Uporabniški pogovor:Andraz muljavec

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Welcome!, ¡Bienvenido!, Dobrodosli, Wilkommen, Добро пожаловать, Benvenuti, Bem-vindo!, Bonvenon, Welkom


Pozdravljen/a v Wikipediji, Andraz muljavec!
Crystal Clear app amor.png
Hvala za tvoje prispevke. Za začetek si oglej uvod in obišči vadnico. Če želiš, se lahko vpišeš na sezname Wikipedistov in na svoji uporabniški strani navedeš jezike, ki jih govoriš ter nekaj malega o sebi (od kod prihajaš, katera področja te zanimajo, in podobno).
Wiki letter w.svg
Pri urejanju bodi pozoren/na na nekatera pravila in smernice:

Kot vodilo pri slogu in zgradbi članka ti je lahko kateri izmed izbranih člankov - člankov, ki spadajo med najboljše. Med njimi je lahko tudi tvoj!

Preizkušanju urejanja je namenjen tvoj lastni peskovnik (ta je namenjen samo tebi in ga lahko uporabljaš brez skrbi, da bo vsebino kdo pobrisal). Na pogovornih straneh se tikamo in na koncu podpišemo, in sicer takole: --~~~~ ; če v tekst vstaviš ta dva vezaja in štiri »tilde«, se bodo po shranjevanju samodejno spremenili v podpis z datumom in uro vnosa. V člankih se ne podpisujemo.

Crystal Clear app lphoto.png
Z veseljem bomo sprejeli tudi slike in druge datoteke, ki jih boš prispeval/a oziroma dodal/a v članke. Vendar pri tem upoštevaj pravila o uporabi slik in avtorskih pravicah.
Crystal Clear action info.png
Če imaš še kakšno vprašanje:
  • za enciklopedična vprašanja je na razpolago Orakelj.
  • v zvezi z delom v Wikipediji pa vprašaj Pod lipo, se pridruži IRC-kanalu #wikipedia-sl, pošlji e-pošto na info-sl (afna) wikimedia.org ali pa se obrni kar name.


Za konec še najpomembnejše: želim ti veliko volje, veselja in uspehov pri delu! — --ModriDirkac (pogovor) 15:13, 21. april 2016 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Fantastične fotografije, hvala za prispevek! Predlagam, da v bodoče svoje slike nalagaš v Wikimedijino Zbirko, ki je namenjena multimediji pod prostimi licencami (tudi dosedanje bodo prestavljene tja). Slike v Zbirki se lahko potem direktno uporabljajo v vseh Wikipedijah, ne samo slovenski. Pa da ne bo hude krvi kasneje, bi svetoval previdnost pri sodobni arhitekturi: Slovenija namreč nima svobode panorame in zato fotografij stavb, ki so še avtorsko zaščitene, ne moremo ponujati pod prostimi licencami brez dovoljenja avtorja - arhitekta. Slika kranjske knjižnice bo zato morala biti žal brisana. — Yerpo Ha? 15:59, 13. april 2016 (CEST)

Še to, po dogovoru skupnosti obširne galerije slik ne sodijo v članke, sploh pa ne samo gole slike brez razlage vsebine. Slikovna oprema naj bi bila v nekako enakem obsegu kot besedilo, da deluje stran skladno in slike ne visijo ven kot sedaj v člankih Izola in Piran. Svoje delo lahko obširneje predstaviš v Zbirki, ki je temu namenjena - glej za primer commons:Vrhnika. — Yerpo Ha? 12:41, 21. april 2016 (CEST)
Yerpo, pustimo knjižnico z opozorilom o nekopiranju v Zbirko. lp--ModriDirkac (pogovor) 14:41, 21. april 2016 (CEST)
Jaz sem ti popravil Piran, sedaj lahko ti podobno narediš za Izolo. Premisli, katere tematike se v slikah sedaj podvajajo in se kot objektivni urednik sam odloči, ali je tvoja slika boljša v smislu vizuelne podkrepitve vsebine članka... In naredi malo selekcije. LP --ModriDirkac (pogovor) 14:39, 21. april 2016 (CEST)
knjižnico sem fotografiral na željo Župana MOK Kranj, zavoda za turizem in Mestne knjižnice Kranj, tako da imam vsa dovoljenja za objavo
se opravičujem za zmedo s fotografijami, sem nov na wikipediji in se še lovim -Ta  nepodpisani komentar je dodal/-a Uporabnik:Andraz muljavec (pogovorprispevki) 14:45, 21. april 2016‎.
Če se še loviš, sem ti dal zgoraj pozdrav z kratkimi navodili. Drugače pa ti lahko pomagam pri urejanju, bi bilo škoda, da te z birokracijo onemogočimo, če imaš voljo :) t: 031 505 401 --ModriDirkac (pogovor) 15:13, 21. april 2016 (CEST)
Na žalost župan ni lastnik avtorskih pravic za zgradbo, prav tako ne Mestna knjižnica, zato oni tega ne morejo dajati dovoljenj. Lastnik je arhitekturni biro, ki jo je sprojektiral. Če so pripravljeni dati oni dovoljenje za prosto uporabo podobe, naj nas prosim kontaktirajo na permissions-sl@wikimedia.org (to bi bil super precedens za ostale). Če ne se pa pravzaprav strinjam z ModrimDirkacem, da ohranimo raje to sliko namesto obstoječe Slika:Mestna knjižnica Kranj.jpg, ki je slabše kvalitete, in jo vključimo po načelu poštene uporabe.
Ne glede na vse se ne sekiraj preveč glede delanja zmede, zato smo pa tu izkušenejši da pomagamo in razložimo. — Yerpo Ha? 15:18, 21. april 2016 (CEST)