Uporabniški pogovor:Lanko

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wiki
Dobrodošli, Lanko!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če potrebujete pomoč, si preberite Pomoč:Vsebina ali pa se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje. Lahko pa svoja vprašanja postavite tudi Pod lipo (o Wikipediji) ali Oraklju (splošna vprašanja). Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.English: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.

Français: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.


Lep pozdrav, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 10:51, 14 oktober 2006 (CEST)

Društvo za raziskavanje podzemnih jam v Ljubljani[uredi kodo]

Del vsebine, ki si jo dodal v omenjeni članek, je skopirane iz spletne strani DRJL. Imaš dovoljenje za objavo vsebine pod licenco GFDL? --Yerpo Ha? 14:20, 23. maj 2008 (CEST)

Zadeva z Društvo za raziskavanje podzemnih jam v Ljubljani pa prepisom je rešena (dovolj je potrditev), bi blo pa za združiti ta članek z Društvo za raziskovanje jam Ljubljana (oz. obratno), saj gre očitno za isto zadevo. --Slodave 15:37, 23. maj 2008 (CEST)

Ja in ne. Se pravi, ja je ista stvar, ampak ima še vedno drugačno ime in je bila druga pravna oseba ... Lanko

Seveda bi bilo v članku posebej omenjeno, da ne gre čisto za isto stvar; najelegantneje bi bilo, da se v članku o Društvu za raziskovanje jam Ljubljana naredi poglavje Zgodovina in v njem opiše predhodnika. --Yerpo Ha? 15:48, 23. maj 2008 (CEST)

Odplakanje[uredi kodo]

Vidim, da si tudi ti urejal članek odplakanje. Ali ti poznaš ta izraz, jaz sem zasledil slovenski izraz odtekanje. Lp, --Marko3 (pogovor) 19:32, 7. januar 2014 (CET)

Ja, sem bil zraven pri urejanju tega članka. Morda sem ga res celo jaz sam postavil. Gre seveda za neustaljen izraz. Nisem prepričan, da sem že slišal za odtekanje. Nekaj časa sem uporabljal izraz odvajanje, ampak nisem prav odločen, kateri mi je bolj všeč. Lp, --Lanko (pogovor) 17:05, 2. december 2016 (CET)
Bolj kot kateri ti je všeč je važno, katerega uporablja strokovna literatura na to temo. Glej Wikipedija:Preveljivost in Wikipedija:Brez izvirnega raziskovanja. — Yerpo Ha? 17:39, 2. december 2016 (CET)