Uporabniški pogovor:Markojurisevic

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Markojurisevic!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu!

--Yerpo Ha? 19:57, 24. april 2008 (CEST)[odgovori]

Ne dodajaj besedila, ki si ga skopiral kar od nekje, v članke! Vse, kar si dodal v članek o Piranu, je skopirano s spletne strani turističnega združenja Portorož, kjer spodaj jasno piše, da je avtorsko zaščiteno. Če imaš dovoljenje za objavo, potem napiši tako, sicer bo vsebina v kratkem odstranjena in se zato ne trudi. Raje napiši članek z lastnimi besedami tako da uporabiš omenjeno spletno stran samo kot vir. Res da bo mogoče malo krajši, ampak vsaj sporen ne bo. --Yerpo Ha? 19:57, 24. april 2008 (CEST)[odgovori]

Pozdravljen!

Več nas obdeluje članek o Piranu, kakor je videti o dodajanju člankov, namreč delamo za fakulteto za management eno vajo in smo se povezali z knjižnjico Piran in TIC-om ( turistično društvo portorož) ter jim omenili kaj želimo delati in nas v tem podpirajo ter so nam dali vso razpoložljivo gradivo ( razne knjige, brošure... ) to bomo navedli tudi v virih. Oni imajo na njihovih spletnih straneh napisono vse iz teh knjih, mi smo samo pisali v wordu in to skopirali v wikipedijo, ker smo imeli na začetku težave.

Jutri bomo članek uredili, ga opremili z slikami in povezavami besed na druge članke. Zato prosim, da ne zbrišete tega. Oni so nam dovolili uporabo teh informacij, če želite lahko dobim uradno potrdilo z njihove strani o uporabi vnešenih informacij in ga posredujem.

Prosim za odgovor.

Resnično prosim, da nam ne zbrišete objavljenih člankov.

Lp, Marko Juriševič

Če imate dovoljenje je seveda v redu, samo naj nekdo od vas napiše pojasnilo na pogovorni strani članka da ne bo še koga drugega zmedlo (zaenkrat verjamemo ljudem na besedo). Potem bom odstranil opozorila o kopiranju. Mimogrede, na pogovornih straneh se tikamo, podpišeš se pa z uporabo štirih tild (~~~~) ali gumbka v orodni vrstici, ki izgleda kot podpis. --Yerpo Ha? 20:30, 24. april 2008 (CEST)[odgovori]

Ohhh, ufff... zdej mi je pa prav odleglo. :)

Ma tako, smo novi in spoznavamo šele par dni wikipedijo, je izredno zanimiva zadeva in počasi počasi se bomo naučili vseh trikov in seveda pravil.

Vsi smo z obale, jaz iz Portoroža in večina se nas ukvarja z turizmom in ko smo zagledali kaj piše o piranu nas je kr šokiralo, ker ni nič o njem in smo začeli malo polnit te strani. Seveda je to tudi vaja pri enem predmetu na faxu in počasi, do naslednjega tedna bomo zadevo izoblikovali tako, da bo prav. Rabimo še kak dan da se še malo naučimo o uporabi, pravila...

Hvala za pojasnila in pomoč. --Markojurisevic 20:53, 24. april 2008 (CEST)[odgovori]

Ni problema, glavno da se piše :-). Še več o urejanju si lahko pogledate v uvodu in vadnici, pa upam da bo še koga potegnilo in boste solidno predstavili še kakšen kos Obale. Če bo še kakšno vprašanje glede tehnikalij, ga lahko postavite pod lipo, ali magari na moji pogovorni strani. --Yerpo Ha? 23:20, 24. april 2008 (CEST)[odgovori]