Uporabniški pogovor:Evon~slwiki

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljena/pozdravljen v Wikipediji, Evon~slwiki!


WikiLettreMini.png Wikipedija je obsežen projekt, v katerem se zlahka izgubiš. Zato je na vsaki strani spletišča levo zgoraj na razpolago povezava na stran za pomoč.

Za začetek si lahko prebereš uvodna navodila za urejanje in spreminjanje strani projekta. Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik.

Crystal Clear app ktip.png
Na pogovornih straneh, ne pa tudi v člankih, se podpisuj. Podpišeš se s štirimi tildami, takole: ~~~~.

Svetujem ti, da se seznaniš tudi s pravili in smernicami projekta:

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/-a oziroma dodal/-a v članke. Vendar pri tem natančno upoštevaj stroga pravila glede uporabe slik in spoštuj avtorske pravice.
Crystal Clear app amor.png
Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš itd.)

Če imaš še katero vprašanje:

  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.

Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko veselja pri delu!

 

V čem je točno problem[uredi kodo]

Imaš nek problem z člankom o nekem Žurgi (??), vendar ne vem v čem je točno problem. prosim napiši čim bolj točno na moji pogovorni strani in bom skušal rešiti. --Janez Novak 11:45, 10. september 2007 (CEST)

Če sem prav razumel, sta dva Žurga in je treba narediti dva članka? To se najenostavneje reši tako, da se naredi razločitveno stran in povezave od tam. Sestavi osnutke člankov, potem lahko pa jaz uredim. LP --Tone 12:34, 10. september 2007 (CEST)

Urejeno. Samo eno povezavo sem popravil in naredil opombo na drugem članku. LP --Tone 17:26, 10. september 2007 (CEST)

na angleški wikipedii je napačen podatek v članku http://en.wikipedia.org/wiki/Bre%C5%BEice - delam prispevek za Brežice v slov. Najstarejša šola v Posavju je bila, kolikor vem v Krškem (Adam Bohorič), potem so imeli šolo kapucini in leta 1879 so zgradili meščansko šolo. Mogoče je mislil na gimnazijo - ta je prva take vrste. Bi bilo to mogoče sčasoma popraviti in mogoče kaj dodati? Ne verjamem, da je največji prispevek Brežic svetu ravno Arkan. Hvala in lpEvon 18:38, 10. september 2007 (CEST)

Hja, wiki je odprt sistem, torej, če opaziš kakšno napako, jo kar popravi. Če imaš pri roki kakšno knjigo o tem, jo navedi kot vir, je zelo zaželeno. Arkana lahko npr. premakneš v sekcijo zanimivosti ali pa kar brišeš, saj ni tako pomemben podatek za same Brežice. Kar pogumno ;-) LP --Tone 20:35, 10. september 2007 (CEST)

(še namig, nove komentarje dodajaj na dno pogovorne strani, če se ne navezujejo ravno na kakšno temo od prej. Enega tvojega od prej sem skoraj spregledal.)--Tone 20:42, 10. september 2007 (CEST)

Fino, ravno smo zaključili s prvo fazo projekta slovenska naselja, zdaj bo dobro, če se lotiš širjenja :-) Za slike si najprej preberi WP:SLIKE, potem pa poskusi kakšno naložiti na Zbirko. Če ne bo šlo, pa kar vprašaj. LP --Tone 22:45, 10. september 2007 (CEST)

Slog[uredi kodo]

Fini prispevki, ampak poskusi še malo dodelati slog - kategorije, notranje povezave, naslovi odstavkov... Poglej si kakšen link v škatli na vrhu te strani, lahko pa tudi vprašaš. LP --Tone 22:46, 17. oktober 2007 (CEST)

Dobro bi bilo, da članke, ki ga ustvariš (npr. Janko Urbas), tudi slogovno urediš in ustrezno kategoriziraš (glej tudi slogovni priročnik za biografije), ker v nasprotnem primeru to prelagaš na druge urejevalce. Pa upam, da jih ne prepisuješ dobesedno iz Biografskega leksikona, ker je to kršitev avtorskih pravic. lp, Yerpo 22:47, 17. oktober 2007 (CEST)

Hehe, Tone me je prehitel za eno minuto... Sem združil v isto poglavje. --Yerpo 22:48, 17. oktober 2007 (CEST)


Brisanje[uredi kodo]

Tako brisanje je brez pomena, članek (geslo) je, kakor vidiš, ostalo. Brišejo lahko samo administratorji. Predlagaj članek za brisanje tako, da na vrh članka napišeš {{delete}} in dodaj obrazložilo.

lp., Ziga 23:40, 22. oktober 2007 (CEST)

Vaš uporabniški račun bo preimenovan[uredi kodo]

09:23, 20. marec 2015 (CET)

Renamed[uredi kodo]

13:16, 19. april 2015 (CEST)