Uporabniški pogovor:Igorunuk

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Slike Janeza Pristavca[uredi kodo]

V Wikipediji z redkimi izjemami sprejemamo samo slike, ki so prosto na voljo vsakemu, v vsak namen - bodisi izdane pod prosto licenco, bodisi take, ki so jim avtorske pravice že potekle. Slikam Janeza Pristavca, ki jih nalagaš, manjkajo vsi podatki po pravilih za slike in je nemogoče presodit kakšen je njihov status, zato bodo izbrisane, če podatki o viru in dovoljenju ne bodo dodani. Podobno velja za sliko Janez Pristavec foto.jpg - kdo je avtor te? — Yerpo Ha? 15:00, 31. januar 2011 (CET)

pozdravljeni, fotografije, ki jih nalagam, sem naredil sam. Slike so v moji lasti. Ko fotografijo objavim, želim, da je v javni uporabi; šel bom skozi slike in jim določil cc licenco. avtorja fotografije Pristavca pa pravkar iščem. Če ne najdem podatkov, jo bom zamenjal. Prvič vnašam text v wikipedijo, tako da traja malo dlje. besedilo mislim opremiti tudi z referencami na vire (večinoma katalogi vpisani v cobiss)in povezavami. sej bo, vse bomo vpisali in uredili, sam malo časa potrebujem.. Igor Unuk

Žal ni tako enostavno. Fotografska reprodukcija dvodimenzionalnega umetniškega dela (slike) se ne šteje za avtorsko delo, ker ne vsebuje nikakršne ustvarjalne komponente. V tem primeru se torej upoštevajo avtorske pravice izvirnika; glede na to, da je g. Pristavec že umrl, so lastnik avtorskih pravic verjetno njegovi dediči. Kdorkoli že to je, bomo rabili njegovo izjavo da soglaša s prosto uporabo Pristavčevih del. Kar se sloga tiče, za začetek mora imeti članek standarden uvod - glej WP:BIO in kakšno notranjo povezavo do relevantnih sorodnih pojmov. Kako se to naredi, je opisano v vadnici za notranje povezave. — Yerpo Ha? 17:49, 31. januar 2011 (CET)

ok. hvala za informacije o slogu. lastnika slik sva sicer z ženo, ki je hčerka pokojnega, tako da mislim, da s prosto uporabo ne bo problema, bom spisal izjavo za vsa dela, ko jih enkrat objavim, podatke pa bom navedel pri vsaki sliki. lp Igor unuk

Super, hvala. Za popravljanje podatkov o slikah mimogrede ni treba znova nalagat vsake posebej. Samo na vrhu strani z vsako sliko je treba kliknit "uredi", tako kot pri člankih - tukaj je priročen seznam vseh. — Yerpo Ha? 18:07, 31. januar 2011 (CET)