Uporabniški pogovor:AnaKrmpotic

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, AnaKrmpotic!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 15:31, 16 feb. 2005 (CET)

Copyright[uredi kodo]

Pazi, da na Wikipedijo ne dodajaš avtorskega materiala, ker (lahko) s tem kršiš avtorske pravice. LP, --Klemen Kocjančič 15:57, 16 feb. 2005 (CET)

Pozdrav[uredi kodo]

Pozdravljena Ana, morda prebereš najprej Wikipedija:Pravila in smernice. Na kratko, stvari, katerih avtorica nisi ti, ne smeš kopirati brez dovoljenja avtorja! Poleg tega pod pasma ne more biti izključno Kitajski goli pes, ampak splošno o pasmah. LP --AndrejJ 16:11, 16 feb. 2005 (CET)

Članki iz kinologije[uredi kodo]

Če potrebuješ kakšno pomoč v zvezi s taksonomskimi škatlami bioloških vrst, oziroma pasem (desno ob besedilih) - v tem primeru psov, kar povej. Primer je kar npr. na dog. Največ tega imamo trenutno v člankih o pticah, vendar nam npr. manjka še veliko slovenskih izrazov rodov, družin, ... In končno, dobrodošla na naši Wikipediji. --xJaM 16:12, 16 feb. 2005 (CET)

zacetne tezave...[uredi kodo]

pomoc pri urejanju bi bila dobrodosla, pod pasme sem zelela vnesti vse od FCI priznane in ne le kitajskega golega psa...sem se ravno sprasevala kako...ne smem vnasati niti stvari nad katerimi imam strokovni pregled? vnesla bom lastno spisane standarde, vendar bo trajalo... --AnaKrmpotic 16:20, 16 feb. 2005 (CET)

Lahko vnašaš vse kar je tvoje delo in da se strinjaš z licenco GFDL. Če pa uporabljaš tuje vire, tega na žalost ne moreš delati, ker je celoten projekt v tem primeru ogrožen. Mi smo npr. do sedaj imeli takšnole taktiko. Navajam tri primere: države sveta, slovenske občine in kemijski elementi. Naredili smo si, po angleškem vzorcu podatkovne tabele (taksonomske škatle, ...), vnesli osnovne podatke, na kratko nekaj napisali, označili kot škrbino in lansirali na svetlo. Sam bi rade volje kaj napisal iz en: WP o psih, pa jih bolj slabo poznam. Dobro poznam npr. le sibirske haskije (husky - ne vem pa natančno, kako jih pri nas imenujejo - videl sem zapisano oba zapisa). Poleg tega je na angleških straneh veliko slik psov in se jih da enostavno prenesti na naš krajevni strežnik. Morda pa sedaj v novejšem času niti to ne, in se lahko v vse več primerih slike enostavno poimenujejo enako kot v angleški različici, tako da je slika že samodejno na razpolago na naših straneh. --xJaM 16:28, 16 feb. 2005 (CET)
Na hitro sem ti pripravil škrbinski članek o psih. sedaj je potrebno izdelati taksonomko za različne pasme. MMG na angleški strani se nahaja ena moja lepa slika štiriletne psice sibirskega haskija. Je čistokrvna, nima pa rodovnika. Prosim preveri še biološko nomenklaturo in pa seveda pravilno ime pasme, ki je na sliki (Norwegian Elkhound) - jaz sem le približno dobesedno prevedel v »norveški lovski pesk«. Kar me čudi je tudi npr., da je vrsta C. lupus na angleški strani pod volk (Wolf, oziroma Grey Wolf). --xJaM 17:22, 16 feb. 2005 (CET)

Prepisano iz tu. --Klemen Kocjančič 15:55, 16 feb. 2005 (CET)

sem pripravnica za kinoloskega sodnika in bi zelela v wikipedio vnest kinoloske standarde. to smem. objavila bi stvari cez katere imam strokovni pregled. bi bilo bolje ce bi zadevo povsem na novo napisala?

Da, če je besedilo lastno, ni nobenih ovir. Prosil bi te tudi, da tudi na teh pogovonih straneh upoštevaš SP in da na koncu dodaš podpis. TO narediš tako, da v vrstici nad urejevalnim okencem pritisneš drugi gumb iz leve oz. da pritisneš podpis v sinje modro-zelenem okencu pod urejevalnim okencem (prva vrstica, čisto na desni strani). LP, --Klemen Kocjančič 16:08, 16 feb. 2005 (CET)

hvala za nasvete. se jeh bom drzala. --AnaKrmpotic 16:10, 16 feb. 2005 (CET)

Kot pasjeljubca me izredno veseli da imamo končno nekega (pravilneje neko) kinologa. Prosim te, da pustiš naj dolgodlaki čivava prehiti vse ostale večje pse po desni strani ali med nogami. Pa prosim na pozabi na mešančke, so tako prijazni in hvaležni za skrb pa nič preveč zahtevni.--Janez Novak 16:22, 16 feb. 2005 (CET)

no, lahko ti povem, da bom najprej obdelala 2 in 9 FCI skupino...mešanči morda pridejo na koncu ;) --AnaKrmpotic 16:28, 16 feb. 2005 (CET)