Uporabniški pogovor:Cajnik

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Cajnik!
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter druge podatke o sebi (od kod prihajaš, s čim se še ukvarjaš in tako dalje).
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Preizkušanju urejanja je namenjen peskovnik. Na pogovornih straneh (v člankih pa ne), se podpisuj, in sicer takole: --~~~~.

Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Če imaš še kako vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj pod lipo ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! -Bostjan46 (pogovor) 22:10, 18. marec 2012 (CET)[odgovori]

Copy/paste[uredi kodo]

Problemi z avtorskimi pravicami v članku Matevž Krivic[uredi kodo]

Prosimo vas, da ne dodajate besedila, ki ga niste napisali sami. Vaš prispevek v članku Matevž Krivic smo žal morali izbrisati, saj je del spletne strani, dostopne na naslovu http://www.slovenskapomlad.si/2?id=11.

Če ste avtor dodanega besedila oz. imate dovoljenje za objavo pod določili licence Creative Commons Priznanje avtorstva-Deljenje pod enakimi pogoji 3.0, vas prosimo, da to napišete na pogovorni strani članka, ki se nahaja na naslovu Pogovor:Matevž Krivic, in nam pošljete e-pismo z dovoljenjem za objavo na naslov permissions-sl@wikimedia.org. Za navodila glej Wikipedija:Dokazilo o dovoljenju za objavo. Če besedilo ustreza ostalim smernicam Wikipedije, ga bomo z veseljem obnovili.

Hvala za razumevanje in za nadaljnje prispevke k Wikipediji.— MZaplotnik prispevki 18:23, 21. marec 2012 (CET)[odgovori]

Konflikt interesov[uredi kodo]

Dobrodošel v Wikipediji, Cajnik. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju te enciklopedije, se zdi, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nepristranskosti. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, zaradi česar lahko nenamerno nastane pretirano laskav ali omalovažujoč članek. Članka o temi, s katero si tesno povezan, ti ni prepovedano spreminjati, toda biti moraš še posebej pozoren, da so tvoja urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Vzdrži se ali pa z veliko previdnostjo urejaj oz. ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi z njihovimi projekti in proizvodi.
  • Raje predlagaj izboljšave na pogovorni strani članka, da jih lahko vnese kdo od nevpletenih urejevalcev.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani sebe ali svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.-Ta nepodpisani komentar je dodala Uporabnik:ZimskoSonce (pogovorprispevki).

Označevanje slik[uredi kodo]

Prosim če naložene slike ustrezno označiš s primerno licenco. V primeru Slika:Skrivna zgodovina Slovenije.jpg licenca ne more biti Lastno delo , saj nisi avtor naslovnice. V takem primeru uporabljaj {{Naslovnica knjige}}. LP, A09090091|(pogovor) 10:26, 25. avgust 2021 (CEST)[odgovori]

Prosim če navedeš URL povezavo do mesta, kjer si našel/la plakat. Tako citiranje pride samo v poštev, če je sken knjige, ki je še vedno avtorsko zaščitena.--A09090091|(pogovor) 14:09, 3. november 2021 (CET)[odgovori]

Zdravo, evo ga:
http://www.gledalisce-tc.si/repertoarMama.html Cajnik (pogovor) 15:24, 24. avgust 2022 (CEST)[odgovori]

Nalaganje slik[uredi kodo]

Ponovno: slike naslovnic so lahko le poštena uporaba, za izdajo pod licenco CC pa naj imetnik avtorskih pravic (ilustrator, avtor, založba ...) pošlje po navodilih na WP:VRTIZJ. Slike popravi in dopolni ({{Naslovnica knjige}}), če ne, bodo brisane ker podatki ne zadoščajo pravilom poštene uporabe. A09|(pogovor) 12:23, 24. avgust 2022 (CEST)[odgovori]