Uporabniški pogovor:Janeznovak/Arhiv2

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Welcome vs. Welcome2[uredi kodo]

Welcome je namenjena uporabnikom, ki niso prijavljeni (anonimni in jih predloga vabi k prijavi), medtem ko je Welcome2 namenjena novim prijavljenim uporabnikom. Pazi, katero dodaš na pogovor. LP, --Klemen Kocjančič 15:25, 14 november 2005 (CET)

Še enkrat bi te rad opozoril na to (zadnji primer je popravil Andrej). MMG Vsakemu uredniku ne avtomatično daj te predloge, ampak poglej kakšno urejanje je naredil. Če je vandaliziral, mu ne moreš dati pozdravnega sporočila, ampak ustrezno test predlogo. In istočasno dodaj še podpis, tako da se takoj ve, kdo je kaj kdaj dal. LP, --Klemen Kocjančič 09:30, 17 november 2005 (CET)

Če se vpraša mene, je pozdravljanje novincev z vnaprej predpisanimi škatlami nevljudno, pa še zmedeš jih, ko hočejo videti, kaj si naredil, tam pa vidijo samo {{welcome}}. Sam se trudim vsaj malce »personalizirati« vsak pozdrav novincu: resda imam predlogi Template:Pozdrav-sl-m in Template:Pozdrav-sl-f, ampak če se le da, dopišem kaj, kar se nanaša na njihov prispevek (če ga še ni, jih pustim pri miru, ker si morda hočejo samo v miru ogledati spletišče). --romanm (pogovor) 22:43, 17 november 2005 (CET)

Vračanje urejanja[uredi kodo]

janez, če vidiš, da je kdo vandaliziral stran preveč, da bi to popravil na roke, raje ne shranjuj strani na novo, saj lahko admini spremembe razveljavimo z enim klikom, če pa vmes popravljaš, pa ne. Sicer pa hvala za pozornost :-) LP --Tone 18:42, 5 december 2005 (CET)

PRAVIPIS[uredi kodo]

Gospod nočem vaš užaliti a na moji kandidaturi za admina ste mi napisali da moram obvladati pravipis.Vredu ampak potem pa ste pod povzetek urejanja napisali PILHER oprostite ampak meni in še marskikateremu drugemu članu in nečlanu wikipedije to ni ušeč in je enako kot žalitev.Lepo prosim da se opravičite kajti tudi vam nebi bilo všeč če bi kdo napisal da morate znati pravipis pa bi vaš priimek napisal narobe.Še enkrat nissem PILHER ampam sem PIHNER.Za isključitev sem vas že predlagal WALESU po skriti poti. PIHNER 14:16, 6 december 2005 (CET)

Žur se začenja... --Ziga 14:23, 6 december 2005 (CET)

Po povejmo še malo:

  1. Pa dajmo na žar nekaj kil mesa in odprimo nekaj zabojev piva!
  2. Žur se naj začne!
  3. Mene je zelo težko užaliti, imam kožo kot mamuti (verjetno debelejša kot slonja - upajmo). Preje jaz koga zavetno in premišljeno in dobro- ali zlobnonamerno užalim.
  4. Ker me Vi vikate Vas bom tudi jaz.
  5. Dokler sem bil v službi sem kljub navadi, da se računalničarji tikamo zelo previdno začel z tikanjem in pazil da me niso "nezaželjeni" tikali. Pa kar ostaniva pri vikanju, morda bi bilo glede na razliko v letih primerno da me (zastarelo) onikate - če seveda veste kaj je to.
  6. Če ste užaljeni zaradi tipkarske napake, imate za to vso pravico. Jutri dopoldan bom pred hišo zakuril ogenj, tako da dobim pepel za posipanje glave. Do takrat pa se Vam iskreno in globoko opravičujem.
  7. Glede na skrite poti do Walesa. Kar uporabite jih. Opozarjam pa Vas, da imam zelo tesne stike z potomci dona Carleoneja in da stalno v denarnici nosim odlično skrit 12 mm dvocevni protiletalski mitraljez, da o mekaj luparah ne govorim.
  8. Pa veliko užitka na žuru (na mojega seveda niste vabljeni)!

--Janez Novak 15:16, 6 december 2005 (CET)

PA povejmo še več:

  1. Pa dejmo še par kil mesa ter par zabojov piva v usta!
  2. Žur se je že začel!
  3. O potomcih dona Corleoneja imam jaz nekaj za pripomniti don Corleone je moj najboljši prijatelj ter skupaj sodelujemo in si dobavljamo orožje:tope, mitraljeze, ...
  4. Pa še več užitkov na žuru!!!(na vašega tako ali tako ne bi prišel ker se mi zdi zanič)
  5. LP,NEVAK(vaš priimek)

PIHNER 18:15, 6 december 2005 (CET)

Podpis[uredi kodo]

  Prosim, da svoje komentarje na pogovornih straneh podpisujete. Za avtomatičen podpis s časovnim zapisom, na koncu vašega komentarja dodajte štiri tilde ~~~~. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 11:56, 28 december 2005 (CET)

Blokada[uredi kodo]

Zaradi nenehne kršitve pravil, smernic in etike, zakar si bil že večkrat opozorjen, sem te blokiral za 1 mesec. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:20, 29 december 2005 (CET)

Janez dober večer v novem letu 2006[uredi kodo]

Vidim da si se zopet vrnil v "Wiko", zato Ti lahko voščim "fletno" novo leto 2006, predvsem pa zdravja in kaj dobrega iz domače kuhinje, mi "ta stari" ne smemo basat vase vso moderno svinjarijo, velja tisto "kar ješ to si". Nekaj Tvojih fotk sem videl v "comons" so prav dobre, jaz bi katero tudi vključil, vendar mi zadnje čase ne uspevajo najbolje, nekaj z osvetlitvijo ne deluje prav ali pa jaz ne izberem prave nastavitve. Rad bi dopolnil galerijo cerkvenih fresk od Jelovška, kaže da bom moral koga najet da jih pofotka v stolnici, Grobljah, Kamniku. Ta članek bi rad nekako speljal do konca. Morda imaš pa ti kak posnetek? --struc 20:45, 1 januar 2006 (CET)

Hvala za čestitke in en odrit in prisrčen "kontra".

Janez, ker imaš veliko slik na Commons, lahko kakšno dobro predlagaš za sliko dneva. Jaz sem takole predlagal eno, sicer je niso najbolj obrajtali na glasovanju, ampak za vzorec je. (Pa naj to ne izpade kot želja, da masovno glasujete za sliko 8-)) LP --Tone 21:07, 1 januar 2006 (CET)

Hvala za čestitke in en odrit in prisrčen "kontra".

Pri hrani se (predlagam) drži mojega načela: Ni potrebno da je malo, samo da je tisto dobro".

Glede fotk ti pa ni potrebno koga najemati. Zanima me vse kar je lepega in zanimivega v Sloveniji in bližnji okolici Slovenije. Seveda sem zainteresiran za skupen obisk kakšnih zanimivih objektov. Za stolnico ne vem ali bi kaj uspelo, po sponinu (notri sem bil le enkrat) je dokaj mračna. V Grobljah pa je po mojem spominu zelo svetlo, tako da bi se dalo verjeno kaj narediti. Ne vem če poznaš grad Tuštanj pri Moravčah tam so v kapeli (če me spomin ne vara) tudi jelovškove freske. Ne vem ali si se usmeril samo na Jelovška ali tudi freske drugih slikarjev, pa obdelajmo najprej enega, ostalo pa že dovolj dolgo čaka in bo še malo počakalo.

Počakajva vsak kakšnih 14 dni, da se ceste osušijo.

Lahko me kontaktiraš tu ali preko e-pošte (jaz imam vnešen e-naslov) je pa:

janeznovakljubljana@yahoo.com.

Če znaš te bi prosil, da odkriješ kdaj imajo v Grobljah maše, tako da bova lahko prišla notri. Ni nikjer blizu kakšnega klučarja da bi odklenil, kot je po raznih vaseh kjer hitro dobiš kluč od kakšne zanimive cerkve.

Lep pozdrav in na uspešno sodelovanje. Ob 21:30 in 22:00 ti bom nazdravil.--Janez Novak 21:21, 1 januar 2006 (CET)

Poplava škrbin[uredi kodo]

Pod lipo sem načel to temo. Ni bila deležna odmeva (razen tvojega). Misli, da vseeno ni nepomebna. Imaš morda predlog če in kako odmevneje diskutirati o tem. --Bojan PLOJ 20:32, 3 januar 2006 (CET)

V 14 dneh še ne bo suhih cest[uredi kodo]

Janez sprejmem ponudbo, čeprav v 14 dneh še ne bo suhih cest, upam pa da bo hladni val prinesel več sonca in svetlobe za kakšno "fotkanje". V nedeljo grem v Mengeš k čebelarju Blejcu po med ker mi ga je zmanjkalo in se bom spotoma ustavil v Grobljah. Pozanimal se bom kdo in kdaj lahko odpre cerkev, potem bova pa vedela kdaj bi se dalo kaj storiti. Lepo pozdravljen od, Štefana--struc 11:59, 7 januar 2006 (CET)

Štiri dni sem polno zaposlen[uredi kodo]

Janez, štiri dni moram doma narediti nekaj nujnih del, ki sem jih dolgo zanemarjal, zato v tem času odpade najino "fotkanje". Sporočil Ti bom, ko bom lahko šel. Štefan/--struc 11:02, 13 januar 2006 (CET)

Admin[uredi kodo]

Postal si admin, čestitam. --AndrejJ (pog., prisp.) 13:50, 3 februar 2006 (CET)

Čestitam--Bojan PLOJ 18:15, 3 februar 2006 (CET)

Navajo[uredi kodo]

Janez, ni problema! Za sliko sem vedel že od prej, ko sem pisal članek o bitki za saipan.--Rude 17:48, 4 februar 2006 (CET)

Podpisi v člankih[uredi kodo]

Kot admin bi moral vedeti, da se podpisov ne dodaja v članke. Sem ga odstranil iz članka Barbara Albert. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:56, 4 februar 2006 (CET)

Se mi zdi spodobno, da če nekdo doda predlogo slog, copyvio, problematična vsebina ali kaj takega to tudi podpiše. Sicer pa morda veš, da prispevkov člankih ne podpisujem. Pa če je tako povelje kavbojev ne bom več podpisoval takih sprememb. Sicer pa pogosto pozabim podpis in ga šele kasneje dodam. --Janez Novak 18:01, 4 februar 2006 (CET)

Žarnica[uredi kodo]

Kaj se zgodi z žarnico (recimo kar klasično) ob preveliki frekvenci ugašanja/prižiganja? Se tudi recimo žarnica (saj je bakrena žička notri?) lahko "obrabi"? --Ferdi 18:30, 11 februar 2006 (CET)

E-pošta[uredi kodo]

Janez, 10.2.2006 ob 23.43 sem ti poslal e-pošto (sicer z rešitvijo kriptonaloge) vendar jo je strežnik zavrnil:

This Message was undeliverable due to the following reason: Your message was not delivered because the destination computer was not reachable within the allowed queue period. The amount of time a message is queued before it is returned depends on local configuration parameters. Most likely there is a network problem that prevented delivery, but it is also possible that the computer is turned off, or does not have a mail system running right now. Your message was not delivered within 5 days and 0 hours. Host is not responding.

Preveri! --AndrejJ (pog., prisp.) 07:53, 16 februar 2006 (CET)

Postojna[uredi kodo]

Janez, menim, da nisi pogledal razločitvene strani. En članek namreč govori o Postojni, kraju, moj pa o postojni, ptici ujedi. Ne vem od kod ti ideje o občinskih središčih?!?--Rude 12:44, 16 februar 2006 (CET)

Za božjo voljo, Janez! Članek o ptici OBSTAJA! In dejstvo je, da imata kraj in ptič enako ime. Potemtakem je potrebna razločitvena stran, mar ne? Poleg tega pa razločitev Postojna (kraj) sploh ni nikoli obstajala! Obstajala sta samo Postojna in postojna (ptica).--Rude 13:04, 16 februar 2006 (CET)

Sadje[uredi kodo]

Meni ne najde članka sadje. Vpraša me ali ga želim ustvariti. V zgodovini strani pa potem lahko vidim vse različice članka. Ali je to samo pri meni, ali velja tudi pri tebi? Kaj je razlog? LP--Bojan PLOJ 19:53, 16 februar 2006 (CET)

Grebatorstvo[uredi kodo]

Želim, da se en "moj" članek uvrsti med izbrane. Prosim oglej si članek Civic in ga komentiraj. Predvsem kaj in kako izboljšati. Hvala za trud. LP --Bojan PLOJ 17:38, 17 februar 2006 (CET)

Hvala za vzpodbudno kritiko. Ne bi se rad sam predlagal (posledica vzgoje). Bom pa vesel če me bo kdo drug. LP--Bojan PLOJ 18:05, 17 februar 2006 (CET)

Življenjepis[uredi kodo]

Janez, kmalu boš imel cel življenjepis v škatlah na uporabniški strani :-) --AndrejJ (pog., prisp.) 19:14, 20 februar 2006 (CET)

Posnemam nekatere, ki so z tem še bolj bogati. Kolikor vem manjkata edino škatli da kadim Marlboro in pijem laško pivo. --Janez Novak 19:19, 20 februar 2006 (CET)

Slika kinoto[uredi kodo]

Hvala za sporočilo. Zanimalo me je cvetje kinota in to sem našel le na it.wiki. Na žalost se ne znajdem z vnašanjem slik in ko se pojavi tudi majhen problem, moram klicati na pomoč! --IzTrsta 14:19, 28 februar 2006 (CET)

Z vnašanjem slik na SLO Wikipedijo je veliko problemov, predvsem okrog opisa, licence in podobnega sranja. Jaz Že nekaj časa (od sredine lanskega leta) vnašam slike edino v Zbirko in jemljem slike edino od tam (če s slikami obogatim kakšen članek). V Zbirki je delo zelo enostavno, če boš imel kakršne koli probleme se mi javi. Zdi se mi da spadaš tudi ti med senijorje in ti si moramo še dodatno pomagati med seboj.
Lep pozdrav v Trst. --Janez Novak 14:31, 28 februar 2006 (CET)

Balast[uredi kodo]

Repa in sadje se vežeta na balast. A lahko nekaj storiš še s tem --MaNeMeBasat 16:03, 12 marec 2006 (CET)

Komentarji[uredi kodo]

Janez, prosim, če ti novi članki niso všeč, jih predlagaj za izbris (pa poglej postopek, malo smo ga posodobili). Komentarji, da je bil kdo znan ali kavboj... niso konstruktivni. LP --Tone 15:42, 18 marec 2006 (CET)

Janez, prosim, ne dodajaj ciničnih komentarjev ker to nikamor ne pelje. (zdaj se že ponavljam) Poglej na svet s svetlejše plati, v nekaj dneh napovedujejo otoplitev in bo končno pobralo ves sneg :-) LP --Tone 16:05, 18 marec 2006 (CET)

Totalno se mi žvižga otoplitev. Odjebi ves sneg. Na svet sicer gledam iz dneva v dan bolj optimistično, na SLO Wikipedijo pa vedno bolj pesimistično. Gre naš ljubi Wiki vedno bolj v neke čudne vode in ker ne smem prekljinti sem pač cinik. Vem da ti cinični komentarji nikamor ne peljejo (se ne bo nič izboljševalo), Pa če ga napišem se boljke počutim in upam da bo seme vsj kje obrodilo. Pa upanje zato je majhno. --Janez Novak 16:23, 18 marec 2006 (CET)

Janez, pridružujem se Tonetu, ne dodajaj tovrstnih komentarjev, svoje mnenje povej Pod lipo. Upoštevaj pa, da nekateri menijo, da Wikipedija ni demokracija. Pričakujem, kak tvoj nov članek o kriptografija. --AndrejJ (pog., prisp.) 19:22, 18 marec 2006 (CET)

Pomladni dan je blizu[uredi kodo]

Janez zdaj bo pa zares otoplitev in čas je za obisk Kamnika in okolice ,mislim da je kar nekaj lepih motivov za "fotkanje" čas je da se odpraviva -tokrat pa zares, sporoči kdaj je možno, moji ponedeljki in četrtki so polni, ostale dni si bom pa vzel čas. Lepo Te pozdravlja Štefan---struc 11:47, 20 marec 2006 (CET)

Zamenjalna šifra[uredi kodo]

V članku Zamenjalna šifra je še vedno predloga working. Si jo samo pozabil odstraniti, ali še vedno delaš na članku? LP --Tone 16:31, 24 marec 2006 (CET)

Preveč pobrisano[uredi kodo]

Janez, pri članku Ljubljanska nadškofija si izbrisal tudi besedila, ki niso rdeča (in so PMSM merodajna). Zato sem urejanje vrnil. Sicer pa se daj zmenit s Klemenom, da se seznam župnij prestavi izven članka, da bo volk sit in koza breja. --Ziga 16:55, 7 april 2006 (CEST)

Predlog za rešitev spora[uredi kodo]

Če se ti zdi, da Klemen ravna preveč v nasprotju s pravili, lahko seveda predlagaš, da se mu vzame administratorstvo in prilepiš povezave do primerjav redakcij. To bo bolj učinkovito kot pritoževanje. --Eleassar pogovor 13:50, 11 april 2006 (CEST)

P.S.:Samo zato, ker me motijo razni cinični komentarji ipd.

Predlogi za izbris[uredi kodo]

Janez, si lahko, prosim, vzameš nekaj minut in se naučiš dodajati predloge za brisanje tako, da

  1. najprej v članek dodaš {{vfd}},
  2. klikneš na rdečo povezavo "o tem" v stavku "Prosimo, podajte o tem na strani predlogov za brisanje svoje mnenje" in vpišeš nekaj podobnega temu: Wikipedija:Predlogi za brisanje/Elena Dostay,
  3. nato pa še dodaš npr. {{Wikipedija:Predlogi za brisanje/Elena Dostay}} na stran s predlogi za brisanje.

Malo komplicirano je, vem, ampak zdaj to za teboj popravljam jaz, ker očitno klikneš zadnji "spremeni" na strani s predlogi. Trik je v tem, da moraš klikniti "spremeni" pri razdelku "Marec 2006", ne zadnjega. --romanm (pogovor) 00:13, 12 april 2006 (CEST)

Poplave[uredi kodo]

Eh, sad, Nemci krivi :P Dunav pravi probleme u Novom Sadu, i drugde.. u Beogradu je Sava bila problem. Kad smo već kod poplava, pogledaj sliku iz potopljenog Beograda, to mu dođe beogradski duh... opušteno uprkos nevoljama. Inače, slika je načinjena u bulevaru Vojvode Mišića (najprometnija ulica u Beogradu), ispred Beogradskog sajma. LP -- Obradović Goran (pogovor) 18:43, 21 april 2006 (CEST)

Ime drevesa[uredi kodo]

Zadnjič sem ti pozabil napisati ime drevesa, katerega sliko bi rad dobil, imenuje se Gingko Biloba, čeprav je na tujih spletnih straneh napisano kar veliko o tem prastarem drevesu in tudi veliko slik, bi rad dobil lepo sliko tega ki raste v Ljubljani v Ljubljanskem Botaničnem vrtu ob Ižanski cesti. Pred 3.tedni sem bil tam pa ni bilo kaj videti, ker listje še ni pognalo, sedaj pa bi moralo biti dovolj razvito. Kakšno je to drevo lahko vidiš na nemških spletnih straneh- [1], in [2], Lep pozdrav Štefan- Struc

Brisanje[uredi kodo]

Daj prosim preberi besedilo predloge, predno kaj brišeš... Zdaj si zbrisal že tri strani z neutemeljenim in popolnoma zgrešenim razlogom! LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 17:46, 14 maj 2006 (CEST)

Trenutno se ukvarjam s prevodom iz Angleških strani in dodajam tisto kar je že na naših straneh. Trenutno se ukvarjem s sesalci. Seveda vsako žival preverim, če je res na Rdečem seznamu. Pač pripravljam seznam živali, ki bodo šele prišle na spored (vključno s popravki že napisanih).

- Rada bi naredila kategorijo Ogrožene živali v Sloveniji pa ne vem kako, saj ima Slovenija svoj spisek ogroženih živali (npr. Belka, ki je ni na svetovnem spisku). Bi mi mogoče pomagal narediti to kategorijo? Pinky 13:00, 16 maj 2006 (CEST)

Moja kandidatura[uredi kodo]

Hvala, da si glasoval pri moji prošnji za administratorski račun. Tvoje mnenje sem temeljito premislil in ga bom uporabil, da bi svoje delovanje tukaj še izboljšal. --Burek 12:41, 4 junij 2006 (CEST)

Brisanje uporabniške strani[uredi kodo]

Janez, mislim, da si bil malo prehiter. Romana sem prosil, naj pobriše mojo staro uporabniško stran - tisto, ki sem jo imel kot IP 213.157.228.253 -, ti pa si pobrisal mojo novo! No ja, saj ni bila dragocena. --IP 213 12:52, 7 junij 2006 (CEST)

To ne bi bilo dobro, zaradi identifikacije uporabnika, ker se nanjo povezujejo različni podpisi. --Eleassar pogovor 12:59, 7 junij 2006 (CEST)

Dan neodvisnosti[uredi kodo]

Dan neodvisnosti, Janez kar v napad! --Andrejj 14:43, 12 julij 2006 (CEST)

Stopetdeset-letnica rojstva Nikole Tesla[uredi kodo]

Janez ne vem zakaj si brisal odprtje muzeja Nikoli Tesla v Gospiču 11.julija 2006, to je vendar trenutni dogodeg, dočim je 65-letnica začetka obleganja Leningrada resnično zgodovinski dogodeg, morda bi morali odpreti še kakšno kategorijo, kamor bi vnašali tudi takšne, vendar se s prvim izbrisom sploh ne strinjam.--struc 15:55, 12 julij 2006 (CEST)

Poparvek "začibmic" v začimbnice[uredi kodo]

Janez prosim če lahko popraviš izraz v članku Začimbe, kjer sem uporabil tvoj nanedek za Začimbnice -napisal si (začibmice), sedaj je pa to naslov za Roženkraut. Lep pozdrav-Struc--struc 19:52, 29 julij 2006 (CEST)

Janez, poiskusil sem popraviti sam, kot sem vedel in znal, kakor si predlagal, vendar ne deluje dobro očitno mora to popraviti administrator, prosim poglej te začibnice -Struc--struc 17:00, 4 avgust 2006 (CEST)

Sevar ni popravljena! Izhajal sem iz tvojega članka Začimba, kjer je bil rdeč zapis - zadnji, začibnice- kasneje si to izbrisal, jaz sem pravilno vpisal začimbnice, vendar v naslovu članka še vedno ostaja zapis začibnice, kaj je narobe? Moral bo popraviti administrator!--struc 20:22, 4 avgust 2006 (CEST)

Če klikneš na zadnji vpis članka Začimba na začimbnice-roženkraut, kaj se ti pojavi na ekranu ?- dobil boš naslov začibnice, vrsto nižje pa Roženkraut. Z pritiskom na urejanje pa zgornjega naslova začibnice ne morem popraviti. Kako naj to naredim? --struc 21:12, 4 avgust 2006 (CEST)

Janez uspelo ti je, hvala za popravek, zdaj lahko nadaljujem vnesti moram primerno sliko- roženkrauta, lep pozdrav --struc 18:02, 5 avgust 2006 (CEST)

Še vedno ne razumem napake. V katerem članku ostane začibnice? Mimogrede - sem administrator! --Janez Novak 20:39, 4 avgust 2006 (CEST)

Predloge[uredi kodo]

Lepo prosim, ponavljam: če te kaj moti pri članku ga popravi ali pa vsaj predlogo daj na dno članka. Drugače je oblika prav grda. P.S.:V to da si šimpanz (kot si sam napisal) sploh ne dvomim Ghdf23e 22:23, 3 avgust 2006 (CEST)

Predloge tipa {{slog}} in {{cleanup}} morajo biti na vrhu članka. --Burek 17:54, 4 avgust 2006 (CEST)

Uups, upam da ne živim kot krivoverec in heretik. Te predloge morajo biti na vrhu tistega, kar je treba popraviti (lahko tudi del članka). Vsaj tako prakticiramo; razen če je kakšno novo pravilo v zraku. --Ziga 22:39, 4 avgust 2006 (CEST)

Žiga prav imaš. --Janez Novak 23:59, 4 avgust 2006 (CEST)

zemljevid[uredi kodo]

Firefix sem si namestil na novo pa ni delal, ko pa sem zbrisal stare nastavitve je začel delati - uporabna zadevca. Lp, --Miha | Pogovor 17:02, 6 avgust 2006 (CEST)

Me veseli da je uspelo! --Janez Novak 17:12, 6

avgust 2006 (CEST)

Zakaj ne morem direktno v članek naložiti El Grecove slike[uredi kodo]

Janez, imam 10 fotografij EL Greca, želim jih vnesti v članek, pripravil sem zanje prostor, zakaj jih ne sprejme?? Jih moram morda prej spraviti v Posebno stran ali to ni nujno??--struc 19:36, 6 avgust 2006 (CEST)

Slike še nalagam, poiskusil sem jih direktno v članek El Greco pa ni šlo, sedaj jih nalagam v posebno stran -slike, pa spet ne gre, kaj je za storiti?--struc 20:02, 6 avgust 2006 (CEST)

Struc, slike moraš naložiti. Predlagam ti, da jih naložiš v Zbirko vseh wikipedij, namesto sem. Pravzaprav je veliko El Grecovih slik že v Zbirki - glej commons:Category:El Greco. Ali imaš ti kakšne, ki jih tam še ni? --romanm (pogovor) 22:36, 6 avgust 2006 (CEST)

Zemljevid[uredi kodo]

Uspelo! Uporabi predlogo zemljevid. LP, --Miha | Pogovor 12:42, 7 avgust 2006 (CEST)

Štekam, rad bi nekako tako {{zemljevid|Prešernova 20, 1000 Ljubljana}} Mislim, da bom tudi to uredil. --Miha | Pogovor 13:13, 7 avgust 2006 (CEST)

Do zdaj deluje tako če vtipkaš samo {{zemljevid}} išče kraj po imenu strani Npr. Polica (kraj) če pa napišeš {{zemljevid|Prešernova 20, 1000 Ljubljana}} bo iskal Prešernova 20, 1000 Ljubljana. --Miha | Pogovor 13:18, 7 avgust 2006 (CEST)

Trenutno zdaj moraš vpisat bolj natančno {{zemljevid|Kostanjevica+na+Krasu}}, da dobiš tole Najdi.si: GLEJ Lp, --Miha | Pogovor 13:30, 7 avgust 2006 (CEST)


Poskusi še enkrat. Bila je majhna napaka z noinclude. --Miha | Pogovor 13:42, 7 avgust 2006 (CEST)
No ljubljana ni glih kraj misliš da lahko naredim takole {{zemljevid|mesto|Ljubljana}} --Miha | Pogovor 13:47, 7 avgust 2006 (CEST)
Glede načrta in zemljevida vsi še tako majhni kraji kot je Koroška Bela so pri največji Povečavi prokazani, kot načrt.


Seveda je tako. Samo jaz bi rad, da se kraj vedno prikaže v temljevidu z lokacijo, potem pa pojdi če hočeš na načrt kraja. Pravkar sem na Najdi.si poslal daljši e mail z zahvalo za dovoljenje uporabe, pohvalo izdelanega in nekaj predlogi za izboljšave (na primer ne najde Savice ali Preričnika). Peričnik bi označil če bi vedel točen nslov Koče pri Peričniku. --Janez Novak 14:54, 7 avgust 2006 (CEST)

Janez, sem že iskal na zemljevidu Najdi.si kartuzijo, pa je ni gor na tak način, da bi si stran zapomnila lokacijo - vrisana sicer je, ampak zraven nič ne piše. (Žiče, kot si jih dal ti, so kakih 10 km stran, zato bom link raje umaknil, da ne bomo koga zavedli).

Kako najdeš pravi objekt: Poiščeš kraj Špitalič pri Slovenskih Konjicah, greš po rumeni cesti levo in drugo križišče desno (navzgor) po beli cesti. Tam je simbol za samostan, ki pa ni vpisan. Škoda, da zemljevid ne deluje tako kot google-maps, ki si lahko zapomni točne koordinate gledanega odseka zemljevida. Trenutnega linka žal ne moremo imeti gor. lp., --Ziga 09:03, 13 avgust 2006 (CEST)

Slika:Mis.jpg[uredi kodo]

Imava isto računalniško miško. He, he, he. --Miha | Pogovor 20:05, 14 avgust 2006 (CEST)

Dodal sem nekaj slik. Besedilo pa bom dodal kasneje, ko najdem kakšen vir in podatke. Za južno stran mi je zmanjkalo magnetnega prostora. Za prvo silo pa bo že. --xJaM 04:06, 16 avgust 2006 (CEST)

Janez, bil je vandalizem. Prvo besedo tvojega komentarja brišem, je sicer zabavna, ampak ni ravno na mestu. Izgleda, da občasno k nam (brez uporabniškega imena) uletava nek zagrenjen stari rocker; isti uporabnik namreč dodaja članke o starih borcih in vandalizira članke o mladih glasbenikih. Če se ne pojavi na drugem ip-ju, bo zablokiran za 1 teden. lp., --Ziga 21:52, 24 september 2006 (CEST)

Žal se je pojavil že vsaj enkrat prej. Onemogočiti ga (sami) ne moremo, ker se mu, kolikor vem, menja IP. Upajmo, da se bo naveličal, drugače bomo prisiljeni obvestiti njegovega ISP. --matijap (p) 21:59, 24 september 2006 (CEST)

Ja, sem opazil že prej, iz ca. 4-5 naslovov je urejal glasbene članke. Ga ni težko prepoznati, kljub temu, da menja ip. --Ziga 22:04, 24 september 2006 (CEST)

Nobelovci[uredi kodo]

Če še vedno delaš na wikiprojektu o nobelovcih, pri vsakem preveri povezavo do letnice (razdelek Nobelove nagrade).--Wailer 21:26, 2 oktober 2006 (CEST)

Janez, prosim te, da podaš svoje mnenje o tem kdo ali kaj sodi v slovensko Wikipedijo → tukaj. Upam, da bomo tako temu končno prišli do dna. --Igor 14:18, 7 oktober 2006 (CEST)

Voščilo in dopisnica karta/e[uredi kodo]

Najprej ti voščim vse najboljše v novem letu 2007 in ti želim obilo zdravja in sreče! Ker se po Grobljah nisva več srečala in škrbina Jelovšek še vedno čaka, saj se je nihče ne loti, bi jo bilo potrebno dopolniti z slikovnim gradivom. Meni slike ne uspevajo najbolje, zato bi to nalogo raje prepustil tebi ali komu ,ki je v tem mojster. Jelovšek je poslikal menda tudi cerkev v Tunjicah in izdelal oltar v cerkvi v Komendi, če imaš kdaj čas za kakšen izlet tja, vzemi s seboj aparat in pofotkaj kaj zanimivega. Druga stvar je spet škrbina Dopisnica -karta, tam si zbrisal dodan spisek raznih kart in kartic, ki res v ta članek ne bi pasale, vendar še vedno mislim da je potrebno odpreti neko kategorijo za Karte ker jih je veliko in so iz raznih področij, npr.-turistične karte, živilske karte-(tudi nama so krojile življenje v otroštvu), igralne karte, razne tehnične karte pa vozovnice, vstopnice, računalniške karte itd... Malo poglej kako bi se dalo urediti to kategorijo. Lepo Te pozdravlja --struc 20:58, 9 januar 2007 (CET)

Sadam Husein, povezave povsem lepo delujejo. --Andrejj 18:35, 16 januar 2007 (CET)

Razstava Jože Plečnik v Ljubljani, Pragi in na Dunaju[uredi kodo]

Je trenutno v Narodni galeriji v Ljubljani, kjer so razstavljeni tudi njegovi stoli in dve omari in svečnik, vkolikor utegneš bi te predmete lahko pofotkal ker se mi zdijo zanimivi. Jaz sem si jih ogledal na Prešernov dan, ko je bil prost vstop in je bilo tam veliko obiskovalcev, vendar imam s fotoaparatom težave. Opoldaski čas daje ob jasnem vremenu dovolj svetlobe za slikanje, pozno popoldne pa nikakor. Lepo te pozdravlja Struc--struc 16:22, 13 februar 2007 (CET)

Montirana naselja[uredi kodo]

Prav, prav - pa stanovanjska naselja. Resnice nihče več ne more prikriti, predolgo je že zunaj. Pa naj bo tako. Lep dan Vam želim,(Alexbass 11:33, 29 april 2007 (CEST))

jrzgfhfur...Ja, vem - ni sveto pismo. Je pa Evino jabolko iz svetega pisma.(Alexbass 20:06, 13 maj 2007 (CEST))

Edvard Kardelj 2[uredi kodo]

Ne, ata. Moram še malo jebati komuniste - spominjaš me na Edvarda Kardelja. Za 100 sit sem kupil njegovo knjigo in na njej je fotka : izrezan TI, Ata. Si njegov sinek?(Alexbass 18:05, 16 maj 2007 (CEST))

Hojhoj, Janez. Jaz ponavadi kar pustim oznako slog pri članku, ki še nima nobene oznake, tale nima kategorij, oznake za škrbino, nanj pa tudi ne kaže nobena druga stran. Zato se mi zdi še problematičen. lp., Ziga 16:28, 4 junij 2007 (CEST)

Aha, si me prehitel. Vidim, da stvar razumeva enako. thx. in lp., Ziga 16:30, 4 junij 2007 (CEST)

Pozdravljen Janez, članek nikakor ni propaganda ampak so navedena dejstva o podjetju. V kolikor smatraš, da del vsebine ne ustreza dejstvom, te prosim da ta del popraviš oz. dopolniš. V kolikor pa si mnenja, da na Wikipediji ni prostora za navajanje dejstev o podjetjih pa te prosim, da si konsekventen in pobrišeš vsa slovenska podjetja iz Wikipedije. Iz tega razloga vračam vsebino članka o podjetju Domovanje d.o.o. nazaj. Hvala za razumevanje. Maatjaaz 14:19, 8 junij 2007 (CEST)

Pranavor[uredi kodo]

Janez Novak! Kaj te dejansko moti pri opisu besede = Pranavor =(samo konkretno prosim - p.s.: raje v bodoče urejaj kot da brišeš nekaj, o čemer zagotovo nimaš dovolj znanja ali izkušenj- vsebina ne krši avtorskih pravic in temelji na preverljivih virih).Andrejj in Eleassar nista usklajena v komentarju, kar ustvarja hudo močan dvom v njuno primernost za delo na Wikipediji. Lp uporabnik:Pranavor/pranavor 13.32,09.junij 2007 (CEST)

Hervardi[uredi kodo]

Zakaj si zbrisal članek Hervardi?

Osebni napad[uredi kodo]

Približno enako mnenje imava o avtopromotorjih. Saj veš, da sem nekoč citiral stari slovenki pregovor o lastni hvali.... pa vseeno ... nikar ne napadaj osebno. Če pa to že počneš nikar ne priznaj ;-)--Rude 17:13, 20 junij 2007 (CEST)

Udeležil se bom srečanja v Mostecu[uredi kodo]

Zahvaljujem se ti za obvestilo po e-mailu, prišel bom v Mostec in se vsedel za prvo prosto mizo pri vhodu v restavracijo, tam se dobimu. Predvidevam da bo srečanje zanimivo in da ne bomo mlatili prazne slame. Naši "Wiki" manjka še veliko do boljše kvalitete, edino ta pa jo bo rešila pred "utopitvijo" med velikimi, ki pa niso prav kvalitetne, so le "Kvantitetne" velikokrat pa tudi zelo pristranske. Lep pozdrav in nasvidenje 18.julija v Mostecu!---struc 23:05, 5. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Prošnja[uredi kodo]

Bok. Izbral sem licenco pa mi vseeno napiše, da niso znane avtorke pravice in da mi jo bodo izbrisali v 7 dneh. Kmalu bom obupal. Prosim za pomoč.Reorgart

p.p. Nihče mi noče obrazložiti postopek pravilnega vstavljanja slik. Računam nate. Že vnaprej hvala.

Čakam[uredi kodo]

Še vedno nisem dobil nobenega nasveta oz pojasnil kako pravilno vstaviti sliko na wikipedijo!!! Upam, da boš vsaj ti tako dobr.Reorgart

Slike-v w.commons[uredi kodo]

Naslednje slike je potrebno kategorizirati: Image:Marija z detetom v mandorli stojeca na polmesecu Mirna.jpg

Image:Kristus_v_mandorli_s_svetniki_Mirna.jpg

Image:Kristus v mandorli Mirna.jpg

Image:Angel godec Mirna.jpg

Image:Sv Doroteja Mirna.jpg

Image:Sv Barbara Mirna.jpg

In še se najdejo, sem pa tudi tam uporabnica Amazone7, tako da če bi jih znal tako poiskati, bi bilo super. Sicer pa te prosim še za pomoč pri mojem koordinatorstvu za srečanje wikipedistov, predvsem me zanima, kako naj se lotim obveščanja uporabnikov, glede na to da nisem admin in mi ni niti najmanj jasno, kako se naj zadeve lotim..--Amazone7 17:30, 25. julij 2007 (CEST)[odgovori]

zdravo. si ti dodal da je seznam muzejev nesmisel? mi lahko pokažeš, kaj je neurejeno in nesmiselno?lahko morda pomagam, meni je članek Muzej zastavljen dobro--Amazone7 15:41, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Brisal sem iz "gelj tudi" seznam muzejev, ostal je seznam slovenskih muzejev. Še neobstoječ seznam VSEH muzejev ne bo nikdar popoln, eventuelni seznam najpomebnejših muzejev pa je problematičen glede meril. --Janez Novak 16:32, 30. julij 2007 (CEST)[odgovori]

Kajti o slovenskih muzejih obstaja tudi knjiga, če verjetno veš. morda bi se glede svetovnih le spremenil naslov, npr: večji muzeji po svetu, kajti ni slabo, da ljudje vedo kaj je kje.

Re: Amebisov SSKJ[uredi kodo]

Z vsem dolžnim spoštovanjem, tisto kar mi očitate, da sem kopiral iz SSKJ, nisem storil jaz, pač pa uporabnik z IP naslovom 193.77.70.52. To si lahko pogledate na na zgodovini članka in primerjate mojo redakcije (kjer sem dodal predlogo, da ta članek ni v redu) z redakcijo uporabnika 193.77.70.52. In to trdim z 100%, zato blokirajte tistega uporabnika, ne pa meni groziti z blokiranjem. Lp, Archangel 17:51, 27. julij 2007 (CEST)[odgovori]