Uporabniški pogovor:Dušan Ljubec

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dobrodošel v Wikipediji, Dušan Ljubec. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal v članku Gibanje Zedinjena Slovenija - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

Yerpo Ha? 12:12, 20. december 2017 (CET)[odgovori]

Andrej Šiško[uredi kodo]

Brisal sem prispevek, ki je bil skoraj v celoti copy-paste uradne biografije in tudi sicer neprimeren za enciklopedijo. Prosim, da nehaš s politično propagando v slovenski Wikipediji in se držiš veljavnih dogovorov o izogibanju konflikta interesov, navedenih zgoraj. — Yerpo Ha? 10:07, 22. december 2017 (CET)[odgovori]

Oj, namesto, da brišeš celotne prispevke bi bilo pametno, da se najprej pozanimaš kdo je pisal v publishwall in pogledaš po drugih internetnih straneh popolnoma enako biografijo (tudi po medijih) Andreja Šiška - se pa sprašujem počasi, komu je ta "slovenska Wikipedija" namenjena in kdo lahko sploh tu kaj objavlja, ker kot vidim, se to ne dogaja samo pri meni, da imam nek tvoj konflikt interesov - ko se gre za biografijo, ki pa je ,kot se lahko oba strinjava, le ena. Upam, da mi boš napisal kaj sploh dopuščaš v primeru Andrej Šiško, da se objavi v Wikipediji, ker kot ti je verjetno jasno ima človek le eno resnično biografijo - življenjepis. Hvala za pojasnilo. V Wikipediji je jasno zapisano, da najmanj pričakuje nova raziskovanja temveč, da se objavijo že obstoječi viri, ki dokazujejo zapisane stvari v prispevku. In to sem tudi naredil. Žal pa je in bo neka biografija politika vedno politična propaganda kajti: takšno je njegovo življenje (politično), kar pa še verjetno tebi dolgo ne bo jasno. Potem še zbriši to politično propagando: https://sl.wikipedia.org/wiki/Janez_Jan%C5%A1a https://sl.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Cerar_ml.

Osti jarej in vesele praznike želim. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Dušan Ljubec (pogovorprispevki) 18:27, 22. december 2017‎.

Oprosti, ampak malo si zamešal vrstni red. Nisem jaz tisti, ki se mora o čem pozanimati, pač pa si ti tisti, ki mora poskrbeti, da bodo prispevki nevtralni, dobro podprti in spoštovali avtorske pravice. Uradna biografija že po definiciji ni nič od tega - tudi če nalepiš zraven vire (ko smo pri virih, piarovski portal Lokalec.si in angleška Wikipedija tukaj ne štejeta za kredibilne vire). Poskusi se postaviti v vlogo naključnega bralca in se iskreno vprašaj, ali je recimo poglavje "Andrej Šiško in Gibanje Zedinjena Slovenija" podobno čemurkoli, kar piše v člankih o Janši in Cerarju. Če pustimo ob strani dejstvo, da tistih dveh člankov ni pisal njegov tesen sodelavec v stranki. — Yerpo Ha? 09:18, 25. december 2017 (CET)[odgovori]