ni potrebno opisovati burje, pač pa opisuj kar je značilnega za predvsem/samo za Izolo.

daj ne skrbi, bom delal tako kot bom hotel in tako bo prav lp dan!

To, da boš delal kot boš hotel, me malce skrbi. Wikipedija je nekako skupinski projekt. --Andrejj 20:45, 20. avgust 2008 (CEST)

Piranske slike[uredi kodo]

Aja, še tole: večini slik v članku Piran manjka opis pri sliki, prosim če dopolniš. --Andrejj 20:54, 20. avgust 2008 (CEST)

Pravzaprav pa v Zbirki najdeš cel kup kvalitetnejših prostih slik! --Andrejj 21:00, 20. avgust 2008 (CEST)

ma ko vas j... vse skupaj! izkazujete se za navadne kretene in idiote. Ko sem vašemu "šefu" yespo al ka jje , obrazložil, kaj bom naredil s slikami, vi otroci neumni greste brisat besedilo in slike, za katere se trudim, zato ne bom več nadaljeval s člankom, ker je pri takih idiotih kot ste vi brezveze, nima smisla. lp--(mf) 22:18, 20. avgust 2008 (CEST)

Glej, žal si nekako zgrešil koncept Wikipedije - o (ne)vljudnosti morda ne bi sedaj. Veseli smo tvojih prispevkov, še bolj smo veseli, če so usklajeni z drugimi članki. Je to težko razumeti? --Andrejj 22:31, 20. avgust 2008 (CEST)


ste pa prokleti ja še grb Izole ste izbrisali pa vi niste normalni, vi ste idioti pa ne se izgovarjat , da je zato, ker se grb priloži k Občini . Tudi mesto kot geografsko gledano mora imeti grb, zato zahtevam, da mi slike vrnete na mesto kjer je bilo, da bom lahko nadaljeval z delom imam prav? seveda! hvala

hvala--(mf) 23:05, 20. avgust 2008 (CEST)

S takšnim odnosom (žaljenjem naokrog) si boš prislužil blokado, zato nehaj s tem. Tukaj si ti tisti, ki dela stvari po svoje in počasi imamo dovolj tega da je treba skakati za tabo in popravljati da stvari ustrezajo pravilom. Jaz nisem noben "šef" tukaj, samo nekdo ki ima slučajno čas se ukvarjat s tabo (pri čemer mi zmanjkuje volje). Kar se grba tiče, nikjer ne piše da ga mora mesto imeti. Kar se ostalih slik tiče, sem pa že povedal. --Yerpo Ha? 23:32, 20. avgust 2008 (CEST)


mmm kakšna čast!! hvala--(mf) 00:00, 21. avgust 2008 (CEST)

Kako je točno z grbi ne vem. Celje, Ljubljana, Velenje imajo kot naselja - mesta grbe in zastave. Če prav pomnim, imajo tudi druga (neslovenska) mesta podobno (Beograd, Berlin, Trst, ...). Naj bo poenoteno. --xJaM 11:58, 21. avgust 2008 (CEST)

Blokada[uredi kodo]

male zacetnce prenesemo, j... in idiotov pa ne ,oglasi se čez kak teden--Andrejj 10:02, 21. avgust 2008 (CEST)

Poglej, Martin 7. Brez pomena je da si ustvarjaš nove uporabniške račune in da pišeš pripombe na druge pogovorne strani uporabnikov (Mzaplotnik-u in Yerpo-u). Andrej vsekakor dela kot mora, verjemi mi, ker je eden od stebrov slovenske wp. Žal mi je da si izgubil 'voljo' za pisanje o Izoli. Moraš vedeti, da so ti uporabniki v zadnjem času hoteli le pomagati - morda se je tebi zdelo da ti kdo kaj slabega hoče. Če si se namenil tudi urediti članek o NK BI, potem ne smeš ubupati - tudi blokadi navkljub. Da se članki urejajo različno, je le posledica možnosti prostega urejanja. Tudi ni problem za članek NK BI, če si trenutno blokiran. Verjetno te drug admin ne bo 'odbanal', stvar leži na Andreju, če se bo odločil to storiti prej. Drugače pa lahko brez skrbi spremljaš dogajanje v zvezi s klubom, pa si med blokado naredi kakšno *.txt datoteko, in nato po deblokadi pošlji na wp. Tako ti ne bo treba urejeti 'za nazaj'. Upam, da bo to sporočilo 'obrodilo sadove' tudi pri tebi. Zaradi drobnih stvari in slabega začetka, še ni rečeno da je projekt slovenske wikipedije tako slab, kot si morda dobil vtis, oziroma kot praviš. --xJaM 15:50, 22. avgust 2008 (CEST)

UREDNIKOM1[uredi kodo]

UREDNIKOM

VI STE VANDALI:

2 tedna je bil članek NK Bonifika Izola v redu. Nobenih pripomb ali opozoril. Včeraj pa si je eden izmed urednikov dal duška in šel članek v celoti popravit oz. spremenit. Sedaj je vse bolj nepregledno. Ampak kaj je zanimivo: zanimivo je to, da sta ga urejala 2 urednika in oba , vsakič drugače preuredila! HAHAHA, pa vi niste normalni. Najprej je eden preuredil Pokal Hervis, nato je prišel drugi, in preuredil vse v celoti in še tisto, kar je preuredil urednik pred njim. Torej sami ne poznate pravil oz. okusa. Preurejate dele člankov, ki so jih preurejali drugi uredniki! SRAMOTA!!! Tu se pokaže, kako »profesionalno« se vedete do te vaše Wikipedie.

V članku Izola – SRAMOTA!!!! 3 različni uredniki urejajo tako malo napisanega in mi krčijo vsebino. Smešni ste. Najprej me banate (ker veste da imam prav in resnica boli). Nato eden izmed kretenov zbriše grb od Izole. Naslednji dan nekdo zbriše slike članka (podnebje, rast). Zanimivo je pa to, da sem se z enim izmed urednikov dogovoril, da tiste slike bodo dobile vire, malo kasneje. Drugače so pa bile moje iz mojega fotoaparata. Potem en tretji urednik gre zbrisat mapo Slovenije. Večina slovenskih mest na Wikipedii jo ima, Izola je očitno NE SME imeti. Potem en urednik gre popravljat podatke o Izoli. Torej v Izoli naj bi po besedah »šefov«  Wikipedie bilo le 10.381 . Na občini sem dobil številko 14.783. Očitno vi Ljubljančani oz. Novomeščani poznate Izolo in prebivalstvo v tem kraju bolje kot domačini in občinski uradniki. ME VESELI!!

No, kakorkoli že, odločil sem se, da članka o Izoli ne bom urejal, ker je brez veze, nimam niti volje. Na začetku sem želel narediti nekaj dobrega, ampak vi »možje iz Wikipedie«  tega ne dopuščate. Vodite svojo politiko, spreminjajte članke tako, da boste delali razlike med Občinami in ne boste smatrali vseh kot je treba, delajte tako, da bodo uredniki popravljali in preurajali urednikove popravke. Mislim, tu gor je cela zmeda!!

Pa lep pozdrav, »možje iz zasanjanega sveta Wikipedie«

P.S. Pa prosim, da mi uporabniško ime, ki se nahaja na "blok" list omogočite, da lahko stran NK Boniifka Izola urejam, ker v teh dveh tednih bodo odigrane nove tekme in ne mislim zaradi vas vse za nazaj pisat.

Moj odgovor je na moji pogovorni strani. --Yerpo Ha? 16:38, 22. avgust 2008 (CEST)
Martin 7, o urejanju wikipedije se je s teboj težko objektivno pogovarjati, kajti stran s tvojim uporabniškim pogovorom kaže, da rad provociraš vsakogar, ki ti pride naproti. Si prepričan, da lahko razsojaš, kdo tu dela "nepošteno", "očitno neprofesionalno" in s "kopico napak" (izrazi so tvoji)? Kot veš, vsako geslo v wikipediji hrani historiat urejanj (dosegljiv je v zavihku zgodovina strani na vrhu geselskega okna). Poglej ga.
O Izoli. V slogovno urejen in primeren članek si prekopiral info polje iz članka o Celju in polovico podatkov (št. prebivalcev, leto ustanovitve mesta, koordinate ipd.) pustil nespremenjene (čez par dni so jih spremenili drugi urejevalci). Ko sem te pobaral o tem in te opozoril, da kvariš slogovno urejen članek, si rekel, da do teh podatkov še nisi uspel priti (citiram tvoj uporabniški pogovor: sploh nisem dokončal veš ...ampak delno sem uredil star in pustil na pol). Naložil si občinski grb in karto Slovenije z označeno Izolo (oboje je bilo naloženo že pred tabo in vidno v Občini Izola). Naslednji dan si nadaljeval s primorsko floro in naravnimi pojavi, ki prej kot v članek o Izoli sodijo v članek Slovenska obala. Če si ogledaš članke z ostalimi mesti, boš videl, da taka vsebina nekako ne sodi v obravnavo mest. Število prebivalcev si brez sklicevanja na vire toliko povečal, da je število presegalo uradno število prebivalcev Občine Izola iz leta 2002. Ko sem te na to neskladje opozoril v uporabniškem pogovoru (gl. zgoraj), se nisi odzval... No, nato je uporabnik Slodave v članek vrnil predlogo za naselja, ki je bila v članku že pred tvojim posegom (in je v uporabi za srednja in malo večja slovenska naselja).
Članek NK Bonifika Izola ni manj pregleden, kot je bil prej. Si je nekdo pač vzel čas in počistil odvečno HTML kodo, ki je ostala v zapisu (znak, da je bila vsebina članka prvotno narejena kot spletna stran). V članku je bilo tudi preveč besed poudarjenih in predvsem obarvanih (sploh modra barva je moteča in zavajajoča, saj so z modro običajno obarvane povezave) in to bi prej ali slej počistil nekdo drug. Kje smo si urejevalci skakali v lase in preurejali vsak po svoje, kot pišeš ti, iz zgodovine sprememb ne razberem. Poglavje Pokal Hervis je bilo najmanj pregledno po tvojem urejanju (poglej si svojo redakcijo, saj si podatke (rezultate) vnesel v neustreznem formatu in brez tabel.
Ni res, da o članku NK Bonifika Izola do včeraj ni bilo "nobenih pripomb ali opozoril". Že 5. avgusta, ko si s precej vnesel podatke o preimenovanju Sport Club Bonifika v NK Bonifika Izola, sva ti pri urejanju pomagala Jean Caffou in jaz. Gl. vrh strani s svojim uporabniškim pogovorom.
Upam, da ti boš po primernem času odblokiran in da ti ne bo zmanjkalo volje za nadaljevanje dela. Vendar pri delu ne pozabi na tvoren odnos do ostalih uporabnikov, ta je enako pomemben. -- MZaplotnik (prispevki) 18:28, 22. avgust 2008 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Hm, spet pozabljaš opise slik. Pri logotih izgleda približno tako: Ime: logo tega in tega kluba, vir (spletna stran), licenca {{logo}}. --Tone 21:33, 25. avgust 2008 (CEST)

Prikaz podatkov[uredi kodo]

Sem ti dodal barve v lestvico v članku NK Bonifika Izola. Lahko jo še skopiraš v članek o 2. SNL. Prosim te pa, da ne pretiravaš z barvami, ker se bralec nič ne znajde ko je takole vse pisano. Tudi seznam strelcev je bil preveč pisan, poleg tega pa je za tako majhno količino podatkov tabela neprimerna, zato sem zdaj napisal podatke v odstavek. --Yerpo Ha? 18:21, 26. avgust 2008 (CEST)

Lp, hvala za pomoč No vidiš, da tudi pomagaste če hočete.

ampak nekaj; si prav naredil, ker si 3 ekipe označil?? ker jaz sem ti napisal 2, čeprav se šušlja, da naj bi letos v 1. snl napredovale 3 ekipe. 1. IN 2. NEPOSREDNO, 3.uvrščena pa bi igrala dodatne kvalifikacije. In možno da zadnj dva izpadeta direktno in tisti, ki je mesto višje od predzadnjega igra dodatne kvalifikacije proti zmagovalcu med drugouvrščenima ekipama iz 3. SNL -Zahod in Vzhod?? Se spoznaš na nogomet sploh?? ODGOVORI!

Joj no, zmotil sem se. Ne spoznam se na nogomet, spoznam pa se na učinkovito predstavljanje podatkov. Ne vračaj tabele s strelci, ker je res nepotrebna. --Yerpo Ha? 19:27, 26. avgust 2008 (CEST)

Prosim, ne govorit kaj je potrebno in kaj ne. Jaz se na šport poznam dobro, pa tudi na "KOmunikacijo" šoprta itd... tako da tisto tabelo , če si jo izbrisal bom naredil še enkrat!

pa še une barve spet poudarjaš! pusti avtorju, da svobodno in pravilno ter pregledno ureja članek! hvala--89.142.78.73 22:01, 26. avgust 2008 (CEST)

Poskusi še enkrat prebrati, kaj je Wikipedija in kaj/kdo je avtor članka. In prosim ne govorit kaj naj ti kdo govori in česa ne. Če ne želiš upoštevati tukajšnjih navad boš moral svojo kreativnost uveljaviti drugje.--Andrejj 11:05, 27. avgust 2008 (CEST)


Lp dpber dan! Zakaj ste mi vse tiste slike izbrisali!? Sem se potrudil jih slikat in mi jih greste kar tako izbrisat.

Slike so še vedno v sistemu, samo Andrejj jih je odstranil iz članka, ker je ena dovolj da ponazori stadion (glej debato o tej temi). --Yerpo Ha? 11:43, 27. avgust 2008 (CEST)


Dobro, ne razumem vas res! Yerpo, pa zakaj nisi ti izbrisal? Tebi se je zdelo vredu, unemu drugemu ne. Vsi moraste tu gor imet enake "okuse" in se ravnat po pravilih. In ni prav, ker stadion v Izoli ima kar velik stadion, povrh še 2 dokaj veliki tribuni, kar je v Sloveniji redkost ( Celje, Gorica, Maribor, Mura) in on objavi tisto, katere slika predstavlja le četrtina vzhodne tribune. In tako naj bio se predstavil stadion v Izoli? Jaz pa sem slikal celo zahodno, vzhodno iz različnih kotov. Da ostali dobijo predstavo. Tako da ne vem kaj... --(mf) 11:54, 27. avgust 2008 (CEST)

Najbolje bi bilo, če bi bil stadion slikan iz zraka. Dokler take slike ni, potem je v članku (ki ni članek o stadionu samemu) dovolj ena. Varianta je, da slike naložiš v eno kategorijo v Zbirki in potem v poglavju narediš povezavo do tja. Povej če rabiš pomoč pri tem. Mimogrede, brisal jih jaz (še) nisem, ker se mi ni dalo ukvarjat še s tem in ker članke urejamo vsi. --Yerpo Ha? 12:40, 27. avgust 2008 (CEST)


Lep pozdrav, kolega naš, yerpast! Lahko ti daš tiste slike uredit kot je treba?? Recimo ena glavna, tista ki je trenutno in potem še da se klikne na kakšno povezavo v tem delu in se odprejo še ostale. Kaj misliš??PAMETNO JE RES?? Pa še nekaj, Yerpič! Zakaj potem ne ubrišete tiste razpredelnice s streli v drugi slovenski nogometni ligi????

Blokada2[uredi kodo]

Če so si ljudje izbrali nek vzdevek/ime, potem ga prosim uporabljaj! Poleg športa in HTMLja bo potrebno obvladati še komunikacijo.--Andrejj 13:36, 27. avgust 2008 (CEST)

Barve in HTML[uredi kodo]

Prosim da v člankih ne pretiravaš z uporabo barv in drugih HTML elementov, poskusi se osredotočiti na vsebino. --Andrejj 17:41, 3. september 2008 (CEST)

No ampak tako kot je, se mi zdi čisto vredu! Ali misliš da ni res??

Aja, veš da sem odblokiran!? lp--(mf) 21:28, 3. september 2008 (CEST)

Barve niso najlepše, sploh zato, ker se jih v drugih člankih ne uporablja in to obiskovalca zmede. Za nogomet obstajajo lepe predloge, poglej si npr. tole. Probaj s tem. Nekaj tega deluje tudi pri nas, če boš imel kakšne probleme, pa povej. LP --Tone 23:04, 13. september 2008 (CEST)


Lp, bi te prosil, če mi daš še kakšen namig glede lestvice strelcev! Verjamem, da je vse preveč "kičasto", ampak se obenem trudim, da bi bilo čimbolj pregledno. Ker če bodo tabela v sivi ali beli "preobleki", mislim, da bo tako še bolj monotono in nepregledno.


Gospod TONE!!! Prosim, da odgovoriš, če te nekaj vprašam.--(mf) 12:48, 14. september 2008 (CEST)

Prva in druga liga[uredi kodo]

Tole urejanje? Kaj si hotel s tem povedati? --Andrejj 22:34, 25. september 2008 (CEST)

Pa je spet kaj narobe? Naštel sem klube, ki v letošnji sezoni nastopajo v 2.snl Ti je žal?--(mf) 10:12, 29. september 2008 (CEST)

Eh, ne bom ti razlagal, česa mi je žal ... Kako ti je kot nogometnemu poznavalcu uspelo našteti drugoligaše v članek o prvi ligi? Potem pa moram jaz nepoznavalec to popravljati! --Andrejj 10:15, 29. september 2008 (CEST)

Opa bato! Ja, tudi NAJBOLJŠIM se dogaja, ne moreš pomagat. Življenje je trdo. Sicer pa prav da popravljaš, tako ti prisilim, da se spoznavaš s slovenskim nogometom. Saj me ne zanima preveč kaj ti je žal in kaj ne, sklepam pa, da kar veliko stvari:D Drugače ti kot nogometni laik, si mi spet izbrisal že narejeno. Zakaj moraš vedno vse popackat in zmazat? Glej, sem ti že napisal, da nimam časa za urejati članek NK BOnifika Izola in nato še drugo slovensko nogometno ligo. Zato se lahko zmeniva, da bom jaz v nk boniifka limal in urejal tabelo, ti kot nogometni laik pa v drugo slovensko ligo. Aja in tabelo mi boš pustil v mojem članku. Hvala--(mf) 14:08, 29. september 2008 (CEST)

A-a (v prevodu: ne bova se tako zmenila). --Andrejj 14:24, 29. september 2008 (CEST)

O pa prav ja! Jaz sem tu gost in ti se moraš podrejat. Bonton!--(mf) 14:41, 29. september 2008 (CEST)

Prosim da odpišeš, bi bilo lepo od tebe!--(mf) 00:02, 30. september 2008 (CEST)

14 dni[uredi kodo]

Zaradi pič.. mater in podobnih. --Andrejj 09:31, 13. oktober 2008 (CEST)