Uporabniški pogovor:JKos12

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, JKos12!


Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu!

Besedilo članka Vijavaja.com, ki ga pišeš, zveni precej »po domače« in se bere skoraj kot promocija. Upoštevaj, da je Wikipedija enciklopedija, zato sodijo noter enciklopedični podatki. Ključna je preverljivost, zato "ideja o spletnem portalu kakršnega svet ni videl" nikakor ne sodi sem not. Tudi interneta ne dobiš, temveč dobiš dostop do njega. Nenazadnje, če govoriš o preteklih dogodkih, uporabljaj preteklik kot ga ostali članki. V splošnem se pri pisanju zgleduj po že urejenih člankih. --Yerpo Ha? 18:21, 3. julij 2008 (CEST)[odgovori]

Čestitke za odličen članek v nastajanju. Opomnil bi te le na tri stvari:

  1. Kadar ustvariš nov članek/ga prevedeš z angleške wikipedije/, ne pozabi v slovenski članek dodati interwikijev. To so povezave na tujejezične wikipedije, ki jih najdeš na dnu npr. angleške strani. Pri tem pomni, da na angleški verziji še ni povezave na angleški članek in jo moraš v slovenskem članku dodati. To storiš tako, da dodaš: [[en:Naslov angleškega članka]], torej npr. [[en:Windows 2000]] Pomni tudi, da moraš v angleški članek dodati povezavo na slovenski članek, torej [[sl:Windows 2000]]. Za članek Windows 2000 sem to storil že jaz, poglej si v zgodovini urejanj.
  2. Članke je potrebno kategorizirati (tudi na dnu strani, pred interwikiji), torej jih postaviti v kategorije (skupine) sorodnih člankov, da je po wikipediji lažje manevrirati.
  3. V članku Windows 2000 sem opazil, da si napisal: Izšel je [[17. februar|17. februarja]] 2000 in je nasledil Windows NT 4.0. Nasledil ga je Windows XP., kar je nepotrebno. [[17. februar|17. februarja]] se da spremeniti v [[17. februar]]ja, ki ima isti učinek.

LP --Jambornik CCC 13:25, 2. maj 2009 (CEST)[odgovori]

Slike[uredi kodo]

Pri slikah moraš nujno navesti še vir (po pravilih za slike). Če si sliko vzel z angleške Wikipedije, navedi isti vir kot je napisan tam. Za primer slike Winchicagodesktop.png napišeš nekaj v stilu "zaslonski posnetek, naložil uporabnik Jwsolutions na angleški Wikipediji. Prvotna opisna stran je tukaj". --Yerpo Ha? 16:08, 2. maj 2009 (CEST)[odgovori]

SloWiki10[uredi kodo]

Živjo, v imenu soorganizatorjev te vabim na srečanje wikipedistov in proslavo ob 10. obletnici slovenske Wikipedije, ki bo ta petek, 24. februarja, popoldne v Ljubljani. Začeli bomo z delovnim sestankom v ljubljanski mestni hiši in zaključili s predstavitvijo za javnost v Kiberpipi. V soboto in nedeljo bomo gostom iz Fundacije Wikimedia razkazali par slovenskih znamenitosti. Pri vseh delih programa je zelo dobrodošla tvoja aktivna udeležba; za začetek lahko izraziš svoj interes na dogodku posvečeni projektni strani, načrtovanje pa poteka na njeni pogovorni strani. Dobrodošli so tako aktivni udeleženci kot samo poslušalci/gledalci.

Koordinator srečanja — MZaplotnik prispevki 15:39, 22. februar 2012 (CET)[odgovori]

sem prečital članek, je čisto lepo zastavljeno, vendar slogovno ni dokončano, potrebni so slikci (ob navedbah, teh je pa veliko), potrebnih je kar precej notranjih povezav, nekatere n.p. pa so redundantne in torej odveč, Nekaj sem jih izbrisal, prav tako suporabljamo navednice »..« in ne "..."; večino sem jih zamenjal, tudi nekaj lekture je še potrebne, vendar nisem vztrajal do konca. PMM bi bil članek lahko tudi Izbrani članek, če bi te stvari štimale. Zaenkrat pa bom gor nabil tablo za "slog", ker je res treba kar nekaj popraviti. lp., Žiga 16:35, 7. april 2013 (CEST)[odgovori]

Duly noted, hvala za opozorilo, imam namen urediti omenjene stvari. -- JKos12 (pogovor) 23:23, 12. april 2013 (CEST)[odgovori]