Uporabniški pogovor:Karmelca

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošel v Wikipediji, Karmelca. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Založba Sanje - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. — Yerpo Ha? 12:24, 22. oktober 2020 (CEST)


Če bom moral spet čistiti neprimerno vsebino, ki je bila očitno dodana z glavnim ciljem promocije založbe, ti bom preprečil nadaljnje urejanje. — Yerpo Ha? 10:24, 23. oktober 2020 (CEST)
Hvala za pojasnilo. Nagrade se seveda lahko omenijo v tekstu s sprotno (znotrajvrstično) referenco, navodila so na WP:IC. Ampak povezava na zunanjo referenco mora biti točna, torej direktno stran na zunanjem spletišču, iz katere je možno razbrati, da je založba prejela nagrado. Povezava na stran s predstavitvijo (recimo) Fundacije Brumen v razdelku na koncu je popolnoma neuporabna v ta namen. Tudi napovednik nekega dogodka ni sprejemljiv kot vir, saj ni neodvisen. — Yerpo Ha? 11:30, 23. oktober 2020 (CEST)