Uporabniški pogovor:Bmacuh

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Dobrodošel v Wikipediji, Bmacuh. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi o katerih si pisal v članku Bojan Macuh - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala. — Yerpo Ha? 21:03, 24. junij 2013 (CEST)


Tehnične in vsebinske zadeve rešujemo na Wikipedijinih straneh, ne prek e-mailov. Navodila za spremembo uporabniškega imena so na strani Wikipedija:Sprememba uporabniškega imena/Enostavna. Skakanje med imeni (zdaj še "Bmacuh") pa je problematično, ker zdaj ni jasno, katero nameravaš uporabljati. — Yerpo Ha? 23:03, 24. junij 2013 (CEST)